Weg met Wim Dries

Het Belang van Limburg

De wereld op zijn kop: Genkse scholieren spijbelen om niét mee te lopen in klimaatmars

Neen, dit is niet de wereld op zijn kop, maar de wereld met zijn voetjes op de grond. De wereld op zijn kop, dat zijn de klimaatmarcherende sukkelaars !

En wat met schooldirecteurs die hun leerlingen verplichten om mee te gaan betogen ?

 1. Moet er niet eens getest worden naar de wetenschappelijke kennis van die directeurs ?
 2. Moet er niet eens getest worden of die directeurs wel een goede kennis hebben van onze grondwet, bijvoorbeeld over de vrije meningsuiting ?
 3. Moeten die directeurs niet even aangeklaagd worden wegens het onthouden van onderwijs aan hun leerlingen ?
 4. Wat met directeurs die intellectueel duidelijk minder begaafd zijn dan hun leerlingen ? Directeurs van hun leerlingen les krijgen  in kritisch denken ?
 5. Moet er niet onderzocht worden of die directeurs de ouderraad of schoolraad gecontacteerd hebben ? Ik ken de regelgeving niet genoeg om te weten of dit in dit geval verplicht is, maar het is wel een zaak van gezond verstand. Wat met een directeur die buist op het vak “gezond verstand” ?
 6. “De klimaatmars is een activiteit als een andere” ? Kan een politiek beladen thema een schoolactiviteit zijn, zeker in de tijd voor verkiezingen ? Wie er aan twijfelt of de marsen politiek zijn: Anuna vraagt dadelijke actie van de politiek, en het thema speelt duidelijk in het voordeel van de groenen.
 7. Als ik als schooldirecteur er van overtuigd ben dat de hele klimaathetze onzin is, mag ik dan mijn leerlingen de straat op sturen om te gaan betogen tegen de klimaatbetogingen ?
 8. Gaan die directeurs de antibetogers bestraffen wegens spijbelen omdat ze afwezig zijn op school tijdens de spijbelmars ?

Kortom: met een burgemeester als Wim Dries kan het niet anders of het loopt mis in Genk.

3 Antwoorden op “Weg met Wim Dries”

 1. De spijbelactie is dus geen spijbelactie meer, maar een schoolactiviteit. De school ondergraaft daarmee eigenlijk de klimaat-spijbel actie, want er is niks rebels meer aan. Daar kan Charles Maymarx als klimaatketter toch niks op tegen hebben ?

  1. Verdomme ! Zo had ik het nog niet bekeken. Zo zie je maar dat je altijd nog kan bijleren ! Van de andere kant is het rebelse er niet lang geweest – als het er al ooit geweest is – als je weet dat Sign for My Future zich als snel er achter heeft geplaatst, een vereniging van CEO’s. De gemanipuleerde jongeren voelen zich misschien wel wat rebels, maar ze waren het niet. Maar je hebt gelijk: door het wangedrag van de schooldirecteuren verliezen ze nu ook nog de illusie van rebellie. Nu nog de illusie dat ze het klimaat redden !

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *