Puur en diep

Enkele weken gaf ik je de youtube link naar Songs for Athen van John Tavener. Het was de eerste maal dat ik van hem en zijn muziek hoorde. En ik ben nog altijd verkocht.

Ik kan niet anders. Ik moét u wijzen op een ander meesterwerk van Tavener: “Svyati” met een wondermooie cellopartij. Ik hoorde het voor het eerst door het koor Intrada, met de cello gespeeld door Oleg Bugaev, in het Conservatorium van Moscou. Niet ik in Moskou, maar de uitvoering.  

En dan valt mijn oog en oor op een Vlaams amateurkoor dat ook deze Svyati brengt. Dat koor, Dulcisona, levert een grootse prestatie af. Ook pet af voor de dirigente die haar koor zover kon krijgen om deze muziek te brengen, en dat op een ongelooflijk hoog peil. Het is een live-opname en dat maakt de verdienste des te groter.

Maar dé revelatie is de celliste, Liesbet Engelen. Heeft iemand al van haar gehoord ? Welnu, in mijn ogen overtreft ze ruimschoots Bugaev. Haar spel is vrouwelijker, subtieler en raakt beter de sfeer van de compositie. Maar luister zelf:    Dulcisona en Liesbet Engelen   

Het begint héél stil. Blijven luisteren !

PS Klik op de titel om te reageren.

 

 

2 Antwoorden op “Puur en diep”

    1. Beste yia yia,
      ik heb geen enkel idee van een volgende uitvoering, noch van de Svyati van Tavener, noch van Dulcisona of Liesbeth Engelen met ander werk. Maar ik heb me voorgenomen om het koor en Liesbeth in de gaten te houden, en als ik info heb over hun programma, zal ik je zeker op de hoogte brengen !
      Ik ben blij met je appreciatie !

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *