Een evidentie die blijkbaar niet evident is.

Knack

‘Solidariteit binnen gezinnen mag niet gebruikt worden om tekorten in de zorg te rechtvaardigen’ 

Gezinnen moeten zelf kunnen kiezen welke hulp ze zelf willen en kunnen geven en welke zorg ze uit handen geven’, schrijft Elke Valgaeren van de Gezinsbond naar aanleiding van de discussie over de budgetten van de Persoonsvolgende Financiering (PVF).

Hoe is het mogelijk dat er voor een zaak die zo klaar en duidelijk is, niet genoeg geld voorhanden is ? Of nog: als er érgens geld moet voor vrij gemaakt worden, is het voor de zorg van mensen met een handicap. De reden daarvoor is simpel: een “normale” mens kan voor zichzelf zorgen. Een gehandicapte niet, of toch niet volledig. En dus moet hij zorg krijgen. Daar moet je toch niet lang voor nadenken ?

Nu ben ik er van overtuigd dat Vandeurzen een van de meest integere politici is, en iedereen is het er over eens dat het systeem van de persoonsvolgende zorg een goede zaak is. Enkel bepaalde instellingen leveren kritiek omdat ze liever zichzelf in stand houden dan echte zorg te bieden.  Toch één bedenking bij die persoonsvolgende zorg: voor mij is ze slechts aanvaardbaar als de zorginstellingen geen commerciële ondernemingen zijn. Want als ze dat wel zijn, gaat mijn solidaire bijdrage gedeeltelijk naar de portemonnee van mensen die toch al veel rijker zijn dan ik. Maar Van Deurzen heeft dus niet genoeg geld gekregen van zijn medeministers om te doen wat evident is.

Het is natuurlijk niet zo simpel: ook ons onderwijs heeft meer geld nodig. Om dat echt op punt te stellen moeten alle onderwijzenden universitairen worden, en moet hun loon verdubbeld worden om hen aanzien te geven is een maatschappij die rond geld draait.

En ook het budget voor armoedebestrijding heeft niet genoeg armslag. Ik kan zo doorgaan. 

Maar waarom moeten er miljoenen gaan naar inburgering ? Of vind jij het normaal dat mensen met een handicap (ook migranten die in onze samenleving zijn opgenomen) in de kou moeten blijven staan omdat een migrant die we zo snel mogelijk terug naar zijn geliefd vaderland willen begeleiden,  allerlei inburgeringstrajecten moet doorlopen ? Je moet iemand die hier geen burger zal worden, toch niet inburgeren ? Ik weet dat ik dit moet nuanceren, maar daar is hier geen plaats voor. Maar zeggen de nep linkse politiek correcte nuttige idioten dan: dat is toch ook een sukkelaar ? Ja, dat is waar, maar vind jij het normaal dat een sukkelaar die hier geboren en getogen is, niet kan geholpen worden met zijn huisvesting, terwijl er huizen leeg staan die het OCMW voorbehoudt voor migranten ? Uiteraard moeten vreemde sukkelaars menswaardig opgevangen worden, maar als de budgetten beperkt zijn, moeten we dan niet eerst onze “eigen” sukkelaars helpen ? Hebben mensen die dan al hebben bijgedragen tot onze sociale zekerheid geen voorrang op mensen die dat nog niet hebben gedaan, en misschien zelfs nooit zullen doen ?

Moeten er miljoenen worden besteed aan een instituut voor gelijke kansen ? Zeker  als dat instituut in de feiten zelf een racistische organisatie is die niet opkomt voor de gelijke kansen van het eigen volk ? 

En waarom hebben we een minister voor dierenwelzijn ? Ik ben voor dierenwelzijn, maar dat begint een fundamentalistische bedoening te worden. Of is het niet belachelijk als mensen dieren belangrijker vinden dan hun medemensen ?

We hebben zelfs een minister voor sport ! Waarom dan ook geen voor breien of pottenbakken ? Ja, de sport heeft een sociale functie. Maar als ik kijk naar de lonen van de topvoetballers, zie ik wel de mogelijkheid om die mensen serieus te laten meebetalen voor de verspreiding van de sport, zonder dat ze daarvoor een boterham met stroop minder zullen eten. Bij mijn weten is Vincent Kompany de enige die zijn geld ook besteedt aan promotie van de sport bij minder begoeden. Hij doet dat vrijwillig en dat siert hem. Welnu, ik vind  dat dat moet verplicht worden. Tenslotte hebben die gasten de mond vol van hun “voorbeeldfunctie”…

En al die ministers vechten met elkaar om elkaar geld af te snoepen om zelf bij de kiezer te gaan pronken met hun zogezegde verwezenlijkingen. Wij leven in een systeem waarin een minister die misschien wel oog heeft voor de problemen van gehandicapten omwille van eigen overleven, niet anders kan dan vechten voor geld dat eigenlijk nodig is voor de gehandicaptenzorg.

Ik kan zo nog wel even doorgaan.

Als het gaat over migratie of gelijke kansen en voor mijn part mag je er de dieren bijnemen, ga ik uit van het principe “eigen volk eerst”. Ik weet het: voor een aantal mensen is dit zowat het ergste wat je kan zeggen omdat een krapuul zoals Philippe De Winter dat heeft gelanceerd. Ik haat De Winter, maar dat betekent niet dat hij in alles ongelijk heeft. Ja hij heeft ongelijk over de manier waarop hij die slogan invult. Maar de slogan zelf is juist ! En dat wordt ook zo door veel mensen aangevoeld. Of wil jij dat het eigen volk laatst komt ? Of ga je er van uit dat er geen eigen volk is ? Weet je wat raar is ? In belgië ben ik als Vlaming verondersteld om solidair te zijn met de arme Walen omdat zij ook belgen zijn. Of nog: ik wil ook wel solidair zijn met de arme Portugezen (en zo zijn er veel !), maar die zijn geen eigen belgisch volk. En dus gaat mijn solidariteit naar het eigen Waals belgische volk. Dat is toch ook eigen volk eerst ? Hallo, nep linkse politiek correcte belgicistisch nationalistische nuttige idioten ?

Mag ik me nu ook even richten tot de Vlaamse mensen die oprecht begaan zijn met de gehandicapten ? Ieder jaar gaan er ongeveer 7 miljard van Vlaanderen naar Wallonië. Denk je niet dat de Vlaamse wachtlijsten zouden weggewerkt zijn met die 7 miljard ? Laat ons nu eens aannemen dat die 7 miljard in Wallonië goed gebruikt worden (wat niet zo is !),  blijft het dan niet zo dat dat geld in Wallonië voor het grootste deel naar “normale “mensen gaat ? Ik denk dat jullie het in het begin van mijn artikel met mij eens waren dat gehandicapte mensen voorrang moeten krijgen op “normale” mensen ? Wel, als jullie dit consequent doortrekken moet er heel wat van die 7 miljard in Vlaanderen blijven. 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *