Maggie beschermt moordenaars.

Zware kritiek van N-VA: “Open VLD houdt asbestbedrijven als Eternit hand boven het hoofd”

N-VA beschuldigt voormalig coalitiepartner Open VLD ervan asbestbedrijven als het voormalige Eternit een hand boven het hoofd te houden. Een wetsvoorstel van N-VA-Kamerlid Valerie Van Peel raakte vorige week niet gestemd in de Commissie Sociale Zaken, volgens N-VA omdat Open VLD samen met regeringspartners MR en CD&V met opzet wegbleef zodat er onvoldoende parlementsleden aanwezig waren.

In mijn vorige blog had ik het over Maggie het bouillonblok. Daarbij stelde ik dat ze een liberale is, en dat de tegenwoordige liberalen er zijn om de belangen van de rijken te beschermen. Dat het Blok de belangen van Eternit beschermt is daar een voorbeeld van. Het Blok is al minister van de bescherming van de farma-industrie, van de artsen, en nu dus ook van de asbestmoordenaars. Voor wie er over valt dat ik het het Blok noem: ik ben zo verontwaardigd en kwaad dat ik eigenlijk nog veel lelijkere woorden zou willen gebruiken. Bewonder me dus omdat ik nog terughoudend ben ! 

Voor wie er nog zou aan twijfelen wat de verdediging van belangen door een politieke partij betreft: een politieke partij is per definitie de verdediger van een bepaalde groep. De socialistische partij is opgericht om de belangen van de arbeiders te behartigen. De cd&v is ontstaan om de katholieken te steunen. De n-va ijvert voor de Vlamingen… en de liberalen werken voor de kapitalisten.
De socialisten hebben natuurlijk de grote fout gemaakt om Steve Stevaert achterna te lopen en zo de arbeiders te verraden. Voor mij is Crombez een van de weinige integere partijvoorzitters. Ik hoop dat hij er in slaagt om de partij terug op het oorspronkelijke spoor te brengen. De cd&v heeft de pech dat door de secularisering de katholieken als groep veel minder wegen, en zoekt naar een nieuwe bestaansreden. Maar dat verandert niets aan het feit dat een politieke partij per definitie een behartiger van belangen is. En de liberalen behartigen dus de belangen van de rijken: de mensen die zich verrijken door de arbeid van anderen, en daarbij, zoals Eternit, er niet voor terugdeinzen om hun arbeiders en de hele omgeving te vergiftigen. Het Blok is dus niet echt minister van volksgezondheid, maar wel van volksvergiftiging. Ik hoop dat haar patiënten beseffen met wie ze te doen hebben.

En dan zie ik het Blok in Terzake waar ze zich mag komen verdedigen, en bewonder ik het Blok om de knappe manier waarop ze de boel belazert, en eigenlijk liegt. Telkens er een vraag komt naar de juridische verantwoordelijkheid en eventuele bestraffing van Eternit slaagt het Blok er in om na twee woorden de zaak af te leiden naar de noodzaak van het fonds en hoe goed dat wel niet werkt, en hoeveel die arme slachtoffers daar wel niet aan hebben. Net alsof iemand er aan twijfelt dat dit fonds een goede zaak is. Maar het kan toch niet dat iemand die honderden mensen heeft vergiftigd er van af komt met de slachtoffers een vergoeding te betalen ? Er moet toch ook nog zo iets zijn als bestraffing ?

Dat is natuurlijk de smeerlapperij en het bedrog van Verhofstadt: hij wordt ingeschakeld om zijn rijke vriendjes te beschermen, en beseft snel dat dit niet zal kunnen zonder toegevingen, en schadevergoeding aan de slachtoffers. Maar hij kan wél vermijden dat de daders voor het gerecht moeten komen. Dat lukt hem ook. Als hij er dan ook nog in slaagt om het fonds te laten financieren, slechts voor een klein gedeelte door de daders, maar ook door de belastingbetaler (jij en ik !!!) en het hele bedrijfsleven, heeft hij zeker eeuwige dankbaarheid verdiend van zijn rijke vrienden. Of hij ook nog iets anders dan dankbaarheid heeft verdiend weet ik niet. Maar wat zou jij doen als je rijk bent en iemand maakt zich zo verdienstelijk ? In ieder geval ben ik er zeker van dat Verhofstadt die eeuwige dankbaarheid en wat er aan vast hangt, niet heeft geweigerd.

In Italië heeft het belgische grootkapitaal natuurlijk minder invloed. Daar zijn de daders dus wél veroordeeld: eternit proces in Italië

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *