Zal de Bijbelse archeologie het christendom de nek omdraaien?

Doorbraak

Luc Nijs

Zal de Bijbelse archeologie het christendom de nek omdraaien? (1)

Aangezien ik net voor de vakantie nog even in het buitenland was voor het werk, vroeg ik mijn vrouw om ‘een rekje boeken’ in de vakantiekoffer te gooien. Zoals zo vaak, heeft ze dat erg letterlijk genomen en dus bevond ik me eenmaal aangekomen in de benijdenswaardige situatie een doos te mogen openen niet wetende wat ik daarin allemaal zou aantreffen. De meeste werken bleken recente publicaties. Maar er was er ook een wat dunner boekje uit 2018 dat mijn aandacht trok: Zeven vormen van atheïsme van de Britse filosoof John Gray.

Vandaag maak ik het mezelf gemakkelijk en bied je een artikel zonder mijn geniale commentaar.

Dat betekent niet dat ik geen commentaar héb, maar als je het mij toestaat zal ik die voor later houden, als ook het tweede aangekondigde artikel van Luc Nijs op Doorbraak verschenen is. In ieder geval is deze visie van Nijs de moeite waard om te overwegen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *