There is something rotten in the state of belgium

Knack

Jambon ‘herinnert zich niets’ van dossier-Chovanec: ‘Geen fouten gemaakt voor zover we kunnen nagaan’

Voor zover kan worden nagegaan, zijn in het dossier van de dood van de Slovaak Jozef Chovanec geen fouten gemaakt door toenmalig minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) en zijn kabinet. Dat zegt de woordvoerder van Jambon, nu Vlaams minister-president, zelf. Jambon zegt dat hij zich van de gebeurtenissen niets herinnert

Verwittiging: ik ga hier mijn echte en uiteraard verstandige argumenten mengen met argumenten op het niveau van het krapuul dat nu de dienst uitmaakt. Aan jou om te filteren. Als je mij aan het einde van deze blog vertelt welke argumenten je weerhouden hebt, zal ik je in het juiste hokje steken: ofwel ben je dan zelf ook krapuul; ofwel ben je een domme naïeve kloot; ofwel ben je een verstandige mens zoals ik.

Maar om zeker te zijn: ik vind dat Jambon ontslag moet nemen als minister-president van Vlaanderen en voor lange tijd in de coulissen van de politieke klucht moet verdwijnen. De man is gewoon niet bekwaam. Hij is niet bekwaam op twee vlakken: het is duidelijk dat hij zijn regering niet in de hand heeft en hij faalt telkens opnieuw in zijn communicatie. Ik heb het in een eerdere blog al gesteld: Jambon beseft nog altijd niet dat hij als minister en zeker als minister-president zich er niet vanaf kan maken met antwoorden die voor gewone mensen wel zouden volstaan. Een minister kan niet zeggen: ik weet het, want iemand die ik vertrouw heeft me het verteld…

Charleroi: die Jovanec was een blanke. Dat bewijst dat de politie niet racistisch is.

Mocht die politieman niet zo lang op Jovanec zitten ? Hij moést er op zitten zolang de man verzet bood.

Mocht die agente de Hitlergroet brengen ? Mijn informante zegt me dat die agente een overtuigde rooie is, heftig tegenstander van Hitler en dat ze de groet bracht, precies om het fascisme dat door Jovanec werd aangehangen belachelijk te maken. De linkse schreeuwlelijkerds zouden moeten toejuichen dat die vrouw Hitler belachelijk maakte.

Ik zou wel eens willen zien hoe de meesten van jullie zouden reageren als ze te maken krijgen met een ijzersterke idioot die naar hen schopt en slaat, terwijl jullie gewoon je job proberen te doen. Je krijgt een Poolse fascist niet onder controle zonder hem pijn te doen. Moet de politie professioneel zijn ? Welnu, die agenten in Charleroi hébben perfect professioneel gehandeld. Dat Pools geboefte is zelfs niet gestorven door de behandeling door de politie. Het is gestorven door een hartaanval. Bij mijn weten is er geen oorzakelijk verband vastgesteld tussen de daden van de politie en de doodsoorzaak. Waarover lullen de belgicisten dan ?

Stopt de leiding van de politie dingen in de doofpot ? Als die leidinggevenden, uit eigen ervaring goed wetend hoe moeilijk het werk van hun personeel soms is, begrip tonen voor menselijke reacties, is dat dan gelijk met in de doofpot steken ?

Vwala, en nu ben ik dus een rechtse zak, want ik verdedig de politie in haar optreden tegen een fascist.

Ondertussen bieden zowel de politiek als de media een schabouwelijk schouwspel. Feiten worden verdraaid, weggelaten, bijgevoegd. Er wordt gelogen en bedrogen. Slagen onder de gordel worden de gewoonste zaak van de wereld. Kortom: alle respect voor de tegenstander is totaal zoek.

Op de radio haalt Lode Roels er een experte bij. Als die iets zegt wat niet in zijn kraam past worden haar woorden dadelijk gerelativeerd. Xavier Taveirne is in het zelfde bedje ziek. Het meisje Cools deed hier vrolijk aan mee, maar heeft haar leven gebeterd. Over de kranten moet ik het niet hebben. Ze zijn door en door corrupt, verkocht aan het groot-kapitaal. De hoofdredacteur van Knack, Bert Bultinck, is de vlees geworden leugenachtigheid.

Een tegenstander wordt al politiek vermoord, nog voor het onderzoek gevoerd is, en de feiten bekend zijn. Dat later de zaken anders blijken dan voorgesteld, is niet belangrijk. Er blijft toch iets van hangen.

Het ergste: de meerderheid van de politiek geïnteresseerde “gewone” mensen gaat vrolijk mee in het verhaal. Ze lezen enkel berichtgeving en duiding die aansluit bij hun overtuiging en voelen daarbij geen enkele behoefte om toch een poging te doen om ook onafhankelijk te denken en te oordelen. De vraag naar de waarheid interesseert hen niet. Enkel gelijk krijgen is van belang.

Daarbij ontbreekt elke diepgang. Ik kom weinig mensen tegen die me kunnen uitleggen wat socialisme, volksnationalisme, christen-democratisch personalistisch denken… eigenlijk betekent. Om nog te zwijgen van liberalisme en anti-kapitalisme. Ze zijn niet geïnformeerd, en het interesseert hen niet.

Hoe kan je de standpunten van n-va begrijpen als je geen enkel benul hebt van wat volksnationalisme is, en enkel automatisch aan fascisme denkt ?

De socialisten hebben een serieuze bocht gemaakt door te kiezen voor de derde weg (wie legt me uit waar dat over gaat ? ) Als je daar niets over weet, hoe kan je dan verstaan waarom ze zo zijn achteruit gegaan ? Op welke basis stem je dan eigenlijk nog voor ze ?

Een massa mensen weet zelfs niet meer waar het vlaams blok voor staat en hoe het zijn, op zich menselijk correcte, uitspraak “eigen volk eerst” fascistisch interpreteert. Van Grieken is een genie in het verdoezelen van zijn fascisme.

De pvda doet er alles aan om maar niet gelinkt te worden aan marxisme-leninisme. Wie weet waar dat eigenlijk over gaat ?

Ondertussen wordt er enthousiast gelogen en bedrogen en krijgen tegenstanders vergif in gelepeld of een mes in de rug. Het lijkt wel een drama van Shakespeare. (Ooit zo ’n drama gelezen ? )

En nu daag ik jullie uit; zoek een lijn in heel het verhaal. Wie zijn de protagonisten ? Wie de daders en wie de slachtoffers of op zijn minst: tegen wie zijn de aanvallen gericht ?

Eén zaak is zeker: “There is something rotten in the state of belgium ! “ 

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *