De walgelijke varkens van Demir hebben een naam: Van Eeckhout, Naji, D’Haese, Mahdi…

VRT NWS

“Wij kunnen hier ook geen miljoenen varkens houden”: Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) oogst felle kritiek met uitspraak over opvang vluchtelingen

In een interview met Knack zegt Vlaams minister Demir onder meer dat ons land de stroom aan vluchtelingen niet aankan. Ze verwijst daarbij ook naar druk op de open ruimte. “Onze open ruimte en ook onze voorzieningen staan op alle vlakken onder druk: van opvangcapaciteit voor vluchtelingen, over de bevolkingsgroei tot de veestapel. Het is misschien een rare vergelijking, maar wij kunnen hier ook geen miljoenen varkens houden. Ik kan geen lappen grond bijmaken, we kunnen in Vlaanderen nu eenmaal niet alles doen.

Eerlijk: als je dit leest, denk je dan dat Demir mensen vergelijkt met varkens ? Toen ik haar uitspraak las in haar interview in Knack was ik totaal niet geschoffeerd. Ik zou dat wel zijn als ze inderdaad mensen vergelijkt met varkens. Maar iemand die zinnen leest in plaats van woorden, begrijpt dadelijk het punt dat Demir wil maken: Vlaanderen zit vol. En daarin heeft ze gelijk.

Walgelijk is niet de uitspraak van Demir.

Walgelijk zijn de reacties van Jeremie Vaneeckhout en Nadia Naji (Groen); van Jos D’Haese (PVDA); van Sammy Mahdi (CD&V)… Al deze mensen weten wat Demir bedoelt, maar ze verkiezen met opzet om haar woorden verkeerd te begrijpen. Het walgelijke ligt bij hen. 

Ze hopen dat de bende idioten die ze willen bereiken bij de verkiezingen inderdaad idioot genoeg zullen zijn om er in te trappen. In feite liegen ze. Als je met opzet iemands woorden verdraait om te maken dat anderen er van walgen, is dat liegen. Eigenlijk erger dan liegen.

Van het volkje van Groen verwondert het me niets. Die partij is in haar top verworden tot een bende arrogante betweters die van liegen een beroep hebben gemaakt. Toppunt van die smeerlapperij is natuurlijk Tinne Van der Straeten. Zij kan de concurrentie aan met de zich Alexander De Croote wanende. Dat dat voorzittersduo meent dat het met die leugen kan scoren bij haar kiezerspubliek zegt alles over dat publiek. Als deze reactie van de voorzitters Groen geen stemmen kost, is het in dat triestige clubje nog erger gesteld dan ik dacht.

Groen heeft niets meer van doen met het groen van de mooie natuur, maar wel met het groen van schimmel.

Vergis je niet: ik ben voor groen; bijna fanatiek. Weinig mensen leven zo milieubewust als ik. Maar met die partij is het totaal fout gelopen.

Dat D’Haese van de PVDA meedoet met die actie “beschadig eens een Demir” verwondert me wel wat. Als het te maken heeft met het belgisch nationalisme dat de PVDA de facto stelt tegenover het Vlaamse nationalisme van Demir is het al even triestig. Waar is de tijd dat je de PVDA nog kon zien als een partij die strijd voerde tegen het kapitalisme ? Dat ze door haar verloochening van communisme en van strijd tegen kapitalisme electorale successen heeft geboekt is bitter. Verraad wordt altijd ooit betaald.

Sammy Mahdi laat zich ondertussen steeds meer kennen. Wat te voorschijn komt is niet fraai. Hij ontpopt zich als een rasechte machtspoliticus. Ik heb hem ooit horen verwijzen naar “christelijke” inspiratie. Welnu, zo ’n ranzigheid als Mahdi ten toon spreidt moet iedere christen wegjagen van de CD&V.

Dat Lachaert niet reageert vind ik normaal. Die partij is bezig met de leugens van de zich Alexander De Croote wanende.

Heeft iemand een reactie gehoord van Conner Rousseau ? Conner is natuurlijk op Hedebouw na de politicus die het meest de populistische toer op gaat. Als hij zich nu terughoudend opstelt omdat hij dat té populistisch vindt, pleit dat voor hem. Maar ik vrees dat hij zwijgt omdat hij zijn kansen om na 2024 een regering te vormen met de N-VA niet wil hypothekeren.

En zo zijn we bij de verkiezingen beland.

Blijkbaar zit de hele politieke rotzooi al met verkiezingskoorts en speelt een beetje fundamentele eerlijkheid dan geen rol meer. We glijden stilaan af naar de al even walgelijke Amerikaanse verkiezingstoestanden waarin echt alle middelen goed zijn om tegenstanders te beschadigen.

Als ik politicus was, zou ik privédetectives inhuren om de privédetectives te ontmaskeren die de andere partijen op mij afsturen om te zien met wie ik afspreek voor een etentje. 

Hou ook die gasten van Apache in het oog !

Daarbij vergeleken zijn de Russen koorknapen.

PS Ik ben geen aanhanger of sympathisant van de N-VA, noch Vlaams nationalist. Ik pleit voor menselijke opvang van vluchtelingen. 

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *