Sinterklaas

De kwaliteitskrant De Standaard van Gisteren meldt grote heibel in het Antwerpse stadsbestuur. Vele inwoners van de stad hebben hun verontwaardiging uitgesproken over het feit dat bij zijn aankomst Sinterklaas een bruine merrie bereed. Zowel uit feministische als uit allochtone hoek komen felle protesten die dadelijk de steun hebben gekregen van zowel de Groenen als de Socialisten.

De schepen van cultuur, Nabilla Ait Daoud, zelf van allochtone afkomst, heeft de stadsdichters de opdracht gegeven om in hun werk de bruine merrie als een element van de Vlaamse Canon te propageren. Ze schijnt niet te beseffen dat ze daarmee zichzelf tot het niveau van balletjes in tomatensaus verheft.

De liberalen stellen voor om in de toekomst Sinterklaas een witte hengst te laten berijden. Maar dat stuit op furieus protest van het Vlaams Blok dat er een verheerlijking van het queerisme in ziet.

Opmerkelijk genoeg krijgt het Vlaams Blok hierin de steun van de advocaten Walter van Steenklugge en Christine Kussche. Volgens hen berijdt de Sint dan wel geen veulen, maar het geheel kan toch gezien worden als propaganda voor het Katholieke pedofilisme. Bisschop Bonny laat weten dat hij nooit paard heeft gereden en ook niet zinnens is om dat ooit te doen.

Ondertussen bevestigt de Internationale Unie van Activisten vanuit New-York met klem dat ze de kwestie op de voet volgt, en dat er actie zal gevoerd worden. Er wordt nog druk internationaal overlegd of het een actie voor of tegen zal zijn, met of zonder lijm, maar actie zal er zijn. 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *