Rutte en De Croo

Het Nieuwsblad

Ook België schaart zich achter NAVO-kandidatuur van Nederlandse premier Mark Rutte

België steunt de kandidatuur van de ontslagnemende Nederlandse premier Mark Rutte om de nieuwe secretaris-generaal van de NAVO te worden. Dat bevestigt het kabinet van premier Alexander De Croo

Wat voor volk brengt onze democratie toch maar aan de macht !

Al lange tijd is geweten dat Rutte die post ambieerde. Ook De Croo stond op het lijstje van gewetenloze strevers naar die machtspositie.

Nog niet zo lang geleden was er het omhoogkruipsel Michel dat zijn regering liet vallen over het Marrakeshpact om daarmee de steun te krijgen van Macron om baas te worden van Europa.

Ook Rutte heeft zelf zijn regering doen vallen. Iedereen vroeg zich toen af waarover eigenlijk. Het antwoord is duidelijk: hij wilde de handen vrij hebben om te werken aan zijn ambitie in de Navo.

Voor De Croo is het premierschap altijd een middel geweest om internationaal in beeld te komen met uitzicht op een toppost.

Hij heeft lang gedacht dat hij in aanmerking kon komen voor de leiding van de Navo.

Die ambitie heeft hij al een tijdje geleden moeten opbergen. Op het ogenblik dat Rutte in beeld kwam, was het duidelijk dat De Croo het niet zou halen.

Maar daarmee is de ziekelijke ambitie van De Croo natuurlijk niet uit dat perverse hoofd verdwenen.

Als zijn kabinet nu meldt dat het de kandidatuur van Rutte steunt, blijft de vraag: wat heeft Rutte aan De Croo beloofd ?

Ik veronderstel dat het niet lang meer zal duren voor we het te weten komen.

Maar terug naar mijn eerste zin.

Moeten we ons niet ernstige vragen gaan stellen bij ons politiek systeem dat via verkiezingen pure machtswellustelingen aan de macht brengt ?

Ons systeem van verkiezingen brengt de sterkste aan de macht. Niet de beste.

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *