De wereld zit niet goed in mekaar

Uitpers

Freddy De Pauw

Erdogan lonkt naar Taliban

De Turkse president Recip Erdogan was er na 15 augustus als de kippen bij om graantjes mee te pikken van de Taliban zege. Hij wou van twee ruiven eten: aan de ene kant namen Turkse troepen uitgebreid deel aan de Navo-missie, aan de andere kant bood Ankara snel economische samenwerking aan

Wordt het niet tijd dat Europa Erdogan ontmaskert ? Hoe is het mogelijk dat er nog altijd Europese leiders zijn die er voor pleiten dat Turkije zou toetreden tot de Europese Unie ? Als er al sprake zou kunnen zijn van zo ’n toetreding, dan is ze in ieder geval onbespreekbaar zolang Erdogan of gelijke figuren er de plak zwaaien.

Is het niet grappig dat op dit ogenblik de Europese top eigenlijk hoopt dat Hongarije de Unie zou verlaten en er alles aan doet om Orban zo te pesten dat hij er zelf uitstapt (Europa kan Hongarije er juridisch niet uitsmijten) en Turkije voor sommigen welkom zou zijn ?

Neen, ik heb niets tegen de Turkse mens. De gewone Turk in de straat, zowel ginder als hier, is ook maar een mens die probeert te overleven en een beetje gelukkig te zijn in een wereld die dat erg moeilijk en voor velen gewoon onmogelijk maakt.

Maar Erdogan is geen gewone mens. Hij is een fanatieke moslim met ambities om het Islamitische Ottomaanse rijk (zo veel mogelijk) te herstellen en daar voor zijn voor hem alle middelen goed, tot en met de opbouw van een vijfde colonne in Europa. 

Neen, ik denk niet dat Erdogan probeert de emigratie van Turken naar Europa te bevorderen. Maar hij probeert wel de al aanwezige Turken zo te bewerken dat ze zullen marcheren als ze vanuit Turkije het bevel krijgen. In Beringen oefenen Turkse kinderen al in het marcheren onder een Turkse vlag.

Waarom eigenlijk is er zo weinig ophef gemaakt bij zijn oproep aan de Duitse Turken om zeker vijf kinderen op de wereld te zetten om zo de Turkse invloed in Duitsland te vergroten ?

Het vlaams blok lanceerde opnieuw de term omvolking. De term is beladen omdat het woord werd gebruikt voor de politiek van de nazi’s waarbij ze oorspronkelijke bewoners van hun grond verdreven om plaats te maken voor ras echte Duitsers. Ook Stalin heeft enthousiast aan omvolking gedaan.

Als het vlaams blok het woord lanceert is dat natuurlijk niet onschuldig. Nazi’s vinden het een schitterend woord en ik heb zo’n donkerbruin vermoeden dat Philippe De Winter zich een breuk lacht bij de idee dat hij de omgekeerde omvolking (verdrijven van Duitsers) kan gebruiken voor nazistische propaganda.

Ik kan dus begrijpen dat linkse mensen het woord niet willen horen. Maar betekent dit dat er geen omvolking bezig is ?

Ik ben er voor mezelf nog niet uit of we op dit ogenblik al van omvolking kunnen spreken.

Rechtsen gebruiken graag de cijfers van Antwerpen:

Borgerhout        :         81,4  %

Antwerpen stad  :       79,8 %

Deurne               :         75,3 %

Hoboken            :         69,8 %

Merksem            :        68,5  %

Berchem            :         60,9 %

Wilrijk                :         59,8 %

Ekeren               :         29,1 %

Poldergemeenten :   21,7 %

Voor Borgerhout en Antwerpen stad kan je met die cijfers aan omvolking denken. In Limburg en, bijvoorbeeld, Gent, zijn er zeker ook al wijken “omvolkt”.

Maar is er daarom omvolking bezig op de schaal van belgië of Europa ? Als mijn cijfers juist zijn, zou zowel op belgische als op Europese schaal een op de drie inwoners van allochtone afkomst zijn. Is dat al een omvolking ? In mijn ogen niet. Natuurlijk: als dat aantal  voortdurend sterk zou stijgen, zouden we snel aan een duidelijke omvolking toe zijn. Maar voor mij part nu dus nog niet.

Over een al dan niet gaande zijnde omvolking kan je nog wel discussiëren. Maar dat moslimleiders zoals Erdogan bewust naar omvolking streven is onweerlegbaar. En onaanvaardbaar.

Als de meerderheid van de Turken in Turkije onder een islamitische rechtssysteem willen leven, wie zijn wij dan om hen daar van af te halen ? Waar zouden we dat recht halen ? Afghanistan toont aan dat we het ook niet kunnen. Maar natuurlijk: als we een grote migratiebeweging van Westerlingen naar Turkije op gang zouden kunnen brengen, zouden de kaarten totaal anders liggen…

Militair kan je geen cultuur opdringen. De Amerikaanse politiek in deze zaken (als het al écht om democratie en mensenrechten zou gaan) was en is dus gedoemd om te mislukken. Erdogan is slimmer.  Met omvolking kan het wél lukken. De kapitalistische groei-economie met haar onstilbare honger naar goedkope arbeidskrachten heeft hem de basis voor die omvolking gegeven.

Nu is verdere omvolking vanuit Turkije niet dadelijk te verwachten: de Turkse economie heeft (voorlopig) zélf die arbeidskrachten nodig.

Maar islamitische omvolking is een ander paar mouwen. Die wordt bevorderd door de toestanden in de oorlogsgebieden en armoede in islamitische ontwikkelingslanden. Van daar komt een groot aanbod aan goedkope arbeidskrachten. Bij ons rijst de vraag vanuit de hoek van de ondernemers. Tegelijkertijd zijn er de politiek correcte principiële verdedigers van de multiculturele samenleving en migratie die aan de kapitalistische roep een moreel sausje geven en ons proberen te overtuigen van de morele superioriteit van iets wat eigenlijk puur kapitalistisch winstbejag is. Die gasten wanen zich dan ook nog links. Krijg ik nu eindelijk toestemming om hier de term nuttige idioten op te plakken ?

Ik vind het verschrikkelijk dat ik die politiek correcten meer en meer moet zien als even grote vijanden als de extreem-rechtsen. Van de ideologisch extreem-rechtsen kan ik nog denken dat het slechte mensen zijn. Van die surrogaat linksen weet ik dat ze het goed menen en oprecht proberen om goede mensen te zijn. En toch kan ik vanuit inzicht en overtuiging van de waarde van de mensenrechten niet anders dan hen bekampen. Het zijn objectieve bondgenoten van extreem-rechts. Als ze met al hun goede bedoelingen dan ook nog voortdurend de fout maken om extreem-rechts op zo ’n domme manier te bekampen dat ze een massa gewone mensen naar dat kamp jagen, is dat om helemaal moedeloos van te worden.

De wereld zit echt niet goed in elkaar !

Maar ik klamp me vast aan mijn leuze: enthousiast werken aan hopeloze zaken.

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *