Als het Noorden zuidelijk wordt, is het het Noorden kwijt.

MO*

De ongemakkelijke waarheid van de Verenigde Staten

De VS zijn ‘een land gesticht voor en ontworpen door blanke mannen’

Op zaterdag 3 augustus om 10 uur ’s ochtends stapte Patrick Crusius, een 21-jarige blanke man uit Dallas, de Wal-Mart van het winkelcentrum Cielo Vista in El Paso (Texas) binnen. Hij schouderde een geweer en opende het vuur op de klanten van de supermarkt. Hij doodde 20 mensen en verwondde er 26.

Uiteraard veroordeel ik terreur, ook blanke. Maar er is toch iets wat me wringt in de titel van dit artikel.

“De VS zijn een land, gesticht voor en ontworpen door blanke mannen”. Dat is natuurlijk juist. Maar is het ook een “ongemakkelijke waarheid” ? Is er iets mis mee als mensen een land stichten en dat inrichten volgens hun normen en waarden ? Wat dan met belgië en zijn grondwet ?

Nu is belgië natuurlijk een slecht voorbeeld, want het had nooit mogen bestaan, maar als mijn belgicistische vrienden van belgië houden, moeten ze ook de VS niet veroordelen omdat het gesticht is door blanke mannen. belgië is gesticht door franstalige parvenu’s en in functie van die bende ingericht. Gelukkig zijn er in dit land ook nog Vlamingen. Daarbij: die Latino’s zijn eigenlijk ook migranten die eigen landen hebben gesticht volgens hun inzichten in wat een land moet zijn. Waarover heeft die Chaoul het dan eigenlijk ?

Of gaat het er over dat het blanke mannen zijn. ? Zou het dan beter zijn als de VS waren gesticht door zwarte vrouwen ? Natuurlijk wordt dan weer de slavernij bovengehaald. De politiek correcten slepen er dan ook graag de kolonisatie bij. En ja, ik ben blij dat de slavernij en de kolonisatie voorbij is. Maar waarom blijven de poco’s zagen over de schuldigheid van onze “Westerse” wereld in verband met slavernij en kolonisatie, en hebben ze het nooit over de verdienste van de afschaffing ervan ? Meer diepgaand: wie de wereld van vroeger beoordeelt met de menselijke en morele maatstaven van nu is intellectueel minder begaafd.

Natuurlijk is het ondertussen wel duidelijk dat de landenstichters uit Zuidelijke streken er niet zo goed in gelukt zijn om welvarende gemeenschappen te organiseren, als die uit Noordelijke streken. Dat kan aan natuurlijke factoren liggen zoals grondstoffen. Maar het verschil tussen Noord en Zuid kan niet enkel door die factoren worden verklaard. Blijkbaar is er een ander savoir vivre in het Zuiden dan in het Noorden. We zien het zelfs in het onland belgië. Nu vind ik het niet erg dat Wallonië minder welvarend is dan Vlaanderen. Misschien zijn de Walen met hun wat gezelligere aanpak en meer aandacht voor levensgenot wel gelukkiger dan de Vlamingen. Als je de Vlaamse houding als materialistischer beschouwt, en de Waalse als spiritueler, weet ik het zo nog niet. In ieder geval hebben ze recht op hun levensstijl.

Die breuklijn vind je terug in gans Europa, en bij uitbreiding in grote lijnen ook over heel onze aardkloot.

Het probleem ontstaat als de Zuiderlingen zin krijgen in evenveel welvaart als de Noorderlingen. Nu ga ik de hele politiek correcte meute tegen me in het harnas jagen. Daarin heeft de schutter van El Paso gelijk: als je de Zuiderse manier naar het Noorden overbrengt, krijg je onvermijdelijk ook in het Noorden de Zuiderse welvaart. Wat is dan de winst ?

Vergis je niet: ik klaag de schandalige armoede aan waarin het overgrote gedeelte van de wereldbevolking probeert te overleven. Maar de migratie brengt geen oplossing voor die armoede. De enige manier om die armoede weg te krijgen is een totale vernieuwing van het economische systeem waarbij de macht niet ligt  bij het kapitaal dat per definitie enkel op eigen profijt uit is, maar waarbij enkel mensen die niet uit zijn op macht, aan de macht komen. Maar wie daarover meer wil lezen, moet naar mijn boek Eutopia, op deze website gratis te lezen en/of downloaden.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *