De eerste communie van de maagd

de Bezieling

Eric Corsius

Olivier Messiaen: ‘Twintig blikken op het Jezuskind’

Componist Olivier Messiaen ontwikkelde aan het begin van de twintigste eeuw een nieuwe muzikale taal. Avant-garde, maar dan welluidend en aansprekend. Als componist en diepgelovige katholiek wilde hij anderen deelgenoot maken van zijn fascinatie voor de glansrijke schoonheid van zijn geloof. Beluister bijvoorbeeld zijn twee uur durende pianocyclus ‘Twintig blikken op het Jezuskind’

Voor de heidenen of moslims onder jullie die al steigeren als ze het woord kerstmis – of katholiek ! – horen: werp je oude gewaden, behangen met vooroordelen af, word zoals een kind in een kribbe, onbevangen, open voor het leven … Laat je beademen door een os en ezel zonder hoge theologische opleiding; maar die gewoon eerlijk en echt zijn wat ze zijn.

Het gaat toch gewoon over een kind dat geboren wordt en opgroeit met een jonge moeder en een oude vader en dat later zal uitgroeien tot hoop voor velen gedurende duizenden jaren. Iets op tegen ?

Een bende onvruchtbaren in Rome en omstreken heeft er een wanstaltige constructie rond gebouwd.

Maar is het nu zo moeilijk om daar doorheen te kijken ?

Vrede op aarde voor de mensen van goede wil !

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *