Johan Sanctorum: De tienerpooier als ultieme emanatie van het allochtone slachtofferschap

Doorbraak

Hij had geen optie, hij was broke

Groot is de verontwaardiging, politici vallen over elkaar heen om hun afkeur te uiten voor rapper Soufiane Eddyani die het nodig vond zijn maat Moreno, alias Bilal Azzouzi ( in de media enkel als Bilal A. aangeduid), een hart onder de riem te steken in zijn nieuwste nummer ‘Amigo.

Sanctorum heeft gelijk. Zowel qua de rol van de islamitische-marrokaanse cultuur, als qua de slachtoffermentaliteit.

In de Afspraak voeren ze bij Canvas dan iemand op die aan zijn naam te horen Marrokaan is, maar dat woord wordt zorgvuldig vermeden. Uiteraard zegt die man dat die pooiers fout zijn. Maar eigenlijk legt hij vooral de nadruk op het feit dat “onze” gemeenschap niet heeft gereageerd, terwijl er in Marrokaanse middens wél al afwijzing was. Of, zoals steeds: het zijn weer wij die eigenlijk in de fout gaan. En natuurlijk zullen er in de Marrokaanse gemeenschap wel mensen zijn die het niet eens zijn met dat pooierschap. Het zou er maar aan mankeren. Zelfs daar is niet iedereen krapuul. Maar die gemeenschap was wel veel rechtstreekser betrokken bij dat pooierschap: want die pooiers waren de zonen en broers, neven en vrienden van zoveel mensen in die gemeenschap. En als die mensen het dan toch oneens waren, waarom hebben ze die pooiers dan niet tegengehouden ? Ja natuurlijk: dat is niet simpel, want niet iedereen is een held die zijn leven veil heeft voor zo ’n zaken. En dat moet ook niet. Maar waarom hebben die “naasten” van de pooiers dan geen (voor mijn part naamloze) klacht ingediend bij het gerecht ? Moet er niet eens onderzocht worden of een aantal leden van die altijd onschuldige gemeenschap niet voor het gerecht moet gebracht worden wegens het weigeren van hulp aan iemand die in nood is ?

Ik moet aan de tekst van Sanctorum niet veel toevoegen. En ik weet nu al dat hij door de nep linkse politiek correcte nuttige idioten zal uitgemaakt worden voor rechtse zak, islamofoob en racist. Maar sta me toe Emile Zola te parafraseren: “J’ accuse !”. Ik beschuldig die nep linkse politiek correcte nuttige idioten er zelf van medeschuldig te zijn aan de misdaden van dat geïmporteerd krapuul. Ik roep hen op om “in ’t eigen hert te kijken, des s’ avonds voor het slapen gaan ” (Alice Nahon), en misschien zullen ze dan, als ze eerlijk zijn met zichzelf (waartoe ik hen eigenlijk niet staat acht), zien hoe smerig het daar is. En dat geldt ook voor de verantwoordelijken voor de uitzending van dat rapstinksel op de VRT. Ik denk dat het tijd wordt om daar een en ander te ontslaan.

Maar ik wil wel duidelijk zijn: gelukkig zijn er velen onder de moslims, ook Marrokanen, die het goed doen in onze samenleving. En altijd blijft het basisprincipe: je beoordeelt een mens enkel op zijn daden. En iedereen heeft recht op individuele beoordeling: niemand kan veroordeeld worden omdat hij tot een bepaalde groep of cultuur behoort. Je bestrijdt dus geen mensen. Maar een totaal verwerpelijke ideologie moet met hand en tand bestreden worden. En de islam is zo ’n ideologie.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *