Het verband tussen de heibel in Hongkong en de brexit

Kijk, daar hou ik van: een verband leggen tussen twee zaken die op het eerste zicht niets met mekaar te maken hebben. Je moet daarmee oppassen, maar als je goede redenen hebt, is het een verrijking van je inzichten.

Wanneer mensen worden tot actie worden overgehaald met argumenten als vrijheid, vaderland, onafhankelijkheid democratie… moet je altijd oppassen. Of liever: je moet er dan van uitgaan dat mensen gemanipuleerd worden. Soms kan je dan een uitzondering vinden, bijvoorbeeld als het gaat om de Vlaamse onafhankelijkheid. Grapje.

Dit is van toepassing, zowel op Hongkong als op de brexit.

Dan stelt zich de vraag: wie zijn de manipulatoren en wat is hun échte bedoeling ?

Bij de brexit is het duidelijk dat die wordt aangestuurd door het Engelse grootkapitaal, zeg maar de City of London. De bedoeling is om los te komen van de Europese regelgeving en zo te komen tot een belastingparadijs naar het voorbeeld van Singapore. Voor de gewone Engelsman is dat een ramp, maar dat raakt de kouwe kleren van de perverse elite niet.

Dan komt Hongkong in het zicht. Vergeet niet dat dit eerder Engels gebied was, en daar zit dus ook nog veel Engels kapitaal. Het is duidelijk dat China inderdaad meer zeggenschap wil in Hongkong, en dat gaat dan niet over de levens van de gewone Hongkonger, maar precies over dat grootkapitaal. De Chinezen verkopen dat als een strijd tegen de corruptie. (Wat het natuurlijk in feite ook is.) De Hongkongse rijken weten dat de invloed van China niet tegen te houden is, en willen dus in snel tempo hun kapitaal daar weghalen. Natuurlijk mag dat kapitaal enkel naar een belastingparadijs. Dan komt Singapore in zicht, maar dat ligt in een onstabiele regio, en wat te kort bij China. Als je rekening houdt met de reële mogelijkheid van een derde wereldoorlog, is Europa eigenlijk de meest veilige haven. Wees er maar zeker van dat het grootkapitaal rekening houdt met die oorlog. Een aantal kapitalisten zijn hem al aan ’t voorbereiden. Maar dan moet er in Europa wel een serieus belastingparadijs zijn. Welke land is beter geschikt dan het zogenaamde moederland van Hongkong, Engeland ? Waar heeft het nationale Engelse grootkapitaal genoeg macht om dat belastingparadijs te realiseren ? Maar de evoluties maken het wel dringend. En dus moet de brexit zo snel mogelijk verwezenlijkt worden… De brexit zou er ook zonder Hongkong wel gekomen zijn. Maar Hongkong maakt hem dringend.

Dan komt Cambridge Analytica in het vizier. Je kan er meer over lezen op  wikipedia

Het komt er op neer dat door analyse van miljoenen gegevens, aangeleverd door facebook en smartphones, en rekening houdend met demografische gegevens, consumentengedrag, computer- en internetactiviteit… profielen kunnen worden opgesteld van mensen die manipuleerbaar zijn. Dan wordt het gedrag van die mensen door gerichte boodschappen gestuurd. Er worden dus krachtige instrumenten gecreëerd voor manipulatie. In mijn blog van 26 augustus heb ik al aangegeven dat in mijn ogen de manipulatie van de massa in onze tijd een even groot probleem is als de andere mondiale problemen, armoede, klimaat, migratie.

Die manipulatie is dus ingezet om de brexit door de strot van de bevolking te rammen, en wordt nu ook ingezet in Hongkong.

En de nuttige idioten marcheren !

Misschien moeten we ons toch eens afvragen in hoeverre ook bij ons dat soort geintjes bezig is. Als ik zie hoe gemakkelijk Anuna een massa op de been kreeg, heb ik daar grote vragen bij. Of neen, het is geen vraag meer: we weten dat die massa gemanipuleerd is geweest. Geldt dit ook voor de hele klimaathetze ? Ook nu weer: als je ziet hoeveel middelen er worden uitgetrokken en hoe veel we worden overspoeld door berichten over de klimaatproblematiek, zijn vragen zeker  verantwoord.

Dan stelt zich nog de vraag: werkt die manipulatie enkel in het voordeel van rechts, en niet van links ? Ja, ik weet het nu steigert de hele groene meute (let op de grappige beeldspraak !)  want die denkt van zichzelf dat ze links is. Waarom denk je dat ik het voortdurend heb over “nep links” ? Hoe dom kan je zijn door te denken dat je links bent, terwijl je in de kaart speelt van het grootkapitaal ? Of is het zo dat die manipulatie enkel massaal wordt gebruikt door rechts en niet door links ? Natuurlijk doen ook de Russen het, maar je kan Poetin bezwaarlijk links noemen. Zijn (nep)linkse mensen moeilijker te manipuleren ? De groenen tonen aan dat dit niet zo is. Het zou ook zeer verwonderlijk zijn. Is de mens dan moeilijker in linkse richting te manipuleren ? Misschien komt er een Britse opstand tegen Boris Johnson, en geeft die  hoop. Maar op het ogenblik dat ik dit schrijf is er van echt massale protesten nog geen sprake.

Op die vraag over waarom wel rechts en niet links, heb ik nog niet echt een antwoord. Maar ik beloof je dat ik er naar zoek. Wie wil helpen is welkom ! 

PS Het verband tussen Hongkong en de brexit is niet het resultaat van mijn hoogst persoonlijk geniaal denken. Een lezer van een vorige blog, slimmer dan ik, met kennis van de toestanden rond Singapore heeft me er op attent gemaakt. Dank !

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *