Van fake Engie-deal naar pacifisme

Doorbraak

Guido Camps

De fake Engie-deal

Er is geen akkoord tussen de overheid en Engie. De titel van het document luidt ‘Heads of Terms’. Dat betekent dat er geen bindend akkoord is, alleen wat toelichting bij de bedoeling van de partijen die later eventueel een akkoord zullen sluiten

Als je dit artikel van Guido Camps lees, ben je overtuigd voorstander van kernenergie. Maar natuurlijk: als je zo dadelijk een artikel leest van een groene tegenstander, ben je misschien ook overtuigd van het tegendeel.

We blijven natuurlijk nog altijd zitten met dat kernafval en als er een oorlog uitbreekt die ook hier wordt uitgevochten is iedere kerncentrale een al geplaatste atoombom die enkel nog een ontsteking nodig heeft.

Dat kerncentrales bij een oorlog een doelwit vormen wordt nog versterkt doordat onze huidige generatie centrales op uranium werkt. Het kan ook met andere grondstof, maar de Amerikanen hebben bij ons die andere grondstof verboden omdat zij kerncentrales die op uranium werken zien als een mogelijkheid voor de productie van kernbommen. Bij elke oorlog zijn wapenfabrieken, en hier dus ook kerncentrales een niet te missen doelwit. De mensen van Kleine Brogel, Doel, Tihange en Herstal (de FN) en wijde omstreken zijn hierbij gewaarschuwd. Als je het hoofdkwartier van de Navo in Brussel er bij neemt – en natuurlijk de haven van Antwerpen-Zeebrugge zal er van belgië niet veel meer overschieten.

Dat is nu ook al zo door de uitslag van de volgende verkiezingen en de daarop volgende ineenstorting van het onland, maar die politieke vernietiging is toch nog van een andere orde, en daarbij zelfs wenselijk.

Maar terug naar de kernenergie.

Voor mij moet kernenergie niet. Als we genoeg elektriciteit kunnen opwekken met de scheten van koeien, wil ik graag iedere dag koevlees eten. Vegetariërs en de extremistische vleugel van de dierenrechtengodsdienst, de veganisten, zullen dan niet gelukkig zijn, maar als ik aan het goed van mijn kinderen denk, moet het goed van koeien wijken.

Ik wil maar zeggen: het gedoe van de groenen is gewoon belachelijk.

Was het maar gewoon belachelijk.

Want De Croot en het Tinnebraaksel liegen er op los. En dat is niet onschuldig. Nog minder onschuldig is dat de trouw aan het gifgroene regeerakkoord niet enkel heeft geleid tot onzekerheid over het licht dat aan blijft, maar ons ook miljarden zal kosten.

Want De Croot kan met de hand op het hart (dé houding van leugenaars ! ) wel beweren dat wij op onze factuur geen regel zullen vinden waarin ons een bijkomende kost voor het openhouden van de centrales zal worden bijgerekend, iemand moet betalen, en er is niemand anders dan wij. Misschien komt die regel er niet. Maar dan heeft het liegselkoppel dat geld ergens verstopt in andere posten.

Ondertussen ben ik er nog lang niet zeker van dat het Tinnegroen niet stiekem toch het openhouden van de centrales probeert te saboteren.

Naar het schijnt heeft De Croot de onderhandelingen met Engie helemaal naar zich toe getrokken en Tinnebel de facto buiten spel gezet. De reden is natuurlijk simpel: hij vertrouwt haar niet.

Ik begrijp dan niet dat een premier een minister die hij niet vertrouwt niet gewoon de groen-kale laan uit stuurt.

Maar ja, Vivaldi is er gekomen op bevel van de koninklijke hark om het land te redden. Vivaldi was slechts mogelijk mét de groenen, en dus heeft De Croot dan toch maar een regeerakkoord afgesloten waarvan hij wist dat het waardeloos was, en hij kan die regering nu niet laten vallen omdat verkiezingen nu een dusdanig succes voor vlaams blok en de N-VA zouden zijn dat belgië sowieso op zijn gat valt.

De wanhopige royalisten proberen de vervaldatum zo lang mogelijk uit te stellen in de wanhoop dat er in een jaar misschien toch nog iets zou gebeuren dat de victorie van het gezond verstand tegen houdt of toch weer wat uitstelt.

Voor de niet zo goede verstaander: ik zal juichen als belgië instort, maar ik zal janken als Vlaanderen een vlaams-blok/N-VA land wordt.

Dat van dat gejuich moet je natuurlijk niet al te letterlijk nemen, want als ik zo eens overloop wat ik hier boven heb uitgebraakt, is er echt geen reden voor gejuich, wat er ook gebeurt met belgië.

Jullie kennen mijn overtuiging: de Amerikanen hebben jaren geleden al beslist dat ze China militair moesten verslaan om hun werelddominantie te behouden. De enige manier om die derde wereldoorlog nog te vermijden is dat Europa zich losmaakt van de Navo en neutraal opstelt tegenover de VS en China.

Dan hebben de Amerikanen geen westerse front met een Europa dat het kanonnenvlees levert om Rusland aan te vallen, en kunnen ze in het Oosten niet winnen.

Maar de kans dat Europa dat zou doen is onbestaande: de Europese leiders zijn verkocht en De Croot heeft een er derde wereldoorlog voor over als die zijn persoonlijke ambities kan dienen.

Eigenlijk is heel het gedoe rond de kerncentrales een soort van vals spelende fanfare op de Titanic.

Ja, ik ben pessimistisch. Mag het ? Of kan iemand opstaan en me één argument geven om optimistisch te zijn ?

Het enige wat ik kan doen, doe ik : ik roep, zo luid mogelijk: mensen wordt wakker ! Jaag dat gepeupel aan de top van Europa en belgië weg ! Vervang het door moedigen die hun middelvinger opsteken tegen de Amerikanen ! Defenestreer een oorlogsstoker zoals Francken met zijn leugen ‘Si vis pacem, para bellum” en bekeer jullie tot het pacifisme.

Of zijn jullie niet voor vrede ? Of gaan jullie oorlog voeren om tot vrede te komen ? Oorlog voor vrijheid ? De vrijheid van de gesneuvelden ?

En de overlevenden die zonder het te beseffen al dadelijk opmarcheren naar de volgende oorlog.

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *