De VN hebben de oplossing voor het migratieprobleem

VRTNWS

VN: “Afrikaanse economische migranten zijn geen armoezaaiers, integendeel”

Het VN-Ontwikkelingsprogramma UNDP wil de gepolariseerde discussie over economische migratie verbreden. We moeten het bredere plaatje bekijken én vooral de migranten zelf vragen wie ze zijn en waarom ze naar Europa komen vanuit Afrika, zegt UNDP.  De onderzoekers hebben met 2.000 van hen gesproken, een van de grootste studies over het thema. UNDP stelt dat deze migranten het slachtoffer zijn van de ongelijke ontwikkeling in hun land én dat het Europese afschrikkingsmodel niet werkt

Ja, kijk, zo kan ik het ook: Europa mag zijn grenzen niet sluiten en de corrupte machthebbers in Afrika worden opgeroepen om zich te bekeren. Als een wereldorganisatie van de VN met grote financiële mogelijkheden en expertise ter beschikking, niet verder geraakt dan dat, vraag ik me af waarvoor we dat vehikel nog nodig hebben. Maar ik kan me natuurlijk vergissen. Het zou me niet verwonderen dat dit rapport gedragen wordt door 97% van de wetenschappers, en dus kan het niet anders dan juist zijn, ook al slaat het nergens op. Misschien moet de UNDP raad vragen aan het IPCC ?

Eerst en vooral: ik heb alle begrip voor mensen die de moed hebben om alles achter te laten en elders een nieuw leven te beginnen. Dat dwingt respect af, zeker als het, zoals hier, gaat om mensen die geen honger lijden, een dak boven het hoofd hebben en niet in echte armoede leven.

Maar het is geen oplossing. Voor niemand. Zeker niet voor deze economische vluchtelingen.

Er worden rare zaken verteld in dit rapport. 

Het is ontroerend dat die mensen een gedeelte van hun hier zuur verdiend geld naar hun thuisland sturen. Maar wat is de zin er van ? Eigenlijk lost dat geld ginder fundamenteel niets op. Ja, die familie daar gaat zich wat meer kunnen permitteren. Maar de uitzichtloosheid voor de jongeren blijft dezelfde. Ondertussen leven die vluchtelingen hier in grote armoede. Want ze doen jobs die zo al onderbetaald zijn, en die mensen zo al in de armoede duwen. En dan sturen ze nog geld naar hun familie… Dat kan toch de bedoeling niet zijn ?

Ja, een aantal van die mensen heeft ginder al een zekere opleiding genoten. Maar is er iemand die gelooft dat ze met die opleiding hier aan de bak kunnen, tenzij inderdaad in de laagst betaalde jobs. Ik had graag gelezen dat die mensen hier dan een opleiding zouden volgen. Maar ik heb die arbeiders in Spanje op het veld aan het werk gezien, en ik kan me niet voorstellen dat die mensen ’s avonds thuis komen, een lekker stortbadje pakken en dan nog even wat gaan studeren. En studeren kost geld. Maar dat geld sturen ze naar Afrika. Het is onmogelijk dat eventuele diploma’s die ze ginder zouden behaald hebben, hier erkend worden.

Ik geloof er ook niets van dat die mensen ooit terugkeren om met de kennis die ze hier hebben opgedaan, ginder de samenleving en zichzelf vooruit te helpen. Af en toe zal er wel een uitzondering zijn. Maar veruit de meesten zullen er alles aan doen om hun familie naar hier te halen. Kindergeld en zo…Is dat de oplossing ?

Wat ook raar is: eigenlijk wordt de toestand van die mensen hier door de UNPD als negatief beoordeeld. Maar toch worden de overheden hier opgeroepen om de bange blanke man om te bouwen (in een tijd van transgenderisme kan dat toch geen probleem zijn ? ) tot een vrolijke om-armer van mensen die hier eigenlijk geen toekomst hebben.

Ah ja, want de UNPD wil eigenlijk wel die migratie, want ze zou goed zijn voor onze economie. Ik geloof dat. De migratie zal zeker goed zijn voor onze economie, want een toevloed van arbeidskrachten zal de lonen doen dalen, de sociale zekerheid afbreken, en op die manier kunnen we dan eindelijk concurreren met de Chinezen. Prinses Astrid zal er hoogst persoonlijk voor zorgen door haar economische missie waarvoor ze zelfs het Te Deum in Brussel heeft opgeofferd. Pet af voor deze moedige telg van het profiteursgeslacht. Alleen zal de groei van onze economie enkel ten goede komen aan de rijken, en, zoals altijd betalen de gewone mensen het gelag.

Als je daar op door denkt is het naar hier halen – of toelaten – van die mensen een grap om van te huilen: ze komen naar hier voor een beter leven, en door naar hier te komen, maken ze het leven hier slechter, ook voor zichzelf.

Maar de UNPD heeft de oplossing: Europa mag de grenzen niet sluiten en de corrupte dictators in Afrika gaan zichzelf ombouwen – daar heb je het weer – tot edelmoedige gezagdragers, enkel  nog bekommerd om het goed van hun burgers.

Dat van die dictators gelooft niemand. En dus is de enige optie om de grenzen wél te sluiten. Daar moet je toch niet lang over nadenken ? Maar dat veronderstelt dus wel dat je echt de migratie wil tegengaan. En dat staat dus niet in de verborgen agenda van de UNPD die enkel begaan is met het goed van de kapitalisten en niet met dat van de gewone mensen.

De sluiting van de grenzen zal nooit de instroom volledig stoppen. Maar ze zal die instroom wel controleerbaar maken. Daar kan toch niemand tegen zijn ? Of pleit er iemand voor oncontroleerbare toestanden ? Het grappige daarbij is wel dat Europa lippendienst belijdt aan een gecontroleerde toestand, maar niet thuis geeft als het er op aankomt om concrete maatregelen te implementeren. Ah ja, want Europa wordt geleid door dezelfde mensen als die van de UNPDD:  duur betaalde knechtjes van de kapitalisten.

Het sluiten van de grenzen is een eerste maatregel op korte termijn.

Een tweede maatregel, maar op lange termijn, is een nieuwe kolonisatie waarbij we de corrupte dictators liquideren en de boel daar op orde brengen met scholen, ziekenhuizen, wegen… Maar natuurlijk mag deze nieuwe kolonisatie niet ingegeven zijn door dezelfde motieven als de oude, en er in bestaan dat die landen economisch worden uitgebuit. Ze moet integendeel vertrekken vanuit een bekommernis om mensen. De winst voor het Westen zal dan niet liggen in de aanvoer van goedkope grondstoffen, maar in het stopzetten van de migratiestromen.

Maar ik maak me geen illusies: die dictators zijn de vriendjes van de kapitalisten die baat zullen hebben bij de instroom hier. Af en toe is er zo ’n dictator die te veel lijm heeft gesnoven  ( Kaddafi, Sadam Hoessein ) en die de Amerikanen tegen zich in het harnas heeft gejaagd, maar de meesten zijn slim genoeg om dat niet te doen. Neen, binnen het kapitalisme is er geen oplossing.

 

2 Antwoorden op “De VN hebben de oplossing voor het migratieprobleem”

    1. Hey, Possum ! dank voor de informatie. En natuurlijk heb je gelijk. Maar ondertussen leeft dat volkje er toch nog maar op los, en geeft geld uit à volonté. Dàt is wat ik bedoel met grote financiële mogelijkheden. Maar nogmaals: de hele boel staat inderdaad op instorten…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *