Joden en Hamas

De Standaard

“In Duitsland riskeer ik voor deze column de publieke schandpaal

Je maakt onrecht nooit recht met een nieuw en groter onrecht, schrijft Nick Meynen.

Noem het geen genocide. Noem wie dat wel doet een “Jodenhater”. Relativeer het Internationaal Gerechtshof. Geef de wapens voor het extreemrechts religieus regime een vlotte doorgang. Doe alsof de oorlog op 7 oktober 2023 begon. Verzwijg een eeuw koloniseren, apartheid en Europese hypocrisie.”

In deze column fulmineert Nick Meynen tegen de mensen die onvoorwaardelijk de kant van Israël kiezen.

Hij heeft gelijk.

Wie aandacht vraagt voor het leed van de Palestijnen – in Gaza en elders – wordt dadelijk weggezet als antisemiet, Jodenhater, en als het past dus ook in het hokje van het nazisme geduwd. Hitler is dan niet ver af. In het Duitsland van nu dat een panische angst heeft om opnieuw met het nazisme verbonden te worden, zou zijn column hem inderdaad  aan de schandpaal brengen.

Tegelijkertijd is het ook waar dat het extreem-rechts is dat zich aan de kant van Israël zet. En bij extreem-rechts zitten inderdaad wel wat mensen met nazistisch ideeëngoed. Bij een aantal van hen is Hitler echt niet ver weg.

Hij heeft gelijk.

De oorlog in Gaza is niet begonnen bij de raid van Hamas op Israël op 27 oktober 2023, maar op 14 mei 1948 toen de Israëlische staat werd opgericht. Wie er over doordenkt mag die datum al vroeger leggen, dadelijk na de eerste wereldoorlog, toen de Britten het gezag kregen over het land, de Joodse kolonisatie op gang kwam en de eerste Palestijnen hun land verloren. En de aanvallers in die oorlog waren dus de zionisten. Wie absoluut de staat Israël wil verdedigen als een reactie op de holocaust, moet dan maar even bedenken dat de zionisten de Palestijnen laten betalen voor de rotzooi die de Duitsers hebben aangericht.

Wat Israël aanricht in Gaza – en elders – is totaal onaanvaardbaar. Erger: alles wat het zionisme ooit heeft aangericht is onaanvaardbaar. Dat Joden een eigen staat wilden, was begrijpelijk. Maar de manier waarop de zionisten die eigen staat hebben verwezenlijkt is niet “koosjer”.

Collateral damage is in een oorlog onvermijdelijk. Maar het aantal onschuldige slachtoffers – mag ik er van uitgaan dat kinderen nog onschuldig zijn – dat Israël maakt om hamasstrijders uit te schakelen is onaanvaardbaar.

14000 dode kinderen !

Laat dit eens tot je doordringen.

Deze kindermoord gaat ver boven die van Herodes in Bethlehem in de tijd van de geboorte van Jezus. Oei ! Blijkbaar is er daar een traditie in kindermoorden ?

Militaire bevelhebbers die dit aanvaardbaar vinden, zijn psychopaten. Nethanyuanu is een psychopaat en het fundamentalistische Jodendom dat mee zijn regering uitmaakt is een psychopatische godsdienst. De Jahweh – er zijn verschillende Jahweh’s – van deze Joden is een God van wraak en benedenmenselijkheid.

Gelukkig voor de Joden was ook Jezus een Jood – met een heel andere Jahweh.

En toch: Meynen vergeet dat ook Allah een God van de wraak is, even psychopatisch als die Jahweh.

Om het eenvoudig te houden: Meynen heeft gelijk:

Je maakt onrecht nooit recht met een nieuw en groter onrecht.

Maar dat geldt even goed voor het onrecht dat Hamas en consoorten hebben aangericht tegenover onschuldige Israëlische burgers en kinderen als reactie op het onrecht hen aangedaan door zionisten.

De burger- en kind-slachtoffers bij de Palestijnen in 

Gaza zijn ook mede het gevolg van het feit dat Hamas bewust en met opzet zijn strijders heeft verborgen tussen burgers.

Neen, dat is geen excuus voor de efficiënte wreedheid van de Israëli. Maar het is wel een alles zeggende beschuldiging tegen Hamas.

Meynen verwijt de rechtsen dat ze het leed dat Israël aanricht in Gaza verzwijgen. Hij heeft gelijk. Maar hij doet hetzelfde met het leed dat Hamas heeft aangericht bij de Israëli en, erger – véél erger – bij zijn eigen Palestijnse mensen !

Wie wéét dat kinderen zullen sterven als hij eigen strijders tussen eigen kinderen verbergt, is een even grote psychopaat als Nethanyanu. Als die dode kinderen, mede door de schuld van Hamas zelf, worden opgevoerd in de propaganda-oorlog is dat de ergst mogelijke perversie. 

Ik denk dat het terecht is om het onderscheid te maken tussen Joden en zionisten. De Joden als ras, volk, godsdienstig gelovigen … vallen niet samen met de Joodse stichters en huidige leiders van de staat Israël.

Nogal wat verdedigers van Israël willen dat onderscheid niet gemaakt zien. Wie Israël aanvalt is volgens hen anti-joods en dus een racist …

Ok, ik wil daarin meegaan, maar dan moeten die verdedigers van Israël ook de omgekeerde beweging aanvaarden: de psychopatische zionisten vallen samen met een psychopatisch Joods ras, volk, godsdienst.

Als we nu eens als christenen zouden reageren ?

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *