Verplichte lectuur voor iedereen, maar vooral voor de groenen !

Dwarsliggers

 

Open brief Noorse klimaatrealisten aan premier Erna Solberg

In vele landen wijzen wetenschappers op de tekortkomingen van de menselijke broeikashypothese (AGW = ‘Anthropogenic Global Warming‘) en de nefaste economische gevolgen van het daaruit voortvloeiende klimaatbeleid voor de samenleving. Zo ook in Noorwegen, getuige de hieronder weergegeven, enigszins ingekorte versie van een open brief van 20 wetenschappers aan de Noorse premier, Erna Solberg.

In mijn titel spreek ik wel van verplichte lectuur, maar natuurlijk wil de anarchist in mij niemand écht verplichten. En toch…

Ik weet het: het is een lang artikel en het vraagt wat concentratie om de wetenschappelijke passages te verwerken, maar het is zeker de moeite waard. Als ik een groene zou zijn, dan zou ik toch de intellectuele eerlijkheid hebben om tenminste éénmaal in mijn leven, ook de andere klok te laten luiden. Niet dat ik me daarover illusies maak: leden van een sekte blinken niet uit in openheid, al was het maar omdat ze zich moreel superieur voelen.

Ik heb nu al veel gelezen uit de hoek van de klimaathetzers, en het valt me telkens opnieuw op dat er wel veel wordt gezwaaid met algemene conclusies van enkele onderzoeken, maar dat ik nooit een populariserende versie van die onderzoeken te zien krijg. En zeker wordt er niet aangegeven dat er ook onderzoekers zijn die tot andere conclusies komen. Als die andere onderzoekers al ter sprake komen, worden ze belachelijk gemaakt en afgeschilderd als verkochte leugenaars.

De enigen die wél inzicht geven in het wetenschappelijk proces en wetenschappelijke argumenten aanbrengen, zijn de zogenaamde klimaatrealisten.

Nu zijn Greta Thunberg en Anuna De Wever ondertussen wel kleine monsters geworden, zot van glorie, en arrogant tot bedreigend toe, maar hen kan je niet verwijten dat ze tot hun overtuiging zijn gekomen. Maar zoiets als Van Yperdinges die zichzelf klimaatwetenschapper noemt is wél een intellectuele misdadiger.

Vermits het artikel nogal lang is, moet ik mijn commentaar kort houden. Het artikel spreekt voor zichzelf.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *