Marghem liegt

Marghem speelt verstoppertje over subsidies gascentrales

Het steunmechanisme voor de bouw van gascentrales zal 600 tot 940 miljoen euro per jaar kosten. Dat meldde de energiewaakhond CREG in een presentatie voor de netbeheerder Elia, waarvan ook een adviseur van het kabinet-Marghem op de hoogte was. En dat terwijl minister Marghem vorige week in de Kamer ontkende dat ze weet had van die bedragen.

Ik ben benieuwd: Marghem heeft in het parlement de steun nodig van links om haar misbaksel goedgekeurd te krijgen. Wie is “links” ? De groenen ? De socialisten ? De pvda ?

Eigenlijk is het onbegrijpelijk: om uit de kernenergie te kunnen stappen zijn gascentrales noodzakelijk. Maar die zijn onrendabel en kunnen niet zonder mijn en jullie geld. Toch zullen er mensen zijn die daarmee gaan rijk worden. Hallo, links ? En nog erger: die centrales stoten serieus wat CO2 uit, en staan dus haaks op wat de klimaatmarcheerders willen. Hallo, klimaatfanatici ?

Het is gewoon degoutant dat die Marghem die graag de Vlamingen de schuld geeft als er geen akkoorden komen over klimaatmaatregelen, weigert   om bekende cijfers mee te delen. Maar zo kennen we haar. Het hoort nu eenmaal bij de politieke zeden van het land der Walen.

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *