Psychopaten democratisch aan de macht

Business AM

Mick Van Loon

Hoe ook na Hiroshima en Nagasaki atoombommen voor miljoenen doden hebben gezorgd in de wereld

Op 6 augustus 1945 lieten de Verenigde Staten een atoombom vallen op Hiroshima. Drie dagen later werd die gevolgd door eentje op Nagasaki. Door die twee bommen kwamen zeker 150.000 Japanners om. Het was de eerste en voorlopig laatste keer dat de atoombom in oorlog werd gebruikt. Maar dat betekent niet dat sindsdien atoomwapens geen levens hebben geëist. We beginnen nu pas zicht te krijgen op wat de tol is van meer dan 2.000 aan testexplosies in de 77 jaar sindsdien. En die is veel hoger dan je zou vermoeden – hij loopt in de miljoenen

Je moet Business AM zeer kritisch lezen. Het is een vehikel van het Liberale Amerikaanse kapitaal, en is gelinkt aan de Amerikaanse evangelische kerk. Die Amerikaanse evangelische kerk speelt een kwalijke rol, vooral in Latijns-Amerika waar ze de verdediger is van het rechtse grootkapitaal. De kerk in dienst van de rijken. Dat betekent niet dat elke reporter van Business Am corrupt is.

Zo doet Business AM ook enthousiast mee aan de geleidelijke opbouw van de propaganda tegen China waardoor de VS onze bevolking klaar stoomt om de oorlog tegen China te omarmen als een strijd voor mensenrechten (de Oeigoeren), voor democratie, voor vrijheid.

Maar de auteurs van Business AM zijn wel goed gedocumenteerd. Ik heb geen enkele reden om te twijfelen aan wat Mick Van Loon hier schrijft. Het meeste is ook niet nieuw. Blijft de vraag waarom dit juist nu verschijnt bij dreiging van een nucleaire oorlog. Maar dat is niet het onderwerp van deze blog.

Waar het mij vandaag om gaat is de illusie die nogal wat mensen koesteren over menselijkheid tijdens een oorlog.

Op onze media krioelt het van de brave mensen die verontwaardigd zijn over de oorlogsmisdaden in Oekraïne. Het recente verhaal van Russische soldaten die een Oekraïner zouden hebben gecastreerd wordt graag verspreid. 

Natuurlijk speelt daarin de propaganda. Lange tijd hebben wij enkel gehoord van oorlogsmisdaden door de Russen. Nogal wat mensen zijn daarin getrapt. Nochtans zou het voor iedereen met een beetje gezond verstand duidelijk moeten zijn dat oorlogsmisdaden gewoon bij oorlogen horen. Ze zijn er altijd – altijd ! – en langs beide kanten.

Neen, natuurlijk verdedig ik die oorlogsmisdaden niet. Ik vind ze verschrikkelijk. En ze moeten worden bestraft. Maar het is nogal hypocriet om simpele jongens die door de oorlog worden ontmenselijkt zelf ook nog eens te ontmenselijken en de misdadigers in chique maatpakken gerust te laten die de oorlogen ontketenen. En bij uitbreiding ook de misdadigers die door hun wapenproductie de oorlog mogelijk maken; en actief oorlog stoken.

Eigenlijk zou elke wapenproductie moeten verboden zijn.

ik wil een uitzondering maken voor een beperkte productie van verdedigingswapens, voorbehouden voor politie.

Onze wereld zou er mooier uitzien als er gewoon geen aanvals-oorlogswapens meer zouden geproduceerd worden, en iedereen die dat toch doet levenslang krijgt.

Ja, ik weet dat dit een illusie is, en de Waalse regering kan dus op beide oren slapen. Want ze zou de bak in draaien vermits de deelstaat Wallonië volle eigenaar is van een van de belangrijke fabrieken van oorlogswapen: la Fabrique Nationale d’ Armes de Guerre de Herstal. Dat “Nationale” is niet belgië, maar Wallonië. De Waalse regering zou met één pennentrek die fabriek kunnen sluiten. Maar ze doet het niet. De hoofdverantwoordelijken daarvoor zijn de Waalse socialisten die al tientallen jaren het politieke landschap in Wallonië domineren.

Is het niet grappig dat Wallonië enkel kan overleven dank zij de inkomsten van een wapenfabriek, naast die vanuit Vlaanderen. Voorwaar een modelstaat. En neen, het is niet grappig.

Het artikel op Business AM maakt duidelijk dat er een categorie mensen is die niet “normaal” redeneren. Of vind jij het normaal dat  – in vredestijd ! – met opzet mensen worden blootgesteld aan straling waarvan iedereen weet dat ze, zo niet op korte, dan in ieder geval op lange termijn dodelijk is en generaties lang mensen belast ?

Nochtans: die niet-normalen zijn er en, het ergste: zij zijn de echte machthebbers op onze planeet.

Ik heb al een paar keer in mijn blogs Madeleine Albright opgevoerd. Ze is nog niet zo lang geleden overleden en bij die feestelijke gelegenheid hebben onze mainstream media unisono de loftrompet geblazen.

Nochtans was het die Madeleine die ongegeneerd in haar ziel liet kijken toen haar de vraag werd gesteld wat ze dacht van de 500.000 (een half miljoen ! ) kinderen die gestorven zijn door de hongersnood als gevolg van de Amerikaanse boycot van Irak. Haar antwoord: “ Het was een harde beslissing, maar ze waren het wel waard, neen ?”

Madeleine was minister van Buitenlandse zaken van de VS. Ze was de eerste vrouw in die functie. Dat moet de feministen toch aan het denken zetten die beweren dat meer vrouwen aan de macht de wereld vrediger zou maken.

Ze was ook van Joodse afkomst. Misschien moeten ook de onvoorwaardelijke verdedigers van al wat Joods is daar een een meditatie aan wijden.

Dat geldt ook voor de idioten die beweren dat het niet mogelijk is dat de Oekraïense leiding en leger vol zitten met neonazi’s omdat Zelensky van Joodse afkomst is.

Ik wil maar zeggen dat je geen racist kan zijn als je het over psychopaten hebt.

Dàt is het drama van onze wereld: wij laten de mensheid regeren door psychopaten. Wij brengen hen zelfs democratisch aan de macht.

Dat moet toch een reden zijn om eens grondig gaan na te denken over ons democratisch systeem ?

Als je een systeem hebt dat mensen aan de macht brengt na een machtsstrijd, krijg je toch onvermijdelijk mensen aan de macht die uit zijn op macht ? Niet elke verkozene zal natuurlijk een psychopaat zijn. Maar de psychopaten hebben wel het meest kans om de machtsstrijd te winnen.

Onze democratie brengt psychopaten aan de macht.

Beweer niet dat het niet zo is: dit artikel op Business AM bewijst het door de feiten. 

Eigenlijk is dat nog erger dan psychopaten die aan de macht komen door de macht te grijpen.

We moeten er dus alles aan doen om mensen die uit zijn op macht weg te houden van de macht.

Dat vraagt een andere vorm van democratie.

Er is geen enkel argument om onze democratie te verdedigen.

Wie vrede wil moet op zoek naar die andere vorm van democratie.

Ik heb het gedaan in mijn boek Eutopia. Ik ben er van overtuigd dat het kan.

PS Je kan Eutopia gratis lezen en/of downloaden op deze website, ook in ebookformaat.

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *