Wokers aan de schandpaal

Doorbraak

Chris Ceustermans

Gekleurde stemmen tegen ‘woke-segregatie

Pamflet tegen identitair links

Het groeiende extremisme en ‘cancelende’ onverdraagzaamheid van de woke-activisten, roept bij intellectuelen en kunstenaars met een diverse achtergrond steeds meer weerstand op. In Frankrijk doet het nieuwe boek Racée van Rachel Khan stof opwaaien.

Ik ben ze zo beu, de goedmenende vrienden die meehuppelen met alle nieuwe, hippe acties tegen weer een nieuwe discriminatie.

Ergens gooit iemand een bommetje onder een standbeeld van Leopold II en er ontstaat dadelijk een meute die een actie begint voor de verwijdering van die standbeelden. 

Dan komt iemand op het idee dat er ook nog straten genoemd zijn naar de koninklijke potentaat, en zelfs een tunnel. Dus organiseert de stad Brussel een volksraadpleging  om een nieuwe naam voor die tunnel te vinden. Maar dat loopt mis, want de bevolking komt af met de naam van een man. En er zijn al veel te weinig straten naar vrouwen genoemd, en dus wordt de raad van het volk gemanipuleerd en uit een hoge hoed verschijnt een zangeresje dat ooit wat succes heeft gehad. Nu blijkt dat dat meisje ooit een racistisch aangebrand liedje heeft gezongen. Tijd voor een nieuwe volksraadpleging ? 

Overigens is er nog werk aan de winkel. Want er zijn heel zeker veel te weinig straten naar homo’s genoemd. En is er al een Petra De Sutter straat ? Want we mogen toch ook de transgenders niet vergeten ? En hoeveel moslims vind je al op de straatnaambordjes ? Ik verwacht ook elke ogenblik dat de hondenliefhebbers op straat gaan komen, en de voetballers. Heb je er al eens over nagedacht hoe fel de hondenliefhebbers worden gediscrimineerd ? Ja, hier en daar in een parkje vind je al een hondenpoepweitje, maar in de stad ? Nergens ? Daar moeten die mensen met beesten in hun familie zich behelpen met plastic zakjes. En die zijn ondertussen ook al verboden. En waarom staan er niet overal toiletten voor vrouwen die rechtopstaand willen plassen ? Want als mannen dat mogen, dan toch ook vrouwen ?

Heeft iemand er al eens aan gedacht wat een verschrikkelijk onrecht er is gebeurd toen die foto van dat verdronken jongetje op het strand, de wereld is rondgegaan ? Had dat eigenlijk geen negerke moeten zijn ? De fotograaf die dat kind daar heeft neergelegd had er toch een negerke en een Chineeske kunnen bijleggen ?

Wordt het niet tijd om eindelijk recht te doen aan de onderdrukte en achtervolgde moslims in dit perverse belgenland ? Je kan het toch niet maken dat zo ’n moslim niet uit zijn huis kan komen zonder dat hij bekoord wordt door allerlei drankhuizen en haramrestaurants waar ze varkenswangetjes met patersbier serveren. Weet je wel welke helse pijnen die mens te wachten staan in het hiernamaals als hij aan zo ’n bekoring zou toegeven ?

Ik moet toch niet gaan vermoeden dat de horeca gesloten blijft omdat je met die maatregel een belangrijk gedeelte van de bevolking zeker niet tegen de borst stoot ?

Ik moet toch niet gaan vrezen dat de gewone heteroseksuele blanke man de Jood van de 21ste eeuw wordt ? Veronderstel eens dat Dalila Hermans een snorretje zou krijgen. Zou een genocide op blanke mannen dan echt onmogelijk zijn ? Het lijkt er op dat er slechts één oplossing is: de heteroseksuele blanke man moet zijn machtspositie versterken.

Ja, ik weet het: ik overdrijf. Maar je kan maar iets overdrijven als het er is.

Weet je wat het rare is ? Eigenlijk ben ik het er ten gronde mee eens. En toch steiger ik.

Bij een aantal van deze activisten gaat het over een soort mentale zelfbevrediging; een pervers narcisme. Ze wentelen zich in hun zelfopgewekte verontwaardiging. En als er niet dadelijk zich iets aandient om verontwaardigd over te zijn gaan ze op zoek naar geestelijke viagra. Wat er ook van zij: er zal verontwaardiging de spuigaten uitlopen. 

Het is de reflex van impotenten; de agressie van mensen die het gevecht uitlokken om aan zichzelf te bewijzen dat sterk zijn.

Het ergste is nog dat ze niets oplossen. Je bereikt niets door agressiviteit tegen een racist, homohater, homofoob of adept van Leopold II. Integendeel.

Daarbij maak je het erger voor de mensen die je beweert te verdedigen, want je overtuigt ze er van dat ze slachtoffer zijn en dat ze jou nodig hebben om hen te verdedigen.

Weet je wat raar is ?

Voor mij zijn alle mensen gelijk. Of ze blank, zwart of geel zijn. Eigenlijk zijn er geen blanken, zwarten of gelen. Er zijn mensen die ik sympathiek vind of juist niet. Er zijn (héél veel) dommeriken en onnozelaars, maar er zijn geen zwarten of blanken. Er zijn mensen van andere culturen en met andere identiteiten, maar die vallen niet samen met blank of zwart.

Dan komen de antiracisten. Die hebben het plots wél over zwarten en blanken.

Nu wil ik aannemen dat  ze dat doen omdat ze te maken krijgen met mensen, die anders dan ik, wél blank en zwart onderscheiden. Daarop reageren ze dan. Maar ze blijven wel steken in de logica van de racisten en plots wordt blank een tegenstelling met zwart. Dan mag een blanke vertaalster niet meer het gedicht van de zwarte Amanda Gorman vertalen en  organiseren ze een vorm van segregatie: een scheiding van de wereld van blank en zwart. Of nog: ze creëren een nieuwe vorm van racisme. 

Ik ben tegen elke discriminatie. Tegen discriminatie moet opgetreden worden. Maar laat ons a.u.b. optreden tegen concrete vormen van discriminatie of onrecht.

Nu gaan de activisten er van uit dat elke wandaad van een blanke tegenover een zwarte, racisme is.  Maar als ik een zwarte een stamp onder zijn hangend duo geef omdat hij mijn moeder uitmaakt voor witte hoer, is dat dan racisme of gewoon een reflex waarvan ik later geen spijt heb ?

Weet je: als een moslim enkele tientallen mensen de dood in jaagt om Allah te plezieren en zeventig maagden binnen te doen, dan mag ik niet het verband leggen met de moslim als mensensoort. Voor mijn part terecht.

Maar als ik een ambetante moslim die mijn kinderen op school wil verplichten om halal te eten, aan zijn baard trek, ben ik wel islamofoob…

Eén zaak is zeker: laat de wokers uit mijn buurt blijven !

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *