Thuis

Neen, ik heb het niet over een soap die binnenkort zal worden afgevoerd omdat Jambon de geldkraan naar de vrt dichtdraait. Ik heb het over het gevoelen van thuis te zijn.

Iedere mens heeft er nood aan om zich thuis te voelen. Het is ook een recht.

Maar denk je dat iemand zich nog thuis kan voelen als er ongevraagd vreemden zijn huis binnenwandelen, kamers in beslag nemen, en als ze met genoeg zijn hun huisregels beginnen op te leggen ? Dat is precies wat er gebeurt met de huidige migratie in onze multiculturele samenleving. En zeker als die migratie islamitisch is.

Ik heb met opzet het woord vreemden gebruikt, want dat verwijst naar de xenofobie waarvan links de mensen beschuldigt. Welnu als er met dat vreemde geen probleem zou zijn (op emotioneel vlak), zou het woord niet bestaan. Het is normaal dat mensen problemen hebben met het vreemde, en de vreemden. Stop dus met dat verwijtende woord xenofobie.

Als die mensen dan rekenen op de overheid om de toestand op te lossen, laat die hen in de steek. 

Die overheid is dan een linkse overheid, want de rechtsen beloven wél dat ze voor een oplossing zullen zorgen.

Eigenlijk is het schandalig dat links geen enkel begrip heeft voor die mensen. 

Links verdedigt dan de migratie en multiculturele samenleving door beroep te doen op haar ideologie. Maar als die ideologie niet aanslaat bij de gewone mensen, begrijpt links dat niet.

Nochtans is het niet moeilijk: gewone mensen doén niet aan ideologie. Ze proberen te overleven.

Lange tijd heb ik gedacht dat alfabetisering de oplossing zou zijn voor de samenlevingsproblemen. Als de mensen geschoold zouden zijn, zouden ze die problemen begrijpen en meewerken aan de oplossing. Maar ook al lang heb ik die piste verlaten. Het is niet omdat mensen kunnen lezen en schrijven dat ze ook moeilijkere ideeën kunnen ontwikkelen. En IDEologie gaat nu juist over ideeën. Het begint er al mee dat de meeste gewone mensen niet lezen. Ja, Dag Allemaal. Ze kijken ook niet naar wat ernstigere TV-programma’s, maar zijn verslaafd aan VTM. Is dat erg ? Ja, maar het is niet hun schuld. Het is gewoon zo. VTM heeft wél begrepen hoe gewone mensen denken. Het is triestig dat kapitalisten dat begrijpen vanuit commerciële belangen, en links vanuit menselijkheid niet.

Zeg ik nu dat de massa dom is ? Welnu, voor vele mensen gaat het inderdaad om intellectuele mogelijkheden; om abstract denken (ideeën); en denken op lange termijn. Voor vele mensen is het al snel een ver-van-mijn-bed-show. Er is ook een grote groep mensen die misschien wel de intellectuele mogelijkheden hebben maar slachtoffer zijn van de constante hersenspoeling die de kapitalistische propaganda en de reclame is. Als je mensen dag en nacht door top-psychologen laat bewerken om enkel nog geïnteresseerd te zijn in consumptie, moet je niet verwonderd zijn dat die mensen niet uitgroeien tot ontwikkelde ideologen. En al zeker niet tot linkse ideologen.

Vele mensen die nu vlaams blok stemmen hebben vroeger toch bij de socialisten gezeten ? Ja, maar die mensen zaten daar niet uit ideologische overtuiging, maar omdat ze geloofden dat de socialisten hun belangen verdedigden. En dan bleek dat de socialisten hen in de steek lieten. Waarom laat ik hier in het midden. In eerdere blogs heb ik het daar al over gehad.

Het komt er op neer dat de ontwikkelde linksen, socialisten en groenen, geen enkele binding hebben met de denkwereld van de gewone mens. Ze verwijten aan rechtse politici dat die geen binding hebben. Dat is juist. Maar ze zien wel de splinter in het oog van de rechtsen, en niet de balk in het eigen oog. Nu is het normaal dat rechtsen zich niet verbonden voelen met de gewone mens. Maar voor links is het een schande. Als links geen binding heeft met de gewone mens, en geen begrip voor de (intellectuele) zwakheid van die mens, waarom bestaat het dan nog ?

Ja, er zijn linksen die contact zoeken met de mensen en hun best doen om hen te helpen. Maar ook zij begrijpen niet dat die mensen hen niet begrijpen. Ook zij begrijpen niet dat mensen zich niet meer thuis voelen.  Ze helpen wel, maar zijn vooral bezig met hun eigen goed zijn. Dat noemt men paternalisme. Voor alle duidelijkheid: ik ken ook oprechte linksen. Maar dan heb ik het over concrete mensen en niet over links als beweging.

En het thema thuis wijst op een ander probleem van links: links is enkel begaan met materiële zaken. Het materialisme is een van de grootste vergissingen van het Marxisme. Ja, het is belangrijk dat mensen te eten hebben. Op dit ogenblik wordt er vanuit de oppositie geweldig campagne gevoerd tegen Jambon. Maar die campagne gaat enkel over het materiële (1500€ pensioen). Ook nu weer vergeet links een thema zoals dat van “thuis” en begrijpt niet dat een mens meer is dan een consument (en al zeker meer dan een producent). Ook gewone mensen hebben spirituele noden. Op het ogenblik dat atheïstisch links de strijd tegen de kerk won, verloren de mensen ook de spirituele houvast. Nu is er over de spiritualiteit van de kerk veel te zeggen, maar het atheïsme heeft niets in de plaats gezet. Ook daar laat links de mensen in de steek. De linkse atheïsten zijn er ook in geslaagd de zuilen te ontmantelen. Maar daarmee hebben ze ook vorming en spiritualiteit die zowel de christelijke als de socialistische zuil aan de mensen brachten afgebroken. Zolang er niet opnieuw socialistische turnkringen komen en de christelijke KAV niet terug opbloeit, mag links het vergeten. 

Het huidige links heeft eigenlijk niet meer het recht om zich links te noemen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *