Een andere zwendel van de eenentwintigste eeuw. En weer de VN.

Doorbraak

Marrakeshpact is bindend volgens EU-commissie

Tegenstanders van de ondertekening van Het Marrakeshpact maakten zich belachelijk door te beweren dat de tekst toch bindend zou zijn. Maar ze stonden blijkbaar wel aan de juiste kant van de geschiedenis volgens de juridische dienst van de Europese Commissie.

Volgens de juridische dienst van de Europese Commissie is het Marrakespact wel degelijk bindend. Wat de onnozelaars en smeerlappen ons ook hebben verzekerd om belgië zover te krijgen dat het dat misbaksel ondertekende.

Het pact is inderdaad niet bindend omdat belgië het ondertekende, maar omdat belgië lid is van Europa en Europa zich heeft verbonden om zich te houden aan de verbintenissen en doelstellingen van de VN.

Dat houdt dus in dat het pact inderdaad niet bindend is voor, bijvoorbeeld, Marokko, maar wel voor belgië. 

Bij de voorstanders van het pact werd steeds verwezen naar het internationale karakter van de migratieproblematiek en dat het pact aan dat internationale karakter tegemoet kwam. Niet dus ! Het pact zal de samenwerking tussen belgië en, bijvoorbeeld, Marokko niét verbeteren, want wat voor samenwerking is dat als de ene partner zich aan de regels moet houden, en de andere niet ? De terugkeer of opvang van migranten – een van de argumenten van de voorstanders van het pact – wordt dus op geen enkele wijze door het pact bevorderd. En nu ga je me niet wijsmaken dat de ontwerpers van het pact niet wisten wat de juridische consequenties zouden zijn. Ze hebben ons dus met opzet belogen en bedrogen, en het zou de voorstanders van het pact sieren dat ze zichzelf nu als nep linkse politiek correcte nuttige idioten zouden benoemen. Dan moet ik het niet meer doen.

En dan komt de vraag: wat steekt daar achter ? Waarom is dat pact zo belangrijk voor de VN ? Welnu, de VN is een verdediger van het kapitalisme. En het kapitalisme heeft een probleem in Europa. Europa is immers de enige streek in de wereld waarin sterke vakbonden een beetje tegengewicht kunnen vormen tegen de macht van het kapitaal. Daar moet een einde aan komen. En de beste manier om dat te doen is de ontwrichting van de arbeidsmarkt door een explosieve groei van het aanbod werkzoekenden. En daarvoor zorgt de immigratie.

De hele retoriek van de VN over de mensenrechten is blabla en volksverlakkerij. Wie mijn boek Eutopia, gelezen heeft, weet hoeveel belang ik hecht aan de mensenrechten. Ik bouw er de hele Eutopische samenleving op. Het is voor mij dan ook zo veel te erger dat die mensenrechten misbruikt worden voor de aantasting er van. Want tot nu toe heeft niemand mij ook maar één argument kunnen geven voor de stelling dat het kapitaal de mensenrechten zou verdedigen of zelfs maar een beetje in de praktijk zou brengen. Slechts één voorbeeld: iedereen heeft recht op werk. Welnu, ik zie het kapitaal overal herstructureren en mensen aan de deur smijten. Ik daag je uit om de mensenrechten systematisch te overlopen en te toetsen. Waar de mensenrechten ook maar enigszins worden gerespecteerd (en, opnieuw, dat is enkel in Europa), is dat niet te danken aan het kapitaal, maar aan de tegenmacht van het kapitaal.

Ik ben ervan overtuigd dat er twee soorten mensen voor het pact zijn: de kapitalistische smeerlappen en de nuttige idioten die denken dat ze de mensenrechten verdedigen.

Misschien moet iemand maar eens aan Michel vragen om stante pede van kant van de geschiedenis te veranderen. Niet dat die dat zal doen. Het is nu eenmaal een liberaal. En hij heeft ambities voor een hoge internationale functie. Daaraan heeft de bedrieger de belangen opgeofferd van het land dat hij leidt.

Toch ook nog dit: het is natuurlijk zo dat ook als belgië het pact niet zou ondertekend hebben, het toch zou gebonden zijn omdat het lid is van de Europese Unie. Maar 1. dat verandert niets aan het bedrog en de volksverlakkerij. En 2. uiteraard zou het niets uitmaken als enkel belgië zou geweigerd hebben om het pact te ondertekenen. Maar als dat door een voldoende aantal landen zou geweigerd zijn, zou dat wel de zaken kunnen veranderd hebben. Tenslotte worden de echte beslissingen in Europa genomen op een vergadering van regeringsleiders. En daarbij: als dezelfde nuttige idioten die toen voorstander waren van het pact en die nu de hele klimaathetze aanvuren, ons voorhouden dat het niet uitmaakt dat belgië op zijn eentje in de klimaatproblematiek niets betekent, maar dat we toch ons deel moeten doen, en een voortrekkersrol spelen, dan was dat ook zo bij het marrakeshpact.

En nog eens: zowel bij het marrakeshpact als bij de klimaatpaniek gaat de zaak uit van de VN. 

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *