Wouter houdt van belgië

Knack

Wouter De Vriendt (Groen): ‘Mij maak je niet wijs dat iemand gelukkig wordt van een stem voor Vlaams Belang’

In gesprek met De Zondag legt Wouter De Vriendt (Groen) uit waarom Vlaams Belang voor hem zo gevaarlijk is en waarom Vivaldi noodzakelijk is voor het overleven van België

Kijk, nu hoor je het ook eens van een ander: Vivaldi is noodzakelijke voor het overleven van belgië. Dàt is ook de enige reden waarom plots iemand als Lachaert zijn kar totaal keerde en Vivaldi op poten heeft gezet.

De situatie in de belgische regeringsvorming zat muurvast tot Magnette en De Wever mekaar vonden in een compromis waarbij De Wever water in zijn wijn deed op sociaal vlak en Magnette op constitutioneel vlak. Bij dat laatste gingen in de koninklijke burcht alle alarmbellen rinkelen. Een regering van socialisten en nationaal-socialisten met een constitutioneel programma van verdere splitsing tussen Wallonië en Vlaanderen, was ondenkbaar voor de koninklijke hark en dus kregen de onvoorwaardelijke aanhangers van het belgische grootkapitaal en het daarmee verbonden koninklijk profitariaat de opdracht om op de kortste keren een regering te vormen zonder de N-va. En toen brak Lachaert inderdaad het record van de kortste regeringsvorming.

Lachaert is een donkerblauwe en zag oorspronkelijk een Vivaldi regering niet zitten wegens een overmacht aan “linkse” partijen. Maar als de koning spreekt, springt de donkerblauwe liberaal in de houding. Het zelfde geldt natuurlijk ook voor de lichtblauwe liberaal Conne die het letterlijk zei op TV: als de koning je iets vraagt kan je toch niet weigeren ?

De Vriendt zegt dat hij houdt van belgië. Op zich is dat natuurlijk een belachelijke uitspraak. Als hij dit meent moet hij absoluut een cursus hygiënisch denken gaan volgen. Maar ze is ook belachelijk omdat hij zich dan voor de kar laat spannen van mensen die het helemaal niet om het vaderland te doen is, maar om hun portemonnee.

Als belgië ontbonden wordt, wordt daarmee het geraamte afgebroken waarop het belgische grootkapitaal steunt.

Dat belgische grootkapitaal is ontstaan door de kolonisatie van Congo, geconcentreerd rond het koningshuis. Families zoals De Croo, Michel… hebben in Congo een groot kapitaal opgebouwd. Vader De Croo is nog niet zo lang geleden nog gehuldigd door een van de bedrijven die grote winsten maken op de uitbuiting van de gewone Congolees. 

In dat wereldje vind je natuurlijk Etienne Davignon, persoonlijke vriend van het koningshuis en rechtsreeks betrokken bij de moord op Lumumba op bevel van de heilige Boudewijn, opvoeder van Philippe.

Een belangrijke figuur is Georges Forrest met zijn rechterhand Pierre Chevalier, persoonlijke vriend van Verhofstadt. 

Frère is ondertussen gelukkig overleden, maar zijn zonen blijven actief in de controle van het belgische kapitaal. Een van die zonen was nog niet zo lang geleden nog regent van de belgische nationale bank. Die Frère is een van de meest corrupte ondernemers die belgië gekend heeft. Hij heeft zijn fortuin gebouwd op afpersing van de top van de belgische socialisten, via een hotel in de Louisalaan in Brussel. Daardoor zijn er miljarden belastinggeld naar zijn privé-fortuin gevloeid.

Ik kan zo doorgaan en het ook nog even hebben over Willy Claes, logé op het landgoed van Frère aan de Côte d’ Azur.

Dàt is het belgië waar De Vriendt van houdt. En dàt is het belgië waarvoor Vivaldi moest geïnstalleerd worden.

Dàt is het belgië waar ook de Groenen onverkort achter staan. Dat is natuurlijk niet verwonderlijk want in Ecolo is er een sterke fractie – op dit ogenblik zelfs overwegend – die gelinkt is aan de oerconservatieve katholieke sekte die ook het koningshuis in haar macht heeft. Almaci hangt haar inhoudsloos onbeduidend wagonnetje aan dat Ecolo-locomotiefje. Dat heeft ze geleerd van de Waalse socialisten en de Pvda. Oh ja, ook de Pvda houdt dus van dat belgië van het grootkapitaal.

Onze surrogaat linksen denken ondertussen dat ze de solidariteit verdedigen.

Ik moet toegeven dat Lachaert een bekwaam man is. Hij zat in een patstelling: om de koning ter wille te zijn, moest hij een regering vormen met “linkse” partijen die hij niet wilde. Welnu, hij is er in geslaagd om die linkse partijen zo ver te brengen dat ze in overvloed mensen naar zijn regering hebben gestuurd die banden hebben met dat belgische grootkapitaal. Eigenlijk zit er slechts één echt linkse minister in Vivaldi en dat is het meisje Meryame Kitir. Ik ben er van overtuigd dat zij oprecht is. Voor de rest heb ik er medelijden mee.

Vivaldi is dus een regering die ogenschijnlijk gedomineerd wordt door linkse partijen, maar in feite extreem rechts is.

Voor wie het niet gelooft: kijk maar naar het verhaal van de maximum 0,4% opslag. De groenen hebben zich niet laten horen, en de socialisten hebben een showtje opgevoerd om de indruk te geven dat ze de gewone man verdedigden en dan schaamteloos toegegeven aan de rechtse druk.

De Vriendt denkt dat niemand gelukkig wordt van een stem voor het vlaams blok. Wat is dat voor een uitspraak ? Waar slaat dat op ? Wel, ik zal het Wouter vertellen: niemand wordt gelukkig van een stem op Groen, behalve de Groenen als zou blijken dat hun partij wint. Welnu: als het vlaams blok de volgende verkiezingen wint, zullen veel mensen daarom gelukkig zijn. Laat ons nu maar niet gaan filosoferen over “het geluk”.

Ik haat het vlaams blok. (Dat is niet hetzelfde als vlaams blokkers ! ) Daarom ben ik ook zo ontgoocheld als ik merk dat De Vriendt geen enkel zicht heeft op manieren om het vlaams blok te bestrijden. Hij geraakt niet verder dan een mediacampagne met elf miljoen als één team. Die campagne is overigens niet bedoeld om het gedachtengoed van het vlaams blok te bekampen. Ze is gewoon inhoudsloos. Ze is enkel bedoeld om de domme massa een “belgitude” gevoel te geven om zo de afbraak van het geraamte voor het grootkapitaal tegen te gaan. Corona was maar een afleiding om dit toppunt van onnozelheid aan de massa verkocht te krijgen. De reclame voor Coca Cola steekt beter in mekaar.

Maar geen zorgen, Wouter, binnen kort is er het EK voetbal. De redding van jouw beminde is in zicht.

Bij het vlaams blok hebben ze ondertussen al uitgerekend dat de emotionele impact van het voetbal al lang is uitgewerkt bij de volgende verkiezingen. 

Tenzij natuurlijk Lachaert zo geniaal zou zijn als ik en zijn regering zou laten vallen de dag nadat de belgen Europees kampioen zouden geworden zijn.

In belgistan is alles mogelijk.

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *