De Croot doet het

Doorbraak

WEF WEf !

De Croot is een prominente figuur in het Wereld Economisch Forum van Davos.

World Economic Forum (Wereld Economisch Forum of WEF) is een jaarlijkse bijeenkomst van de CEO’s van de grootste bedrijven ter wereld, internationale politici (presidenten, ministers-presidenten en anderen), intellectuelen en journalisten, in totaal zo’n 2500 personen. Het WEF organiseert jaarlijks in de winter een jaarvergadering in Davos en diverse regionale conferenties op alle continenten. Omdat in Davos de invloedrijkste personen, onder wie vele staatshoofden, samenkomen, is het een invloedrijk platform.

Het WEF werd in 1971 opgericht door Klaus M. Schwab, een Duitse hoogleraar en zakenman. Het hoofdkantoor bevindt zich in Genève, waar het geregistreerd staat als non-profitstichting. Hier werken rond de 400 mensen met ruim vijftig nationaliteiten (jaarverslag 2011-2012).

In de raad van toezicht hadden in 2020 onder anderen Al Gore, oud-vicepresident van de Verenigde Staten, Christine Lagarde, voorzitter van de Europese Centrale Bank, en Feike Sijbesma, bestuursvoorzitter van DSM en lid van de raad van commissarissen van De Nederlandsche Bank (DNB) zitting.

Partners waren in 2020 onder andere Shell, Schiphol, Rabobank, KPN, ING Groep, ABN AMRO, Heineken, Europese Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling (EBWO), Europese Investeringsbank en Apple. (Wikipedia)

Let op de samenstelling van het WEF: CEO’s van grote bedrijven, politici, intellectuelen en journalisten.

De grote mediakanalen zijn ook altijd uitgenodigd, net zoals de grote NGO’s (Amnesty International, Oxfam, Human Rights Watch, Transparency International, het Wereld Natuur Fonds en Greenpeace.

Klaus Schwab, de stichter en inspirator van het WEF heeft een plan.

Hij wil een oplossing voor drie grote problemen: werkloosheid, klimaatverandering en een beter sociaal contract. Hij spreekt zelf van een verbeterd kapitalisme.

Voor wie zich een beetje links waant: in het kapitalisme ligt de macht per definitie altijd bij het kapitaal.

Om zijn doelstelling te verwezenlijken werkt hij aan de vorming van een wereldregering, bestaande uit – niet verwonderlijk – CEO’s van grote bedrijven, de leiders van de grote landen (dienaars van het kapitaal) en de grote NGO’s die verworden zijn tot multinationale ondernemingen.

In februari 2022 bracht het World Economic Forum een nieuw rapport uit waarin zij hun plannen uiteenzette voor de totstandbrenging van de Vierde industriële revolutie;[10] een samensmelting van de fysieke, digitale en biologische wereld.[11] Dit zou het mogelijk maken om menselijk gedrag te beïnvloeden met autoritair toezicht. (Wikipedia)

Het plan van Schwab heeft twee grote voordelen : het zou wereldvrede brengen, en het zou de armoede uit de wereld helpen.

Alleen moet dat gebeuren door de wereld in handen te geven van een kleine elite en de massa te reduceren tot een slaafs volgend goed gevoed productiemiddel.

Critici verwijzen naar George Orwell’s 1984 en Brave New World van Aldous Huxley. Ik denk dat ze gelijk hebben.

Ik weet niet of het echt zo is, maar in deze wereld mag niets verwonderen: de komende Europese digitale identiteitskaart zou passen in het plan bij de geleidelijke invoering er van. Geleidelijk om opstanden te vermijden. Zo zouden we er aan gewend geraken om digitaal overal gecontroleerd te worden, wat ons bereid zou maken om binnen afzienbare tijd een chip te laten inplanten. Waarschijnlijk zal dat eerst gaan over medische chips, later kan dat verder gaan naar controlerende chips. Daarbij kunnen de medische chips dan weer opnieuw dienstbaar worden om medisch de massa kalm en arbeidsbereid te houden. De Pharma-industrie is een van de sterke peilers van het WEF.

Neen, ik ben niet zeker van wat ik schrijf. En misschien loopt het zo ’n vaart niet. Maar acht jij het niet mogelijk dat er (machtige) lui met zo ’n ideeën rondlopen ? 

Schwab zelf bericht dat hij er aan werkt om overal in de wereld mensen aan de macht te brengen die meewerken aan zijn plan.

Het Hollands koningshuis (Bilderberg ! ) en zowat de halve Nederlandse regering horen bij die troep, net zoals, bijvoorbeeld een Trudeau van Canada, Ursulalla von der Leyen … en Alexander De Croot.

Deze Croot laat zich meer en meer kennen als ziekelijk ambitieus. Ondertussen zijn er in het parlement klachten over zijn afwezigheid omdat hij overal in de wereld acte de présence moet brengen om zijn kandidatuur voor een hoge internationale post kracht bij te zetten. Denk daarbij aan secretaris-generaal van de Navo, of iets in Europa.

Voor De Croot is zijn premierschap in de eerste plaats een opstap naar hoger, bevrediging van zijn ambitie.

Natuurlijk: hij heeft voorbeelden. Zo hebben we een Verhofstadt gehad , nog zo ’n ambitieus zieke geest. Gelukkig heeft die het niet gehaald. Het omhoogkruipsel Michel heeft zelfs zijn regering laten vallen om aan de goede kant van de geschiedenis , eigenlijk aan de kant van Macron, te staan. Macron heeft hem dan naar de top van Europa gehesen. Reynders heeft het wel niet zo ver geschopt, maar zit toch ook in dat bootje.

Het zijn allemaal liberalen, maar vroeger hebben we ook al de socialist Karel Van Miert gehad.

Het probleem is niet enkel een ziekelijke ambitie op zich, maar de leiding van het land heeft er wel onder geleden doordat ze meer bezig waren met zichzelf; en ook : ze komen maar op die postjes dank zij een beschermheer waaraan ze dan natuurlijk iets moeten teruggeven.

Michel zal Macron nooit iets in de weg leggen en de belangen van Frankrijk zelfs laten voorgaan op de belangen van belgië.

Ik weet niet wie de patron van De Croot is. Maar als hij zijn postje ooit vast krijgt zal hij zeker ook de steun van Schab, van het WEF hebben gehad.

Voor het WEF betekent hij natuurlijk niets als premier van belgië. Maar als hij, bijvoorbeeld, secretaris-generaal van de Navo zou worden kan hij wel enorm veel betekenen bij de uitvoering van de plannen van Schwab. 

Laat het duidelijk zijn dat die plannen leiden tot de creatie van een massa Untermenschen. En jij en ik, en  onze kinderen zullen die neergang van onze menselijkheid meemaken.

Voor mijn part is die al begonnen.

En De Croot werkt enthousiast mee.

Als er in ons parlement nog één politicus zit die echt de belangen van de gewone mens verdedigt, moet hij De Croot beletten om binnen enkele dagen zijn opwachting te maken in Davos.

Het zal de loop van de geschiedenis niet veranderen, maar wie niet tegenwerkt is wel medeschuldig.

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *