Als de Amerikaanse vos de passie preekt… kan de Europese boer het vergeten

Knack

Ludo De Brabander

Woordvoerder van Vrede vzw

‘NAVO lijkt erop uit om de wereld naar een Koude Oorlog 2.0 te leiden’

‘Echte veiligheid kan er maar komen door in te zetten op diplomatie, ontwapening en duurzame ontwikkeling. Dat bereiken we niet met de oorlogspolitiek van de NAVO’, schrijft Ludo De Brabander van Vrede vzw bij de start van de NAVO-top in Brussel.

Leidt de Navo ons naar een Koude Oorlog 2.0 ? Ludo De Brabander is een brave man: die koude oorlog is al lang bezig, en wordt steeds minder en minder koud, maar meer en meer oorlog.

Herinner je je nog de heisa toen Trump het had over het Chinese virus ? De hele wereld viel over hem heen in afgrijzen voor zo ’n stoute uitspraak. Nu spreekt iedereen over de Britse, de Braziliaanse, de Zuid-Afrikaanse, de Indische variant en niemand valt er over.

En niemand valt Biden aan als hij Poetin een moordenaar noemt, nochtans is dat veel stouter dan dat Chinees virus.

Trump beweerde dat het virus afkomstig was uit een laboratorium in Wuhan. De hele wereld, experts op  op kop verklaarden hem gek. Nu laat Biden opnieuw onderzoeken of het virus toch niet uit dat labo zou kunnen komen. Ik voorspel dat de experts nu wel zullen beweren dat er sterke aanwijzingen zijn dat het virus uit dat labo is ontsnapt. Dat komt Biden beter uit: hij kan het gebruiken in zijn propaganda voorbereiding op de oorlog tegen China.

Iedereen verweet Trump zijn America First en zijn desinteresse voor de Navo. Denk je dat het bij Biden minder America First is ? Als Biden nu wel opnieuw de Navo belangrijk vindt, is ook dat America First. Alleen is het veel meer op oorlog gericht.

Trump was gevaarlijk omdat hij onvoorspelbaar was. Met zijn narcistisch rotkarakter was hij bekwaam om zo maar een oorlog te beginnen. Maar hij was niet bezig met de voorbereiding van die oorlog. Trump was een handelsman en voor hem viel een oorlog samen met een handelsoorlog.

Van Trump wisten we het niet. Van Biden weten we het zeker: hij marcheert richting oorlog. Biden is geen handelsman, maar een oorlogsman, stropop van de Amerikaanse oorlogsindustrie die dringend een grote oorlog nodig heeft. Je kan ook meer algemeen stellen dat het kapitalisme dringend een grote oorlog nodig heeft. Vergeet niet dat Biden in het verleden àlle oorlogen van de VS heeft gesteund, zelfs tegen zijn Democratische partij in. In zijn biljoeneninvesteringsplan zitten ook miljarden voor de militaire uitgaven. Biden heeft het geld dat al voorzien was voor mogelijke relatief kleine militaire interventies, genre Irak, Afghanistan, Libië, Syrië…verschoven naar de voorbereiding van een grote oorlog met China. Ik heb eerder al gesteld dat die grote oorlog er voor de Amerikanen moet komen voor dat de Chinezen militair sterk genoeg zijn om echt terug te slaan.

Mag ik jullie dus dringend oproepen tot een beetje kritische zin tegenover al de propaganda rotzooi die vanuit de VS en de Navo de volgende weken en maanden over ons zal worden uitgestrooid om maar aan te tonen dat China geen democratie is, de mensenrechten schendt, de Oigoeren als slaven behandelt, en een levensgevaarlijk virus op onze wereld heeft losgelaten…

Ik draag jullie op om in een lach te schieten als Biden de woorden democratie en mensenrechten uitspreekt. Hij liegt.

Biden is de gevaarlijkste leider voor de wereldvrede sinds Hitler.

En Europa staat er bij en kijkt er naar.

In een krantencommentaar door in de Standaard van maandag 14 juni roept Karel Verhoeven Europa op om meer afstand te nemen van de VS op technologisch -, economisch -, en industrieel vlak. Verhoeven vraagt zich af of het niet aangewezen is om ook minder afhankelijk te worden van de VS op militair gebied. Voor mij is dat geen vraag, maar een evidentie. Alleen zie ik het nog niet gebeuren dat De Croo aan de Amerikanen het bevel geeft om Kleine Brogel te verlaten. Evenmin zal De Wever beletten dat de Antwerpse haven nog door de Amerikanen wordt gebruikt als overslaghaven voor militairen en materieel van schepen die nergens worden geregistreerd en officieel niet hebben bestaan. Ook op de militaire luchthaven van Melsbroek landen en vertrekken voortdurend Amerikaanse toestellen zonder dat ze daar officieel zijn geweest.

Het zal natuurlijk ook moeilijk zijn om minder afhankelijk te worden van de Amerikaanse militairen, want de miljardenverslindende slecht functionerende nieuwe gevechtsvliegtuigen, de F-35 zijn uitgerust met software die vanuit de VS wordt bediend. Ze kunnen zelfs niet opstijgen zonder feitelijke toestemming van de VS. Als De Croo op dat vlak onafhankelijk wil worden, zal hij een middel moeten vinden om het internet tussen de VS en belgië stil te leggen. Bij mijn weten heeft belgië geen middelen om wat satellieten uit het ruim te schieten. De Russen oefenen wel al met hackers.

Ik kom nog altijd onnozelaars tegen die de Amerikanen dankbaar zijn omdat ze ons hebben bevrijd van Hitler. Ik ben ook blij dat we van Hitler af zijn. Maar waarom zou ik de Amerikanen dankbaar moeten zijn als ze wel zijn gekomen om ons te “bevrijden”, maar niet meer zijn weggegaan en ons op een bepaalde manier bezet houden ? In ieder geval zijn we zo fel bezet dat we niet meer zelf kunnen beslissen of we meedoen aan een oorlog om de Amerikaanse belangen te verdedigen. Dat geldt voor gans Europa.

Voor Europa zou neutraliteit de beste en eigenlijk enige oplossing zijn wanneer het conflict tussen China en de VS losbarst. Europa heeft geen enkel belang bij een oorlog met Rusland of China. Door de slaafse en verkochte atlantiekers die de Europese en belgische politiek hebben bevolkt, is die neutraliteit ondenkbaar. Als er binnen afzienbare tijd belgische burgers slachtoffers worden, zullen misdadigers zoals Mark Eyskens en De Crem schuldig zijn. Ik noem nu die twee omdat ze me te binnen vallen.

Ondertussen draait de propagandamolen en zullen meer en meer mensen er van overtuigd geraken dat Rusland en China een bedreiging zijn en dat zij de oorzaak zijn van de oorlog. In feit zijn de Amerikanen onze grootste bedreiging. Maar al onze media, zowel reguliere als de sociale media zullen meerwerken met de Amerikaanse – en Navo propaganda. Mag ik je herinneren aan mijn blog van vrijdag 18 juni, waarin ik manipulatie als hét grote wereldprobleem aankaart ? 

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *