Klimaatspijbelaars” vestigen nieuw record: 35.000 scholieren komen in Brussel op straat voor het klimaat

VRTnws

In Brussel hebben 35.000 spijbelende scholieren en studenten betoogd voor een beter klimaatbeleid. Het is de derde week op rij dat ze dat doen. De eerste week waren ze met een paar duizenden, vorige week met 12.500, en nu dus met bijna 3 keer zoveel. Het cijfer is afkomstig van de politie van Brussel.

Het begint pervers te worden.

Het is overduidelijk dat onschuldige jongeren gemanipuleerd worden. Of hoe komt het dat die plots zo massaal in actie schieten ? Waar is de trigger ? Zijn er plots nieuwe overtuigende inzichten ? Is er een nieuwe wetenschappelijke doorbraak ? Wat is de nieuwe factor ? Ik wil aannemen dat het klimaatthema bij een aantal van deze kinderen leeft. Maar hoe komt dat ? Zeker heeft ons onderwijs daarin een rol gespeeld. Goedwillende leerkrachten die ook zelf geen wetenschappelijk rapport kunnen lezen, hebben het lepeltje na lepeltje binnengevoerd. Let op: ik verwijt die leerkrachten niet dat ze die wetenschappelijke rapporten niet kunnen lezen. Ik kan het ook niet. Maar van leerkrachten zou je wel enige kritische zin verwachten, zodat ze niet zomaar aannemen wat VTM hen voorhoudt. Dat ondertussen lagere schoolkinderen door hun onderwijzers de straat worden opgestuurd is écht pervers. Voor mij mogen deze leerkrachten dadelijk ontslagen worden wegens kindermishandeling.

Maar die bedrieglijke activiteit van de leerkrachten is al lang bezig. Wat maakt dat nu plots de hele kindermeute in beweging komt ?

Het antwoord is simpel: de rattenvanger van Hameln. (Zie: de Rattenvanger van Hameln)

en die rattenvanger heeft een naam: Anuna De Wever. (Voor het gemak maak ik nu van Anuna de verpersoonlijking van een kliek, zowel kinderen als volwassenen.)

Want het meisje Anuna ontpopt zich meer en meer tot een echte volkstribuun die alle truken van de foor beheerst om mensen te doen marsjeren. Ik vind dat beangstigend. We hebben dat soort de hele geschiedenis door bezig gezien, en het heeft nooit tot iets positiefs geleid. Dat kan ook niet, want zelfs als deze tribunen zich zouden inzetten voor een goed doel, blijft er het feit dat een massa gemanipuleerd wordt waarbij ze denkt dat ze doet wat ze zelf wil, maar doet wat de tribuun wil. Dat is een vorm van massale onvrijheid, en dat kan niet anders dan tot rampen leiden.

Twijfel ik nu aan de oprechtheid van Anuna ? Neen ! Maar in al haar oprechtheid is ze wel beangstigend door de combinatie van een soort van domheid (ze heeft niet door dat ze zelf gemanipuleerd wordt) met een genialiteit als het om het bespelen van een massa gaat. Een ongelooflijk gevaarlijke cocktail.

Wat moeten de onderwijsinstellingen ondertussen doen als reactie op het spijbelgedrag van hun leerlingen ? Ik stel voor dat de wetenschappelijke rapporten betreffende het milieu, zowel de gelovige, als de ongelovige, tot de examenstof gaan behoren. En wie niet slaagt, krijgt een herexamen en radicaal verbod om nog te gaan spijbelen. Ondertussen moeten we ook eens gaan nadenken over de ouders van die kinderen. Een aantal van hen is het zeker niet eens met het spijbelgedrag, maar blijkt daar niets aan te kunnen doen. Daar moeten we dan een sociale dienst en psychologen of pedagogen op los laten. Anderen, integendeel, moedigen dat gedrag aan. Daar moeten we aan hun kindergeld gaan.

En tenslotte: we moeten inderdaad iets doen aan ons gedrag qua consumptie en milieuvervuiling. Het is een schande dat kinderen ons dat moeten inpeperen. Maar die kinderen vergissen zich in de motieven om ons gedrag te veranderen. We moeten dat niet doen omwille van de milieuproblemen, maar gewoon om gezond menselijk te zijn. En dat heeft eigenlijk zelfs niets met fysische gezondheid te maken.

En ondertussen heb ik medelijden met die kinderen, want ze oefenen hier iets in wat absoluut te vermijden is: ze oefenen om te marsjeren als de tribuun het wil. En de hele nep linkse politiek correcte nuttige idiotenboel steunt dat.

Een betoging organiseren vraagt organisatietalent en financiering. Ik ben benieuwd om te weten van waar die komen. 

En mag ik herinneren aan wat ik op 19 januari al schreef in mijn artikel “Over Anuna” ?

“Vroeg of laat zal in het kader van haar actie de belgische verdeling van de politieke verantwoordelijkheid over vier ministers worden aangeklaagd, gevolgd door een eis om de federalisering van het onland terug te draaien en de slogan “Eenheid maakt macht” weer boven te halen. En wat gaat Anuna doen als dat soort spelletjes begint ?”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *