Nog maar eens de misdadige onnozelheid van de VN

IPS

VN: WE STEVENEN AF OP MEER DAN ÉÉN GROTE RAMP PER DAG

Het aantal rampen waarbij menselijke activiteiten aan de basis liggen, neemt sterk toe over de hele wereld. Klimaatverandering en ontoereikende risicoanalyses door beleidsmakers zijn de grote boosdoeners, volgens een nieuw VN-rapport

Als de VN iets zegt, word ik wantrouwig. Ook als het van onderdelen van de VN komt zoals de Unesco en de Wereldgezondheidsorganisatie. Want ook de Wereldbank en het IMF zijn onderdelen van de VS en zij zijn verwordingen van het ergste kapitalisme, pure verdedigers van de belangen van de rijken. Ik kan niet geloven dat in dat gezelschap de Unesco en de Wereldgezondheidsorganisatie niét kapitalistisch geïnspireerd zijn en en dus finaal in dienst staan van de rijken.

Ondertussen hebben we al sinds 1990 de IPCC rapporten over het klimaat. En het is duidelijk dat IPCC op een aantal punten de bal heeft misgeslagen en zijn rapporten berusten op foute metingen en interpretaties. 

Zo ging het oorspronkelijk enkel over CO2 en zijn nog altijd alle zogenaamde milieuvriendelijke maatregelen er op gericht om dat CO2 terug te dringen, terwijl we nu weten dat er tal van andere en belangrijkere elementen meespelen, zoals mangaan. Zelfs als alle maatregelen om CO2 terug te dringen volop zouden geïmplementeerd worden, zou dat het klimaatprobleem niet oplossen. Dat betekent niet dat CO2 niét speelt. Maar in ieder geval wel dat het IPCC ons heeft belogen of op zijn minst misleid door te doen alsof enkel CO2 speelt.

Maar het is nu ook wel duidelijk dat achter dat CO2 verhaal kapitalistische economische motieven zaten, zoals het probleem van de kapitaalaccumulatie en en vernieuwing van de Europese economie die zonder subsidies niet opgelost geraken. Subsidies komen van de belastingbetaler. De klimaatpaniek is gebruikt om de belastingbetaler te verzoenen met verarming die verrijking betekent voor de rijken.

Dat de klimaatpaniek daarvoor gebruikt is, betekent nog niet rechtstreeks dat hij onterecht is. Maar er is zeker misbruik.

Hetzelfde geldt voor de beroemde hockystick grafiek van de belgische klimaatwetenschapper van de UCL, Michael E. Mann, kompaan van Jean-Pascal van Ypersele die ik op de VRT pertinent heb zien liegen. Nu blijkt dat die hockeystick grafiek bewust vervalst is. Die Mann is gewoon een bedrieger. Nochtans is die hockeystick grafiek sinds het derde rapport van het IPCC een van de grote argumenten om de klimaatpaniek te voeden.

Blijkbaar zit er in de UCL een kliek leugenaars met grote macht. Verschillende collega’s van hen die het bedrog van Mann aanklaagden, zijn bedreigd, gemuilkorfd. Een van hen is bij wijze van voorbeeld gebroodroofd. Ja, die Franstalige katholieken, maken er een potje van. Dat moet natuurlijk niet verwonderen. Ze zijn vriendjes van onze fotogenieke ideale familie in het paleis van Laeken en bevolken ook Ecolo waarin ze samenspannen met de islamisten om te ijveren voor de afschaffing van de scheiding van kerk en staat.

Ik wil maar zeggen: als het van de VN komt begin ik met het niet te geloven. Maar natuurlijk ben ik altijd bereid om mijn mening te herzien als er goede argumenten komen. Tot nu toe heb ik mijn mening nog niet moeten herzien.

Maar ik geloof de VN wel als ze een statistiekje bovenhaalt over de toename van de rampen op onze planeet. 

Maar waarom heeft de VN het plots over verzekeringen bij rampen ? De gevolgen van rampen zijn erger in ontwikkelingslanden omdat de mensen daar niet goed verzekerd zijn. Wordt de VN gesponsord door verzekeringsmaatschappijen ? Want leg me eens uit waarom de mensen in Wallonië, ook zo’n ontwikkelingsgebied, verzekeringen zouden nodig hebben als Vlaanderen jaarlijks ruimschoots voldoende geld aan dat ontwikkelingsgebied schenkt om zo ’n rampen op te vangen ? Wat als ik nu zeg dat verzekeringen dienen om risico’s op te vangen van normale omstandigheden, en dat bij rampen de samenleving solidariteit moet tonen en de steun aan mensen niet moet afhangen van hun vermogen om verzekeringen af te sluiten ? Maar neen: volgens de VN moeten we verzekeringsmakelaars sturen naar de ontwikkelingslanden.

De VN stelt: “Het goede nieuws is dat menselijke beslissingen de grootste bijdrage leveren aan het risico op rampen. Dat betekent dat het binnen onze mogelijkheden ligt om de bedreigingen voor de mensheid, en vooral de meest kwetsbaren onder ons, aanzienlijk te verminderen.” Dat klinkt misschien mooi, maar ik heb zelden zulke nonsens gelezen.

Natuurlijk gaat het om de impact van menselijk handelen. Maar dat menselijk handelen speelt zich af in een economisch systeem dat bepaalt wat er zal beslist worden. Binnen het kapitalisme kunnen er gewoonweg geen beslissingen genomen worden die de klimaatverandering en de bijkomende rampen, of zelfs zoveel andere rampen, voorkomen. Het kapitalistisch systeem is niet bezig met rampen, al dan niet verbonden met het klimaat. Het kapitalistisch systeem is bezig met winst maken. Als het kapitaal de kans ziet om winst te halen uit een ramp, zal het die ramp met plezier veroorzaken. Of wat is een oorlog anders ? Is de oorlog in Oekraïne iets anders dan kapitalisten die de kans zien om winst te maken ? 

Denk je nu echt dat Bezos zijn vervuilende ruimte-uitstapjes zal stop zetten omwille van het klimaat als hij er nog winst kan uithalen ? Is wat Shell (eigendom van de Hollandse koninklijke gedegeneerden kliek) in Nigeria doet, iets anders dan een ramp veroorzaken omwille van de winst ? Moet ik een boek schrijven met allemaal rampen veroorzaakt om winst ? Toch ook nog even vermelden wat de voorvader van de huidige koninklijke hark heeft uitgehaald in Congo; omwille van de winst ? 

Dat van die “meest kwetsbaren” is nog de mooiste. In het kapitalisme zijn het altijd de meest kwetsbaren, en de meest gekwetsten die het puin moeten opruimen en die dat opruimen betalen. De rijken worden nog rijker van dat puin ruimen. Na de oorlog in Oekraïne gaan betonboeren en allerlei gespuis zich enorm verrijken aan de wederopbouw. En het zal weer de gewone man zijn die betaalt.

Als de VN meent wat ze zegt, begint ze met de afbraak van het kapitalisme.

Binnen het kapitalisme is er voor geen enkel wereldprobleem een oplossing.

 

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.