De misdadige leugens van Faes

Doorbraak

Groen-rode klimaatalarmisten en de erfenis van Mei ’68

De vernietiging van de Europese grondwaarden staat centraal  

een groen-rode draad

In mei 1968 lieten bendes linkse studenten en vakbondslieden een spoor van vernieling na in de straten van Parijs. De revolte wilde de ‘verbeelding’ aan de macht brengen en een ‘communistische’ samenleving in West-Europa stichten. Vijftig jaar later trekken klimaatbrossers door onze straten.

Wouter Faes is gepensioneerd docent van de Universiteit van Hasselt. Als dit het intellectueel peil van die universiteit weerspiegelt, moeten ze die dadelijk sluiten. Ik heb zelden zoveel nonsens in één artikel gelezen.

Het rare is dat ik het met een aantal punten eens ben. Alleen gebruikt hij ze in redenering die totaal van de pot gerukt is. (Wat dat ook moge betekenen.)

Allereerst dit: de kliek van Faes was dezelfde als deze die een aantal jaren na mei ’68 de soixante huitards belachelijk maakte omdat ze hun idealen al zo vroeg verloren waren, en zich knusjes in de kapitalistische consumptiemaatschappij nestelden. Daarmee valt heel het betoog van Faes al dadelijk in duigen. Zijn rode draad is loos hersengespin.

Enkele bedenkingen bij mei ’68. Ik heb toen persoonlijk arbeiders geïnterviewd aan de poorten van de Renaultfabrieken, en hen gevraagd waarom ze niet effectief deelnamen aan de revolte en zo de kans lieten liggen om inderdaad een communistische maatschappij te stichten. Hun antwoord was ontluisterend: ze wilden wel, maar ze mochten niet van de communistische partij die orders had gekregen vanuit Moskou. Faes lult er  maar wat op los.

Het is gewoon misdadig als Faes een verband legt van de mei ’68-ers met de terroristische Rote Armee en Brigate Rosse. We stoten hier op een klassiek verschijnsel dat we ook terugvinden bij Leuven Vlaams (ook van in de tijd van 68): er is een beweging die volk aantrekt, en de communisten proberen die over te nemen en om te buigen in hun richting. Bij Leuven Vlaams hebben de amadezen dat gedaan, en uiteraard is dat ook gebeurd met de mei ’68 beweging. Dat de communistische terroristen een kans zagen om mei 68 voor hun kar te spannen, houdt impliciet in dat mei 68 niét communistisch was. En in ieder geval hebben de terroristen nooit de massale steun gekregen waarop ze hoopten.

Nu weet iedereen die geregeld mijn blogs leest dat ik sceptisch sta tegenover de klimaatpaniek, tegenstander ben van de ongecontroleerde migratie, en vind dat de islam moet geschrapt worden van de lijst van erkende godsdiensten.

Maar wat Faes daarover vertelt is baarlijke nonsens. Want de klimaathetze is geen zaak van links. Sommige linksen en klimaatactivisten denken dat, maar in feite is de klimaathetze een zaak die is aangepord door het grootkapitaal. De openlijke steun van de voorzitter van de Engelse Nationale Bank, zegt genoeg. Ook de steun van grote bedrijven zoals Colruyt voor Anuna is duidelijk en officieel bekend. Dat  Colruyt Anuna steunde heeft ook te maken met het feit de de oude Colruyt baron is, wat wil zeggen dat hij gewaardeerd wordt voor zijn steun aan het vorstenhuis. Ondertussen weet zowat iedereen dat Anuna gestuurd werd door het vorstenhuis dat panikeert over het voortbestaan van belgië en daarom absoluut de groenen de verkiezingen wilde laten winnen, wetende dat die partij veruit het meest koningsgezind is. Nu kan je van de koning zeggen wat je wil, maar niet dat het een linkse rakker en mei 68-er is. Integendeel, het is de spin in het web van het belgische grootkapitaal. Dat ter attentie van oprechte groenen die niet beseffen hoe ze worden gemanipuleerd.

Ik kan niet geloven dat Faes dat niet weet, en dus liegt hij.

Hetzelfde geldt voor de migratie. Ook die wordt georganiseerd door het kapitaal. De uitspraak van Merkel zegt genoeg, want je kan Merkel bezwaarlijk als links beschouwen. Integendeel, ze is een marionet van het Duitse grootkapitaal. De migratie is op lange termijn bedoeld om in te spelen op de arbeidsmarkt waarbij een toevloed van goedkope arbeidskrachten onvermijdelijk tot een loondaling en daarop volgende afbraak van de sociale zekerheid zal leiden.

Faes is een onbeschaamde bedrieger.

En hij moet zijn mond houden over paniekzaaierij door zogezegd links. Ja er is paniekzaaierij door de klimaatactivisten, en ik haat dat. Maar Faes doet zelf niet anders dan paniek zaaien voor het communistische gevaar.

Ik begrijp niet dat zo iemand een forum krijgt op Doorbraak.  Iedereen heeft recht op zijn mening, ook de grootste idioot en bedrieger, maar van Doorbraak zou ik toch verwachten dat het de bijdragen nakijkt op intellectuele eerlijkheid, en die is bij Faes niet te vinden.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *