Geïmporteerde achterlijkheid

De Morgen

Geen attest van maagdelijkheid meer:

“Irrelevant, nutteloos en discriminerend”

De nationale raad van de Orde der artsen vindt het niet langer gerechtvaardigd maagdelijkheidstesten uit te voeren en daarvoor getuigschriften op te stellen. “Niet nuttig, niet relevant, discriminerend en het kan ervaren worden als een daad van agressie”, luidt het in het advies, waarover Mediahuis-kranten maandag berichten.

Als je het artikel leest wordt duidelijk (voor zover dat nog nodig zou zijn) dat het over “onze” moslimbevolking gaat.

Als de Orde der artsen het nodig vindt om haar leden hier op te wijzen, is dat een teken dat het niet om enkele uitzonderlijke gevallen gaat, maar om een algemener probleem.

Ik heb enkele islamitische websites geraadpleegd, en daar wordt beweerd dat de eis van maagdelijkheid niet voorkomt in de Koran. Maar die eis is er wel bij de moslims, maar dan niet vanuit de islam, maar vanuit culturele eigenheid. Nu is dat natuurlijk zever, want de islam is onlosmakelijk verbonden met de achterlijke arabische cultuur doordat mohammed, deze culturele elementen uitdrukkelijk als het woord van allah presenteert. Dat het specifieke geval van de maagdelijkheid niet uitdrukkelijk zou voorkomen in de Koran, verandert niets aan de algemene trend.

Om de zaak te kaderen ben ik dan op zoek gegaan naar een meer algemeen thema: de islam en het huwelijk. De beste website die ik daarover gevonden heb is er een van ex-moslims: Het huwelijk in de Islam. Uiteraard is de informatie van deze ex-moslims gekleurd. Maar ze weten wel waarover ze spreken. En als ik een islamitische website raadpleeg is die zeker ook gekleurd. Rekening houdend met de taqiya, de plicht voor de moslim om te liegen tegen de heiden als dat goed uitkomt voor de islam, vertrouw ik meer de ex-moslims dan de moslims.

Ik ga de gegevens van deze website hier niet herhalen, maar toch deze bedenking: voor de islam bestaat het huwelijk in essentie in de toestemming voor een man om zijn seksuele behoeften te bevredigen bij een vrouw. Daarbij komt natuurlijk ook nog de voortplanting. Om deze behoeften te bevredigen moet de man betalen: de bruidschat. In feit worden vrouwen gedegradeerd tot hoeren. Of nog: een man koopt zich een vrouw. Dat hij dan wordt aangemaand om zijn vrouw goed te verzorgen is logisch: als ik een auto koop wil ik ook dat hij er goed uitziet. Daarin kadert dan ook de eis voor maagdelijkheid: wie wil er nu een occasie ?

Ik weet het: ik druk het shockerend uit. Maar het is ook echt shockerend.

Uiteraard zijn er moslimmannen die echt houden van hun vrouw. Maar dat is niet terzake: het gaat om de cultuur die in de islam in de naam van Allah wordt voorgeschreven. En die cultuur is van een stuitende achterlijkheid. En nog veel erger: mensonwaardig.

Mensonwaardig voor de vrouw. Maar eigenlijk wordt ook de man in zijn menselijkheid omlaag gehaald: mannen die overtuigd zijn van de islamitische visie halen daarmee hun eigen menselijkheid omlaag. Wie een ander als koopwaar behandelt, is zelf een onmens. Nuance: iemand kan in sommige domeinen hoogstaand zijn, en in andere laagstaand.

Nu heeft iedereen recht op zijn achterlijkheid. Maar niet op zijn onmenselijkheid.

En dan komt de vraag: wat doet onze samenleving er aan ? De Orde der artsen moet op haar terrein blijven. Daar kunnen en mogen we dus niet méér van verwachten. Maar ik zit wel te wachten op een officieel standpunt van de moslimexecutieve. Voor zover ik weet is dat er nooit geweest. Misschien is de stap van de Orde der artsen een goede gelegenheid om duidelijkheid te scheppen ? En ik zou ook verwachten van de nep linkse politiek correcte nuttige idiotische islamofielen dat ze initiatief nemen voor het oprichten van een meldpunt waar meisjes anoniem de zaak kunnen aankaarten. En het zou ook wel goed zijn dat er een wet zou komen die de praktijk officieel verbiedt. Ik ben benieuwd welke partijen een wetsvoorstel in die zin zouden steunen. De pvda allicht niet, want die rekent op de moslimstemmen. Tevens zou het goed zijn dat de leerkrachten islamitische godsdienst zouden gescreend worden op hun standpunt hierover, en dat er controle zou zijn van wat ze in de klas over dit soort zaken vertellen. Maar zeker op dat laatste punt maak ik me geen illusies: Mohammed heeft het gehoord, rechtstreeks van God. Daar zit niet veel speling in. Of nog: het gaat inderdaad om mensonwaardige achterlijkheid.

PS ’s Morgens was dit artikel in het Belang van Limburg nog vrij te lezen. Om 17 u nog enkel betalend. Toeval ?

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *