De pretentie van Groen

VRT NWS

Groen tegen Liesbeth Homans (N-VA): “U bent Vlaanderen niet waardig op dit moment”

Een vraag van Groen aan Vlaams minister van Gelijke Kansen Liesbeth Homans (N-VA) heeft geleid tot een bitse woordenstrijd in het Vlaams Parlement. Imade Annouri wilde van Homans weten wat ze zou ondernemen tegen de toenemende populariteit van extreemrechts bij jongeren, maar kreeg voor de voeten geworpen of zijn vraag ook gold voor de Grijze Wolven, een extreemrechtse Turkse groep.

Triestige bedoening in het Vlaamse Parlement. Ik ben zeker geen fan van Homans en stel me de vraag of ze eigenlijk wel bekwaam is om minister te zijn. Ik ben er van overtuigd dat ze intelligent is, maar dat is nog iets anders dan bekwaam om een departement te leiden.

Toch is haar vraag terecht: er is bij ons een duidelijke fixatie op extreem-rechts extremisme. Maar die fixatie beperkt zich tot het Vlaamse extremisme.

De islamitisch Turkse grijze wolven blijven altijd buiten schot. Dat is niet moeilijk te begrijpen, want vergeleken met de grijze wolven zijn de de Vlaamse rechtsen koorknapen. De mensen in gebieden met een concentratie van Turken hebben een overvloed van verhalen van afpersing, afdreiging, dwang om de islam te beleven. Van de ene kant begrijp ik die fixatie op het Vlaamse wel. Eigen volk eerst, nietwaar ? Maar gezien de demografische evolutie, de sterke druk (Marrakesh) om verdere immigratie toe te laten (voor de schijn gecontroleerd), en de grote populariteit van Erdogan lijkt het rechts moslim extremisme me gevaarlijker dan het Vlaamse. Zeker als je bedenkt dat Erdogan de Turken in Duitsland heeft opgeroepen om bewust de demografische factor te versterken door veel kinderen te seksen (lang leve de lusten van de man !) om zo de Duitse samenleving naar de vuile Turkse hand te kunnen zetten.

De vraag van Homans is dus terecht. En eigenlijk hadden de nep linkse politiek correcte nuttige idioten daar ook gewoon antwoord op kunnen geven, zonder al die heibel. Maar die heibel wijst op twee zaken: 1. in verkiezingstijd zijn alle middelen goed om de vijand aan te vallen op de meest smerige manieren. En 2. als de hypocrieten geen boter op hun hoofd hadden, zou die heibel ook niet nodig zijn. 

Maar zeker van Groen verwondert de smeerlapperij me niet. Op de eerste plaats is de partij zot van de glorie als gevolg van opiniepeilingen, en in de wetenschap dat ze kinderen als Anuna kan misbruiken om de verkiezingen te winnen. Maar natuurlijk is er ook de factor Almaci. Of denk je echt dat in het Homans verhaal het feit dat Almaci een Turkse is, niét meespeelt ?

En ik eigenlijk zou Groen het woord Vlaanderen niet meer mogen uitspreken. Groen is samen met Ecolo een bolwerk van belgicisme. Als die partij consequent was, kwam ze zelfs niet op bij de Vlaamse verkiezingen.

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *