Waarom verlaagt iemand met veel grijze cellen zich tot domheid, valsheid en hypocrisie ?

VRTNWS

Wim De Wulf

Brief aan de koning: “Ik geloof dat u, sire, ons land in een betere richting kunt leiden”

Koning Filip moet een Speciale Commissie in het leven roepen om België na de coronacrisis fundamenteel te hervormen. Enkel zo kunnen we de politieke impasse doorbreken. Dat schrijft Wim De Wulf in deze open brief aan de koning

De auteur van dit misbaksel, Wim De Wulf, is Master Business Administration en doctorandus in de Toegepaste Economische Wetenschappen met een rijke internationale bedrijfservaring en een sterke sociale bewogenheid. Hij is het ronddolende bewijs dat universitaire diploma’s geen garantie zijn op verstandigheid.

Om te beginnen ben ik er zeker van dat grondwetspecialisten op hun achterste poten gaan staan als de koning zulke Speciale Commissie in het leven zou roepen. Ik citeer uit de officiële website belgium.be: Op grond van zijn politieke functie kan de koning geen persoonlijk gezag uitoefenen. Via suggesties, advies, waarschuwingen en aanmoedigingen kan de koning enkel invloed uitoefenen op de politieke hoofdrolspelers. Politieke organen oprichten hoort daar niet bij. Dit alleen al doet De Wulf plaats nemen in het rare stommiteiten kabinet.

Daar komt bij dat De Wulf fier is op belgië. Kijk, daar vallen mijn sokken van uit. Want wat is belgië ? Het is een politieke constructie opgericht in dienst van de bankiersfamilie de Rothschilds en het bestaat nog niet lang genoeg om van een rijke traditie te kunnen spreken. De Wulf noemt op: het culinaire, de culturele prestaties… Ja, er wordt goed gegeten in belgië en de Vlaamse primitieven zijn werelderfgoed. Maar leg me even uit wat ze met belgië te maken hebben ? 

En wat is de rijke geschiedenis van belgië ? Twee oorlogen waarin het belgische leger bestond uit vluchtelingen, de bevolking collaboreerde, en voor de rest een verhaal van uit mekaar vallen. Als De Wulf het over de uitgebreide talenkennis heeft, bereikt hij een zeldzaam hoogtepunt van belachelijkheid, want van die talenkennis is totaal geen sprake  bij de Franstaligen…

En zélfs al zou belgië iets hebben dat de moeite waard is, dan nog is het belachelijk om er fier over te zijn. Onze Franstalige landgenoten voelen zich een met de grote Franse cultuur. Ja, van Frankrijk zou je nog kunnen zeggen dat het cultureel iets betekend heeft. Maar een Fransman die er fier over is dat hij Fransman is, is een idioot. Zijn persoonlijke verdienste is nihil. De meeste Fransen zijn een belediging voor de Franse cultuur.

De Wulf is niet alleen dom. Hij is ook vals.

Want hij stelt dat er de laatste jaren een mediocriteit is binnengeslopen in de politieke klasse. Beweert hij nu dat de politieke klasse vroeger wél hoogstaande was ? Zijn de Koningskwestie na de tweede wereldoorlog en de schoolstrijd hoogtepunten van politiek gedrag ? Is Martens die de belgische bevolking bedroog terwijl ze massaal door de straten van Brussel trok om te protesteren tegen de raketten van de VS, een voorbeeld van hoogstaande democratische praktijk ? Maar voor De Wulf is het wel van belang om deze mediocriteit in de laatste jaren te situeren. Want hij heeft het over de politiekers van de n-va. En meer bepaald over De Wever. Hij geeft als beschrijving van die mediocre politiekers: Ze vechten inzichten van experten aan, nemen eigengereide acties, zaaien twijfel of verkondigen flagrant dat de experten inconsistent zijn, zonder een gefundeerd alternatief aan te bieden. Iedereen die de belgische politiek een beetje volgt weet dat hij daarmee De Wever bedoelt. Welnu, je kan De Wever van veel beschuldigen, maar niet van mediocriteit. Maar ja, De Wever past niet in het ideologisch royalistische plaatje van De Wulf.

Dat brengt ons op de vraag wie zou moeten deel uitmaken van die wonderlijke commissie Philippe – De Wulf. De Wever, Francken, Demir… dus al zeker niet. Ik denk dat Van Grieken of Filip De Winter ook niet in aanmerking komen. Het komt er op neer dat politici die democratisch verkozen de meerderheid van de Vlaamse bevolking uitmaken, niet mogen deelnemen aan dit hoogtepunt van politieke bedrijvigheid. Met andere woorden: de commissie van De Wulf is er om de democratie te omzeilen.

Dat past natuurlijk ook bij het feit dat De Wulf Singapore als voorbeeld neemt. Singapore is formeel een democratie, maar in feite een dictatuur. De Wulf beschrijft de spectaculaire vooruitgang van Singapore de laatste vijftig jaar. Hij vergeet er bij te vermelden dat in dit inderdaad rijk land, de overgrote meerderheid van de bevolking in grote armoede leeft. Alleen is het zo dat die mensen niet meetellen omdat ze officieel geen Singaporezen zijn.

De Wulf is nu al dom en vals. Hij is ook nog hypocriet. Want zijn omzeilen van de democratie noemt hij een nieuwe democratische weg. Ik ben heftig tegenstander van het vlaams blok omdat het niet democratisch is. Welnu, als het land moet geleid worden door een commissie, samengesteld door de koning, dan is ook dat geen democratie, en vindt het in mij een heftige tegenstander.

En waarvoor eigenlijk verlaagt Iemand met veel grijze cellen zoals De Wulf, zich tot domheid, valsheid en hypocrisie ? Wat is de moeite waard om toe te treden tot de klasse van de slechte clowns waar niemand kan mee lachen ? De redding van het koningshuis ? Van het vaderland ?

Velen voelen zich verbonden met vorst en vaderland in een soort debiele emotionaliteit. Ik kan moeilijk aannemen dat dit het geval is bij De Wulf. Tenslotte is hij Master Business Administration en doctorandus in de Toegepaste Economische Wetenschappen met een rijke internationale bedrijfservaring… Maar misschien ligt juist daar zijn betrokkenheid: het gaat niet om liefde voor Philippe of een land in verval, maar om geld. Om het geld van het belgische grootkapitaal waarvan Philippe de spin in het web is.

Misschien moeten de linkse belgicistischen (voor mij een contradictio in terminis) eens een heldhaftige poging doen om één oog open te trekken. Eén is genoeg. In het land der blinden…

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *