Het netwerk achter Van Langenhove

Apache

Het duistere netwerk achter Dries Van Langenhove

Wie denkt dat de organisatie Schild & Vrienden een neofascistisch clubje is dat op zichzelf staat, vergist zich. Onderzoek van Apache legt het netwerk bloot rond Dries Van Langenhove

Laat het duidelijk zijn: het Vlaams Belang is nog altijd het Vlaams Blok. Het is een racistische en fascistische kliek en een schande voor Vlaanderen. Dat die partij een beduidende verkiezingsoverwinning behaalt, maakt me triest.

Ik ben geen fan van apache. Voor mij is apache een schoolvoorbeeld van nep links politiek correcte idiotie. Dat wil niet zeggen dat de apaches altijd ongelijk hebben, maar wel dat ideologische blindheid hen belet om met open geest naar de werkelijkheid te kijken. En dat de apaches in hun zelotische ijver de intellectuele eerlijkheid wel eens durven vergeten, maakt me kwaad. Qua bekrompenheid van geest is Apache in het zelfde bedje ziek als de  rechtse zakken waartegen het tegen strijd. Maar de waarheid heeft haar rechten. En dus moet ik jullie dit artikel van apache ter lezing voorleggen, en er ook wat commentaar op geven.

De verkiezingsoverwinning is niet de verdienste van het Vlaams Blok. De Vlaming heeft niet voor het Blok gestemd omdat hij racistisch of fascistisch is, en al heeft de partij blijkbaar een efficiënte campagne gevoerd, toch ligt daar niet de grond voor haar succes. De grond van haar succes ligt bij links dat de gewone mens al decennialang in de steek laat. De meerderheid van de stemmen voor het Blok zijn foertstemmen. De mensen zijn de kuiperijen van de belgicistische partijen kotsbeu. Dat wil niet zeggen dat ze zo maar tegen belgië zijn, maar ze voelen wel aan dat er iets grondig mis is is in dit onland, en niet toevallig zijn precies de klassieke belgicistische partijen de verliezers van deze verkiezingen.

Ja, ook de n-va heeft klappen gekregen. Maar als je het verlies situeert in de grootte van de partij, blijft dit beperkt. Als een partij die twee zetels heeft er één verliest, weegt dat veel zwaarder dan als een partij die tien zetels heeft er een verliest. Ondertussen ben ik er ook van overtuigd dat een van de oorzaken van de achteruitgang van de n-va te vinden is in het feit dat ze zich gedurende vijf jaar in de belgische logica heeft ingeschreven. Ze deelt in de klappen die op belgisch niveau in Vlaanderen zijn uitgedeeld.

En, ja, er is de winst van de pvda. Natuurlijk zijn er ook kiezers die niet of minder begaan zijn met identiteit, migratie, maar wel met de sociale problematiek, en op dat vlak heeft de pvda de stemmen van de meesten van dat kiespubliek binnengehaald omdat de socialisten alle geloofwaardigheid zijn verloren, en Crombez ondanks verdienstelijke pogingen, er niet in geslaagd is om die geloofwaardigheid te herstellen.

Laat ons nu nog aannemen dat ook het Blok wat “sociale” stemmen heeft binnengehaald door haar links sociale programma, dan blijft het totale percentage kiezers die voor het sociale heeft gestemd, toch laag, en heeft de overgrote meerderheid van de kiezers de klassieke systeempartijen afgestraft vanuit het aanvoelen dat het systeem niet meer werkt. En dat systeem is belgië. Dat betekent niet dat de overgrote meerderheid van de kiezers bewust tegen belgië heeft gestemd. 

Over dat sociale programma van het Blok wil ik nog iets zeggen: ik ben ervan overtuigd dat het sociale programma van het Blok geen oogverblinding of electoraal opportunisme is. Tenslotte was Hitler misschien geen socialist in de strikte betekenis van het woord, maar zijn binnenlandse politiek was wél sociaal. Hij creëerde werkgelegenheid in een tijd van massale werkloosheid, de gezondheidszorg was gratis, net zoals het onderwijs. Duitsland zat in een verschrikkelijke economische crisis met veel armoede. Hitler zorgde ervoor dat iedereen voedselbonnen, gratis kleding en huisvesting had. Daar kunnen onze zogenaamd sociale democratieën nog wat van leren. En die sociale politiek paste ook perfect in de logica van het nationalisme: de leider zorgt voor zijn volk. De kritiek op Hitler gaat er dan ook niet om dat hij niet goed was voor het Duitse volk, maar wél dat hij enkel voor het Duitse volk goed was, en nog erger: dat hij het Duitse volk welstand wilde geven door andere volkeren te onderdrukken en uit te buiten. En dat is ook de kritiek op het Blok: “eigen volk eerst” is eigenlijk: enkel eigen volk, en minachting voor andere volkeren die in dienst van het eigen volk mogen worden gesteld. Dat is racisme. Als dit racisme in een autoritaire staatsstructuur gestalte krijgt, wordt het fascisme.

Het systeem faalt, en dat systeem is belgië. Natuurlijk is dat falen niet totaal terug te brengen tot de belgische constructie, maar die constructie speelt er wel in mee, en het falen situeert zich binnen die constructie.

Links is de oorzaak van de overwinning van het Blok omdat het de kiezers in de steek heeft gelaten. Dat heeft het gedaan op verschillende vlakken.

Ten eerste: links verdedigt met hand en tand vorst en vaderlands grootkapitaal en een constructie die niet werkbaar is. De mensen ervaren die onwerkbaarheid, en ook al kunnen de meesten niet de vinger leggen op de belgische wonde, ze protesteren tegen die onwerkzaamheid. Als links opnieuw geloofwaardig wil worden, zal het het probleem van de werkzaamheid moeten oplossen, en dat houdt de afbraak van de belgische constructie in.

Ten tweede: links moet stoppen met de mensen blaasjes wijs te maken. De tijd van onze sociale zekerheid is voorbij. Alle klassieke partijen, hebben de mensen allerlei beloften gedaan. Van leefbare pensioenen tot sociale woningen en de oplossing van de wachtrijen in de zorg. En toch hebben de mensen niet voor die partijen gestemd. De reden is simpel: de mensen geloven niet meer dat die beloften kunnen worden vervuld. Sommigen zeggen dat dat komt doordat alle politiekers zakkenvullers zijn. De pvda maakt de mensen wijs dat een rijkentaks de oplossing is. Al die mensen vinden dat de rijken ook belastingen moeten betalen, dus dat levert stemmen op. Maar de mensen geloven niet meer dat ook met rijkentaks, de problemen op te lossen zijn. En ze hebben gelijk. 

Als links de mensen van alles blijft beloven wat niet haalbaar is, bedriegt het de mensen, en dat bedrog wordt vroeg of laat betaald.

Ook het thema migratie en identiteit heeft een belangrijke rol gespeeld bij de verkiezingen. Ook op dat vlak heeft links de gewone man laten stikken.

Ik ben blij met het artikel van apache. Dit onthullende artikel van apache verdient grote verpsreiding. Maar ten gronde heeft apache er niets van begrepen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *