Woke

Het IAEN meldt een incident aan de bekende Universiteit Notre Dame van Nugget Tsil in de VS. Vorige zondag zouden bij de katholieke begrafenis van een zwarte docente, witte rouwenden door wakkere studenten verbaal zijn aangevallen wegens hun zwarte rouwkledij. 

Aan de witten werd verweten dat zij zich dat zwart onrechtmatig cultureel hebben toegeëigend.

Tijdens de begrafenis bleef het bij een verhitte discussie, maar daarna ontstond er op de campus een spontane procestocht. De rector van de universiteit wil niet weten van een formeel verbod van zwarte kleding voor witte mensen bij begrafenissen, maar roept toch op voor meer aandacht voor mekaars gevoeligheden. 

Of zijn oproep tegen zwarte kledij ook geldt voor zwarte mensen is niet duidelijk

PS Op deze website kan je mijn boek Eutopia gratis lezen en/of downloaden, ook in ebookformaat onder de rubriek Publicaties.

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *