Laat de Russen Oekraïne pakken !

Grenzeloos

Herman Michiel

Gevaarlijke gasgeur rond Oekraïne

“Als Rusland Oekraïne binnenvalt, zal de pijplijn tussen Rusland en Duitsland niet operationeel worden. Er zal geen sprake meer zijn van Nord Stream 2. Wij zullen daar een eind aan stellen. Beloofd, wij zijn in staat om dat te doen.

Waarom hoor ik dit niet in onze reguliere media ?

Zijn Björn Soenens, Jan Balliauw, Jonathan Holslag… die voortdurend worden opgevoerd, niet op de hoogte ? Dan zijn ze onbekwaam. Maar dat geloof ik niet. Ze zijn verkocht.

Nu is die Soenens tijdens de periode Trump zo erg in de fout gegaan met sturende verslaggeving dat hij eigenlijk al lang als journalist moest afgeschaft zijn. Balliauw is al even erg, al speelt hij het wat slimmer. Van Holslag hoor ik tenminste nog interessante analyses, maar als puntje bij paaltje komt durft ook hij niet ingaan tegen het perfide Navo-denken.

Om slechts één voorbeeld te geven: de VRT toont nu telkens opnieuw het kaartje met de duidelijke omsingeling van Oekraïne door Russische troepen. Ik heb nog nooit een kaartje gezien waarop de even duidelijke omsingeling van Rusland door de Navo te zien is.

Als je de hele zaak vanuit Europees standpunt bekijkt, dan kom je eigenlijk tot het besluit dat het een goede zaak is voor Europa dat Poetin Oekraïne inpalmt. Maar het is enkel een goede zaak als Europa foert zegt tegen de Amerikanen en hun militairen uit Europa verjaagt.

Als Duitsland enkel aan zijn eigen belang denkt, dan gaat het aan de kant van de Russen staan.

Maar dat doet Duitsland niet, want daar zijn de socialisten en de groenen aan de macht. Zeker van de groenen moet je niets fatsoenlijks verwachten.

Vergeet niet dat het precies de Groenen zijn geweest die in Duitsland de Hartz-akkoorden hebben mogelijk gemaakt. Die akkoorden betekenen de afbraak van de Duitse sociale zekerheid. Als je in Duitsland tegenwoordig overal mannen in deftig pak op een fiets met een korfje ziet rondrijden op zoek naar vuilbakken waar nog iets verkoopbaars in te vinden is, dan is dat door de Hartz-akkoorden. Ze hebben geleid tot de groei van de uitzendarbeid, de flexibele jobs en de onderbetaalde jobs waarin mensen mét een full time job niet meer rondkomen en twee of drie jobs moeten aanpakken. Dat dit soort toestanden ook bij ons uitbreiding hebben gevonden en mede oorzaak zijn van de groeiende armoedecijfers hebben we aan de socialisten en de groenen te danken.

Laat het duidelijk zijn: de groenen houden wel wat linkse schijn op, maar in feite staan ze onvoorwaardelijk aan de kant van het grootkapitaal en zitten voor geen cent in met het lot van de gewone man.

Ondertussen verraden ze ook nog de zogenaamde groene idealen. 

Hoe het ook afloopt in Oekraïne, de Amerikanen zullen Europa dwingen om afstand te nemen van het Russische gas.

Biden bereidt de oorlog met China voor en het wordt meer en meer duidelijk dat alle pogingen om Duitsland los te weken van China mislukken. Rusland wordt dus als een totale vijand gezien en in dat kader is het ondenkbaar dat Europa afhankelijk zou zijn van dat gas van de vijand.

Niet enkel de nakende oorlog met China speelt. Ook onmiddellijke commerciële belangen. Want dat Russische gas wordt dan vervangen door Amerikaans gas. Schaliegas. Raar dat je dat woord niet meer tegenkomt in onze media. Het gaat nu over LNG. Maar dat Amerikaanse LNG is wel schaliegas en dat gas is finaal zelfs vervuilender dan steenkool.

Tinne weet dat in de huidige geopolitieke context haar gascentrales zullen draaien op dat schaliegas.

Zelfs al zou belgië er in slagen om te ontsnappen aan het Amerikaanse schaliegas en gewone LNG zou gebruiken, blijft ook die gewone LNG nog altijd te vervuilend.

 De klimaatnormen worden dan gewoon totaal onhaalbaar. Maar toch zullen en moeten die gascentrales er komen, want de kerncentrales moeten dicht.

Een mens heeft dan de neiging om te roepen: “Hoe dwaas kan je zijn ? “ Maar Tinne is niet dwaas. En dus is ze smerig. Zo smerig als de hele groene partij. Met een Almaci als voorzitser kàn Groen niet anders dan een smerige partij zijn.

Groen is begonnen als een idealistische, milieubewuste beweging waarin ik me volledig kon vinden. Maar nu is die beweging verworden tot een aanhangsel van het belgische grootkapitaal en het koningshuis dat achter de façade van de heilige familie een beerput van kapitalistische benedenmenselijkheid verbergt.

Maar terug naar Oekraïne.

Het wordt ondertussen steeds meer duidelijk hoezeer de Amerikanen Europa minachten en misbruiken voor hun eigen imperialistische doelstellingen.

Ik kan echt niet meer begrijpen dat een Europese leider nog een Biden of een van zijn ministers wil ontmoeten. Je gaat toch niet in gesprek met iemand die geen enkel respect voor je heeft en waarvan je weet dat hij slechts een bedoeling heeft:  je misbruiken voor eigen gewin.

Maar we moeten ons geen illusies maken: de Europese leiders zijn verkocht. Ze komen enkel op voor de Europese belangen zolang die niet botsen met de Amerikaanse. Als het er op aankomt gaat Amerika voor.

Onze democratie zit zo in mekaar dat altijd opnieuw die Amerikaanse marionetten aan de macht komen. En als er per ongeluk toch eens een echt oprechte Europeaan aan de top zou komen, wordt die snel vakkundig ingepakt, gecompromitteerd, gechanteerd, en in het gareel gebracht.

Het wordt tijd dat er in Europa een beweging op gang komt voor een onafhankelijk en vrij Europa dat terug kan keren naar het Rijnlandmodel.

We hebben na de tweede wereldoorlog ooit een meer sociale samenleving gehad. Bij die samenleving kon je veel kritische commentaar geven. Ik heb dat in eerdere blogs ook gedaan, maar ze was in ieder geval veel menselijker dan de Amerikaanse.

Ondertussen zijn we navolgers van Amerika geworden. Wat nu in Amerika is, zal binnen tien jaar bij ons ook zo zijn.  Dat is ook zo voor het sociale model, zij het dat de periode wat langer is. Zo lang we in de Amerikaanse invloedssfeer blijven zullen we blijven toegroeien naar dat asociale Amerikaanse model.

Als Europees links nog maar een klein stukje bal aan zijn lijf heeft, voert het de onafhankelijkheidsstrijd, en schept daarmee de voorwaarden voor een meer menselijke samenleving. 

Laat Poetin Oekraïne inlijven en streef eindelijk naar echte vrede met Rusland. Mét de Amerikanen zal er nooit vrede komen met Rusland.

Maar ik maak me geen illusies.

Van belgië zal het niet komen: Wilmès heeft de ambitie om secretaris-generaal van de Navo te worden. Kan het duidelijker dat ze verkocht is ?

En links is bezig met genderisme. Ballen zijn optioneel geworden.

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *