Aandacht, de uitgang is versperd !

Doorbraak

Salafisme is de oorzaak, terrorisme het symptoom

De Staatsveiligheid rapporteert dat er in dit land meer dan honderd salafistische moskeeën, religieuze centra en onderwijsinstellingen actief zijn. Een verontrustend cijfer, dat bovendien nog lijkt te stijgen. Ook op sociale media neemt het aantal salafistische boodschappen toe. Verder bevestigt de Staatsveiligheid dat er nog steeds moskeeën in ons land steun krijgen van de Golfstaten. We hebben de imams van Saudi-Arabië langs de voordeur uit de Grote Moskee in Brussel buiten gewerkt, maar langs de achterdeur komen ze nog steeds binnen… Hoe komt het toch dat we als Westers land zo zwak staan tegenover deze dreiging?

Als ik het over de islam heb, probeer ik altijd te spreken over de islam zoals hij zich nu voordoet. Het is duidelijk dat ik die islam niet positief benader. Maar de uitdrukking laat wel de deur open voor een andere, (meer) aanvaardbare islam.

Een andere belangrijke nuancering gaat over de individuele beleving door moslims van “hun” islam. Nu moet ik eerlijk toegeven dat ik niet inzie hoe iemand om het even welke vorm van islam kan beleven op een humaan aanvaardbare manier zonder de islam in zijn kern te verloochenen. Maar als individuen, daarvoor een voor hen aanvaardbare oplossing vinden, moeten we die mensen gerust laten en daarin zelfs steunen.

De auteurs geven goed aan dat de evolutie negatief is. Daar waar de individuele moslims tot nog niet zo lang geleden een islam beleefden die weinig problemen stelde, is dit duidelijk veranderd. Het aantal moslims die zich bekeren tot de salafistische en onduldbare islam stijgt spectaculair. De nep linkse politiek correcte nuttige idioten die weigeren om dit in te zien, dragen een verpletterende verantwoordelijkheid. In strictu sensu kan je de salafistische islam natuurlijk geen racisme of fascisme noemen, maar de kern van het denken is wel gelijk: er zijn mensen die superieur zijn – Ubermenschen –  en anderen (wij !) die als “Untermenschen” worden gezien.  De verantwoordelijkheid van de nep linkse politiek correcte idioten is gelijk aan die van de weldenkende Duitsers die het niet eens waren met Hitler maar hem bezig lieten omdat het toch wel niet zo’n vaart zou lopen.

Ik waardeer de sereniteit waarmee de auteurs hun artikel eindigen waarbij ze de oplossing zien, niet als een strijd van mensen tegen mensen, maar als een strijd van ideeën. Eerlijk gezegd, mijn temperament speelt me hier parten, en ik heb de neiging om het toch wat radicaler te zien. Ik denk dat je de strijd om de ideeën niet kan winnen als je vrij spel geeft aan de propagandisten van het salafisme.

En ik denk ook dat de auteurs eigenlijk naïef zijn, als ze denken dat op dit ogenblik zelfs slechts een strijd om ideeën mogelijk is. De nep linksen hebben een kant gekozen. En als de groenen aan de macht komen, zullen zij de agenda bepalen. En dan is het om zeep.

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *