De nuttige idioten marcheren

Anuna De Wever: “Ontslag van Schauvliege is niet mijn schuld, maar het is niet leuk om haar zo verdrietig te zien

Onze boodschap is bij sommige politici nog steeds niet aangekomen”, heeft Anuna De Wever donderdag gezegd tijdens een toespraak op het Leuvense Ladeuzeplein. “We zullen echter blijven vechten tot we gehoord worden.

Wat wordt Anuna toch schitterend gecoacht !  Het moet ondertussen toch voor iedereen duidelijk zijn dat dit niet meer het werk is van een meisje van 17 jaar. Ik wil echt wel geloven dat ze zelfstandig en eerlijk met haar actie begonnen is. En ze is duidelijk een natuurtalent en geniale volksmenner. Daardoor wil ik nog aannemen dat het eerste succes haar verdienste is. Maar ondertussen is er echt wel meer aan de hand.

Ook nu weer. Enkele dagen geleden beweerde Anuna dat ze graag zou samenwerken met Bart De Wever. Nu vindt ze het erg dat Grapje Chiemneyfly ontslag heeft moeten geven. En zo overstijgt ze de partijpolitieke dimensie. Het gaat dus enkel om het klimaat, toch ?

Maar die partijpolitieke dimensie is niet terzake. Wél terzake is het feit dat het klimaatthema op de agenda blijft, en als het van Anuna afhangt op de agenda zal blijven, en daardoor de verkiezingen zal beïnvloeden in het voordeel van de groenen. En nog veel belangrijker: in het nadeel van de n-va, die het koninkrijk in gevaar zou brengen, mits een grote verkiezingsoverwinning.

En de domme massa marcheert ! Dat hebben de Duitsers gedaan onder die andere geniale volksmenner Adolf. Dat hebben de idioten gedaan in alle oorlogen voor vrijheid en vaderland. Lening had een naam voor de domme massa die marcheerde voor het marxisme-leninisme in Rusland: nuttige idioten. Verder moet ik aan de toepassing hiervan op de klimaatmarsen geen woorden meer vuil maken.

PS Begint het succes naar het jonge meisjeshoofd te stijgen ? Of is het niet ongelooflijk pretentieus om te zeggen dat je graag zou samenwerken met Bart De Wever ?

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *