Russisch terrorisme

Iedere echt linkse mens verzet zich tegen de resolutie van het Europese parlement waarin Rusland wordt beschuldigd van terreur in Oekraïne. Terecht.

Maar toch oppassen: als je in de oorlog de nadruk legt op het aspect terreur, op de burgerslachtoffers, dan wek je de indruk dat er ook oorlog mogelijk is zonder terreur, zonder burgerslachtoffers; kortom: je geeft de mensen de indruk dat oorlog aanvaardbaar is.

Heel dat gedoe van het Europese parlement is veel smeriger dan het lijkt: het creëert voor de linkse mens een verlies-verliesstelling: je moét je verzetten tegen de beschuldiging van terreur, maar tegelijkertijd werk je mee aan de verspreiding van de “aanvaardbare” oorlog. 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *