belgië is een financiële constructie, opgezet door de Rothschilds ( 5 )

In deze blog laat ik me inspireren door een artikel in KNACK van 31 augustus 2005. Auteur: Walter De Bock. (Het artikel werd ondertussen van de website van Knack gehaald.) 

In onze lessen geschiedenis leren we over de heldhaftige strijd van de belgen tegen de Hollanders, de stomme van Portici, eventueel de zoektocht naar een koning… Maar we leren niets over de rol van Nathan Rothschild van het bekende bankiersgeslacht.

Vanuit Wenen, Londen, Frankfurt en Parijs , controleerden de vier broers Rothschild zowat gans Europa. De staatsleningen in Oostenrijk, Engeland, de Pauselijke Staten waren in hun handen. Frankrijk en straks belgië waren plukrijp. Maar enkel vrede kon hun staatsrenten in Wenen, Londen en Parijs voor ineenstorting vrijwaren. In 1830 schrijft James vanuit Parijs aan zijn broer in Wenen: “we hebben voor 18 miljoen frank Franse staatsrenten. Als er vrede komt, stijgen ze naar 75. Maar wordt het oorlog, dan dalen ze tot 45…” *  En dat leerden we wel op school: belgië moest dienen als buffer tussen Duitsland en Frankrijk, en zo voor vrede in Europa zorgen. Voor de Rotschilds was belgië een beveiliging van hun kapitaal. Ze hadden er alle belang bij dat belgië gesticht werd.

In die tijdssfeer komt Leopold van Saksen-Cobrug in contact met de Rothschilds. Rond 1800 waren de Coburgs nagenoeg geruïneerd door de Franse bezetting onder Napoleon. Maar Leopold had een goed zakeninstinct en hij verhuist naar Londen. Daar maakt hij kennis met Nathan Rothschild. De vriendschap is zo groot dat een kleinzoon van Nathan zelfs Leopold wordt gedoopt. 

Dan willen de Britten dat Leopold koning wordt van Griekenland en onderhandelt Leopold met Nathan over de financiering van de Griekse staat. Maar dat project gaat niet door en het wordt dus belgië. 

Bij de opstand tegen Oranje stort het financiële leven in belgië in mekaar. De mensen halen hun geld weg bij de bank en zo ontbreken de middelen om het staatsapparaat te laten functioneren. De belgische revolutie kan enkel overleven als  ze kredieten kan krijgen in het buitenland. En dan komen de Rothschilds op de proppen. In feite financieren zij de belgische revolutie en de oprichting van de belgische staat.

KIngmaker Nathan Rothschild zet zijn vriend Leopold op de belgische troon. Dan begint het spel van de adellijke huwelijken, waarbij er niets gebeurt zonder dat er voor de staatsleningen is onderhandeld met de Rothschilds. De Rothschilds hebben Leopold in hun zak.

Er dreigt een Hollandse inval en James Rothschild die Nathan heeft opgevolgd, biedt belgië een partij wapens aan om die inval af te slaan.

Leopold staat met de rug tegen de muur, en aanvaardt het Dictaat van Calais. De meesten van ons hebben daar nooit van gehoord. In 1831 verlenen de Rothschilds belgië een lening van 100 miljoen frank, nu 500 miljoen euro. En ze dicteren de voorwaarden: de rente is hoog en bedraagt 5%; er gelden ook volgende condities: 1. Iedere betaling wordt door Rothschild geschorst als er oorlog ontstaat en België zich niet neerlegt bij het Verdrag van de XXIV Artikelen en de besluiten van de Conferentie van Londen; 2. Als waarborg voor de lening eisen de Rothschilds alle staatsinkomsten waarop zij dus voortaan een optie hebben indien de lening niet wordt terugbetaald; 3. Het leencontract bevat bovendien een artikel waarbij wordt bepaald dat de Rothschilds in de toekomst het monopolie behouden voor alle verdere Belgische staatsleningen. 

Men kon moeilijk een vollediger controle over de financiën van een jong land denken. België zou voortaan leven bij de gratie van de Rothschilds. De Rothschilds zijn de echte eigenaars van belgië, een land met grote industriële toekomst. Voor Leopold was het een win-winsituatie. En de belgische werkmensen betaalden de rekening en maakten de rijken nog rijker. Dat is ook nu nog zo. Wij werken voor de NV belgië.

Wie zijn die nv belgië op dit ogenblik ?

Lees het in mijn blog van morgen.

* De cijfers lijken niet te kloppen: een kapitaal van 18 miljoen dat bij vrede stijgt naar 75, en bij oorlog daalt naar 45… Je zou verwachten dat het dan naar minder dan 18 miljoen zou dalen. Maar eigenlijk doet het er niet toe: het gaat er om dat voor de Rothschilds de vrede van kapitaal belang is.

2 Antwoorden op “belgië is een financiële constructie, opgezet door de Rothschilds ( 5 )”

 1. Beste,
  ik ben heel dankbaar dit artikel te hebben gevonden in eigen naam en als bedrijfsleider van het concept Bio-Symbiose/Health for World.
  Ik en mijn echtgenote , medewerkers en aandeelhouders werden 26 jaar lang op de meest gruwelijke en kwaadaardige manieren vervolgd door het beschermingsmechanisme, protocollaire lijst rondom de Koning, een luisterbereide zet figuur van Rome-Rothschild-London City.
  Niet tegenstaande er een rechterlijke uitspraak in kortgeding voor Rvk Dendermonde was op 6 november 1996 A.R. 1278/96 met uitspraak van dagschade van 250000Bfr nu 6250€ voor elke dag dat men verder doet. De boeven deden voort tot op heden. Op 26 september 2020, een zaterdag om 21hr10 kwam er een illegale fysieke binnenbreken in onze woning te Oostende van vier gewapenden in politie uniform. We hadden per aangetekend schrijven op 10 september 2020 september een brief gericht naar Koning Filip voor terugtrekking zijn aanwezigheid bij prijsuitreiking, de nationale hermesprijs voor Vita Project Op 19 mei 2004 door Unizo. De gedelegeerd bestuurder Carlier Gilbert van Vita -Project was mijn ex medewerker en deed de coup op mijn bedrijf in opdracht vanaf eind oktober 1995. Ons voor ons beschermd elkaar en wanneer het heet wordt onder hun voeten brengen ze de Kroonprins in het spel welke vermoedelijk niks weet en dekken ze zichzelf met het koninklijk protocol. Vele op dit dossier hebben het met hun leven dienen te bekopen en andere kregen carrière tot de allerhoogste functie in Europa. OP 26 oktober 2020 werd de Eerste minster op de hoogte gesteld met uitgebreid dossier en ook met vraag dit dossier voor te leggen aan Koning. Er blijft een stil zwijgen tot op heden.

  Bio-Symbiose raakte diepgaand de geldbeugel met inkomsten van de internationale instandhouders België NV.

  Indien interesse, het dossier is ter beschikking.

  Met vriendelijke groeten

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *