Obesitas in de buurt van Kindsheid Jesu

VRTNWS

Protest tegen komst van fastfoodketen McDonalds naar Hasselt, vlakbij middelbare school 

Tegen de komst van fastfoodketen McDonalds langs de Kempische Steenweg in Hasselt zijn intussen al 60 bezwaarschriften ingediend, onder meer door de directie van de middelbare school Kindsheid Jesu.

Kijk, toen ik deze intro las werd ik vrolijk en beschouwde mijn dag al als een van de mooiste van mijn leven. Maar dat gelukzalige gevoel duurde niet lang, want reeds één zin verder werd mijn optimisme pijnlijk doorprikt. Nu leef ik met een illusie meer.

Ja, ik dacht echt dat de directie van die school protesteerde uit bekommernis voor de gezondheid van haar leerlingen. Zo, in het kader van: we bannen de automaten met frisdranken uit onze school. Niet dus !

Nu zou het natuurlijk kunnen dat die directie wél oprecht begaan is met die gezondheid, maar niet wil overkomen als betuttelend, kleingeestig, anti-navo- of zelfs communistisch gezind, en daarom dan maar de weg van de hypocrisie en verkeersdrukte op gaat. Maar dat zou het natuurlijk nog erger maken, want het zou betekenen dat je niet mag pleiten voor een gezond leefmilieu als dat pleidooi ingaat tegen de commerciële belangen van een misdadig kapitalistische organisatie die bereid is om in te spelen op de lagere instincten van het proletariaat en zo de gezondheid van die mensen op het spel te zetten, puur uit winstbejag.

Of wil er iemand beweren dat de mac donalds trog gezond voer biedt ? Wil iemand me tegenspreken als ik zeg dat het ongezond is ? Wil iemand ontkennen dat de schandelijke obesitas in de VS iets te maken heeft met “fast food” ? En is het niet duidelijk dat ook bij ons die obesitas zorgwekkende vormen aanneemt, en dat dit samen gaat met de komst van mac en consoorten ?

Zet in het rijtje bij mac donalds ook maar coca cola en de ogenschijnlijk Italiaanse, maar feitelijk Amerikaanse pizza. Voor mijn part hoort ook VTM er bij.

Nu kan je natuurlijk zeggen dat af en toe een zonde geen kwaad kan en dat gematigd gebruik van rotzooi voor plezier kan zorgen. Maar mijnheer Mac doet er alles aan om de mensen aan te zetten tot juist overdadig gebruik van zijn misselijk makende infrastructuur. Dat begint met een enorme fallus aan de buitenkant. Mac weet heel goed dat zowel mannen als vrouwen hierdoor worden aangetrokken. Net zoals Coca Cola werkt hij schaamteloos in op de Freudiaans onderbewuste gevoeligheden waar seks natuurlijk een hoofdrol in speelt.

Heb je al ooit eens echt goed gekeken naar een flesje Coca Cola ?

Het begint reeds met de vorm die geïnspireerd is op de maten van Marilyn Monroe die zelfs door opperhoofden van Indianen in het Amazonewoud uit een reeks foto’s van vrouwen van allerlei maten, gewichten, en kleuren, er uit werd gepikt als de eerste kandidate voor hoofdmannelijke penetratie. Dat komt omdat de maten van Marilyn gezondheid en vruchtbaarheid suggereren. Je moet het maar kunnen: mensen met gezondheid en vruchtbaarheid als verborgen verleiders er toe brengen om stoffen in te nemen die alles behalve gezond zijn en zeker niet helpen om gezonde kinderen te krijgen. Ik heb ook nog geen enkele studie gezien die aantoont dat Coca Cola de vruchtbaarheid stimuleert. Niet van vrouwen, ook niet van mannen.

Ik wil niet in detail gaan en het risico lopen om beschuldigd te worden van pornografie, maar kijk eens goed naar de letters van Coca Cola op de blikjes. Iedereen met haar onder zijn oksels herkent met wat goede wil vulva, vagina en penetratie… In dat verband moet je ook eens aandachtig naar een hamburger kijken…

Nu zullen kwaadwilligen onder jullie mij er van beschuldigen een seksmaniak te zijn die ziekelijk overal seks ziet. Ze doen maar. Tenslotte heb ik het ook maar eerst ergens gelezen. En toen zag ik het ook. Ondervinding heeft me geleerd dat veel mensen het ook zien als je ze er op wijst. Een aantal blijven dan vluchten en vinden het toch maar vergezocht. Maar ze hebben het wel gezien… Dat ze het dan toch nog vergezocht vinden, wijst op de kracht van de manipulatie.

Het komt er op neer dat er wordt ingespeeld op de laagste instincten van de mens om rijken nog rijker te maken. Dit soort reclame heeft niets meer te maken met informatie over een product, en zelfs niets meer met een mooie voorstelling van een product, maar manipuleert mensen die er zich zelfs niet van bewust zijn dat ze worden beïnvloed. Dat zou strafbaar moeten zijn.

Nu wil ik natuurlijk niet beweren dat seks tot de laagste instincten van de mens hoort. Ik hou van seks, en dus is seks OK. Maar seks is wel een instinct en als het gebruikt wordt om me te manipuleren is het laag.

Nu kan je mijn kritiek op de manipulatie om te verkopen natuurlijk ook toepassen op, bijvoorbeeld, het huidige koninklijke offensief om de belgische bevolking aan te zetten tot liefde voor het onland en zijn louter sympathieke koninklijke heilige familie. Denk hierbij terug aan mijn blog van 2 juli waarin ik de hofhoudelijke propaganda ontmasker. Ook die propaganda is manipulatie die werkt via het onderbewustzijn. Niet dat ik de koninklijke hark er van beschuldig van dat hij seks gebruikt. Over de seks van harken wil je niets weten. Alhoewel: bij Elisabethje, het meisje waar de natie kan op rekenen, wordt zeker iets uitgespeeld waar sommigen iets van krijgen.

Ik moet me herpakken, want het cynisme krijgt me helemaal in zijn greep. Ja, dit is cynisme, en dus heeft het te maken met machteloosheid. Wie tegen mac donalds strijdt weet dat hij die strijd niet kan winnen. En dus zullen de verkeersproblemen door het stadsbestuur opgelost worden, en voorspel ik dat niet lang na de mac donalds ook een hamburger king het aantal obesen in de wijde omtrek zal doen stijgen.

Mijn dochter studeert geneeskunde en ik wil haar helpen om een goede vestigingsplaats te vinden. De buurt van de middelbare school Kindsheid Jesu komt nu bovenaan het lijstje te staan. 

Kindsheid Jesu ? Wie verzint nu zo iets ?

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *