De leugens van een nep linkse belgicist

De Wereld Morgen

Waarom de N-VA de ‘transfers’ naar Wallonië en Brussel best OK vindt

Het blijft een succesnummer voor Vlaams-nationalistische partijen en politici. Telkens weer hameren ze op het onrecht van de onverantwoorde sociale ‘transfers’ van Vlaanderen naar Wallonië en Brussel. Nuance en detail zijn daarbij overbodig. Bovendien is er een aspect dat ze steeds weer doodzwijgen: de transfers van Wallonië en Brussel naar de Vlaamse privé-sector. Niet nodig om dat eens te becijferen?

Hij doet het weer: Vanoost liegt.

Hij liegt omdat hij de handel van Vlaamse privébedrijven naar Wallonië en Brussel voorstelt als transfers en gelijk stelt met de transfers in de sociale zekerheid. In de sociale zekerheid gaat het om herverdeling. Dat is niet het geval in de economische zogezegde transfers. Of nog: in de sociale zekerheid gaat het om belastingsgeld. Daarvan is geen sprake in de economische transfers. Als je de economische factoren als transfers voorstelt, zijn er ook transfers naar Duitsland en China. Natuurlijk betalen de privébedrijven en hun personeel ook belastingen. Maar als je dat als argument zou gebruiken, kan je even goed het onderscheid tussen staat en privé afschaffen.

Vanoost liegt ook als hij de transfers van Vlaanderen naar Wallonië gelijk stelt met transfers naar Limburg en West-Vlaanderen. Het is een riedeltje dat de belgicisten graag herhalen: als je omwille van de transfers België wilt splitsen, moet je ook Limburg losmaken van de rest van Vlaanderen. Die belgicisten moeten toch echt ten einde raad zijn in hun zoektocht naar argumenten, als ze met zulke nonsens afkomen Natuurlijk zijn er binnen een land transfers ! De vraag is niet of er transfers zijn, maar wel of die rechtvaardig en gerechtvaardigd zijn. En daar nijpt het Waalse schoentje. Want dat is het verschil: Limburg heeft de steun die het gekregen heeft, bijvoorbeeld na de sluiting van de mijnen, of van Ford, goed gebruikt om uit de put te kruipen. Wallonië heeft alle steun die het gekregen heeft, zowel binnen belgië, als vanuit Europa (nog eens zoveel miljoenen !) op de een of andere manier er door gejaagd zonder dat ze de toestand daar verbeterd hebben. Je gaat toch een sukkelaar geen aalmoes geven als je weet dat hij die dadelijk gaat gebruiken voor een nieuwe fles whisky ?

Het probleem ligt bij de PS die van Wallonië een PS staat heeft gemaakt. De PS is er sinds mensengeheugenis aan de macht. Hoe kan dat ? Het antwoord is simpel: ze heeft het werkvolk aan zich gebonden door allerlei “vrienden”diensten. Ze heeft de werkmensen van zich afhankelijk gemaakt. Vanoost denkt van zichzelf dat hij links is. Welnu: een partij die mensen afhankelijk maakt, is niet links. Ze is corrupt. Een écht linkse samenleving emancipeert de mensen, maakt hen onafhankelijk en bouwt op verantwoordelijkheid. Marx zei dat kapitalistische arbeid de mensen “vervreemdt”. Welnu, in Wallonië vervreemdt de PS de mensen van zichzelf. Daarmee heb ik geen slecht woord gezegd over de Waal met de pet in de straat. Mijn betoog gaat dus niet tegen de gewone man, maar tegen een arrogante franstalige elite, die Vlaanderen nog altijd als een wingewest ziet. belgië is bij de stichting van het onland geconcipieerd als franstalig met het achterlijke Vlaanderen als wingewest. Die franstalige elite zit nog altijd in dat denkkader. Ze vindt het dan ook normaal dat Wallonië op alle mogelijke manieren geld uit Vlaanderen naar de eigen portemonnee laat vloeien. Dat gaat niet enkel via de transfers in de sociale zekerheid, maar bijvoorbeeld ook via verkeersboetes waarbij Vlaanderen veel in de nationale pot steekt omdat het ernstig beboet en Wallonië veel minder omdat het al dan niet terecht minder beboet. De pot wordt wel gelijk verdeeld. Ook in allerlei domeinen van de gezondheidszorg stroomt er geld van Vlaanderen naar Wallonië. Op zich zou dat niet erg zijn. Maar het is wel onduldbaar omdat het een bewuste politiek is van de franstaligen. Ik heb het Reynders zelf ooit horen zeggen. Reynders keurt een wet goed die hij als liberaal nooit zou mogen goedkeuren. Op de vraag waarom hij dan toch voor die wet stemt, antwoordt hij: het zijn toch de Vlamingen die betalen…

Gaat de splitsing van belgië Vlaanderen geld kosten ? Ja, in eerste instantie wel. Maar op wat langere termijn wordt Vlaanderen wel winnaar. Je kan het vergelijken met een investering: je geeft nu geld uit om later meer geld te verdienen.

Gaat een splitsing Wallonië pijn doen ? Ja natuurlijk. In eerste instantie wel. Maar dan is het aan de Walen om de handen uit de mouwen te steken. Of wil Vanoost beweren dat de Walen niet bekwaam zijn om zelf een welvarende regio te bouwen ? Dat zou pas racisme zijn ! Als Wallonië zichzelf er boven op werkt, wordt de handel van Vlaanderen met Wallonië nog interessanter voor Vlaanderen. De zogenaamde transfers van Wallonië naar Vlaanderen, worden dan nog groter dan nu. Waar heeft Vanoost het eigenlijk over ?

Op zich interesseert een onafhankelijk Vlaanderen me geen zier. Maar naast het franstalige misbruik van de belgische contructie zijn er twee argumenten voor de splitsing van belgië: de belgische constructie was van in het begin gedoemd om te mislukken. Het hele federaliseringsproces toont aan dat in dit land gemeenschappen uit mekaar groeien. Het zal gewoon gebeuren. Laat ons het dan maar op een fatsoenlijke manier doen. Belangrijker voor mij is het principe van de kleinschaligheid. Alles, van bedrijven tot staten, moet zo kleinschalig mogelijk zijn. Als Duitsland en Frankrijk geen grote landen zouden geweest zijn, hadden we geen twee wereldoorlogen gekend. Ik pleit dus niet enkel voor de splitsing van belgië, maar ook van Duitsland en Frankrijk, Spanje… Er moet natuurlijk ook voldoende schaalgrootte zijn om te functioneren. Een land zoals Denemarken dat je met Vlaanderen kan vergelijken, toont aan dat die schaalgrootte voldoende is. Die kleine staten moeten natuurlijk wel op een aantal domeinen samenwerken. Maar er is geen enkele reden om een speciale samenwerking te hebben van Vlaanderen met Wallonië. Ik ben voor solidariteit. Maar waarom zou ik meer solidair zijn met een arme Waal, dan met een arme Portugees, die nog armer is dan die Waal ? Op basis van belgische nationaliteit ? Je kan de Vlaming niet verwijten dat hij nationalist is, als je zelf belgisch nationalist bent. Ja dus: er mogen niet alleen, maar moéten ook transfers zijn. Maar niet op basis van nationaliteit.

En links maakt in zijn belgicisme een vreselijke fout: als de geschiedenis me gelijk geeft en Vlaanderen in een natuurlijk verloop der dingen onafhankelijk wordt, zal er in dat Vlaanderen geen plaats zijn voor links omdat het zich tegen Vlaanderen heeft verzet. Als écht linkse maakt dat me ziek. En kwaad !

Vanoost liegt niet alleen. Hij is, mét al zijn intellectuele vermogens, ook nog dom. Of is hij zo nep links dat hij eigenlijk verknocht of verkocht is aan de belgische superkapitalist in het paleis van Laeken ?

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *