Over nep linkse politiek correcte nuttige idioten en ideologische blindheid (1)

Doorbraak

Pieter Bauwens

Taaltest maakt Ben Weyts trending

Dertien jaar politiek schuldig verzuim tegenover de zwakkeren in de maatschappij, dat is een echte reden voor verontwaardiging

Soms versta ik progressief Vlaanderen niet goed. Dat dacht ik toen ik ’s middags Twitterberichten las over ‘Ben Weyts’ (N-VA). De naam van de Vlaamse minister van Onderwijs was toen trending op Twitter. De oorzaak was zijn tussenkomst die ochtend op Radio 1. Hij wil de taalkennis van kinderen in de derde kleuterklas testen. Voor ze naar het eerste leerjaar gaan. Een voorstel van een N-VA’er over taal? Dan gaat progressief Vlaanderen helemaal los op twitter

Ik begin meer en meer respect te krijgen voor Pieter Bauwens. Ja, hij is een Vlaams-nationalist, maar dat is op zich geen zonde. Voor sommige mensen wel. Ik ben dus geen Vlaams-nationalist. Maar geregeld word ik er van beschuldigd om er een te zijn. Let op het woordje beschuldigd. Als ik dan zeg dat ik er geen ben, transformeert mijn gesprekspartner me naar een crypto-Vlaams-nationalist, iemand die doet alsof hij er geen is, maar stiekem wél tot die fascistische club hoort.

Waarom wordt ik zo beschuldigd ? Wel ja, geregeld val ik mensen aan die de n-va aanvallen. Dat plaats mij automatisch in dat kamp. Mijn aanvallers zijn dan zo verblind door hun eigen helder licht, dat ze niet zien dat ik niet de n-va verdedig, maar de intellectuele oneerlijkheid en leugens aanklaag die de tegenstanders van de n-va hanteren. Ik haat liegen en intellectuele oneerlijkheid. Iemand – zelfs ik – kan zich vergissen, maar dat is iets anders. 

Een aantal mensen luisteren niet meer naar wàt iemand zegt om het waarheidsgehalte te beoordelen, maar naar wié het zegt, en tot welke club hij hoort. En als een n-va-er het zegt, is het sowieso fout. Als ik dan zeg dat het niet uitmaakt wie het zegt, of het een n-va-er is of een pvda-er, maar dat het er om gaat of het juist is, schreeuw ik in een dovemansoor. Dàt is wat Pieter Bauwens hier aanklaagt.

Zal ik het duidelijk maken ? Hitler wilde dat iedere Duitser zijn eigen autootje had. En dus gaf hij aan ingenieur Porsche de opdracht om zo’n autootje te ontwerpen. En zo werd de Volks-wagen geboren. Volkswagen was oorspronkelijk geen merk, maar een model. Ben ik een fascist als ik zeg dat Hitler daar iets goeds heeft gedaan ? Ik kan me vergissen, en misschien was het niét goed, maar zelfs als ik me vergis en toch zeg dat het goed was, maakt dat me nog geen fascist. Ik ben blij dat Hitler onvruchtbaar was en zijn ras niet kon voortplanten. Is dat duidelijk genoeg ? Maar met dat volkswagentje had hij gelijk.

Wat is dan de mens die me toch uitmaakt voor fascist ? Ik zal het je zeggen: het is een nep linkse politiek correcte nuttige idioot. Als ik het woord toepas op de mensen die Weyts nu van allerlei kwaad beschuldigen, dan zijn ze nep links omdat ze denken links te zijn terwijl het thema niets te maken heeft met links of rechts; ze zijn politiek correct omdat ze het zo proberen te draaien alsof Weyts aan discriminatie doet, want het staat goed om tegen discriminatie te zijn; en ze zijn nuttige idioot omdat ze niet beseffen dat ze zich in hun aversie voor de n-va voor de kar van het belgische koninklijke profitariaat en groot-kapitaal laten spannen.

Morgen heb ik het over ideologische blindheid.

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *