Nigger

De Standaard

Lieven De Cauter

Ik werd gecanceld omdat ik de titel van de film ‘I am not your negro’ uitsprak in de les

De aanval van Vlaams Belang op de ‘woke cancelcultuur’ aan de Vlaamse universiteiten was voor Lieven De Cauter herkenbaar. Pijnlijk herkenbaar. Je spreekt de naam van een film uit en je hangt

Dit artikel is betalend.

Uit het artikel:

Een bevriende collega gaf bij een avondvertoning een schitterende inleiding op de film I am not your negro.

Schitterende inleiding, bijna beter dan de film, vond ik, ik was er toevallig bij. Tijdens die antiracistische inleiding op een antiracistische film over de burgerrechtenbeweging, citeerde hij twee keer Baldwin, met citaten uit de film waarin het woord ‘negro’ voorkwam. Na de vertoning vertelde een student mij dat daarover commotie was ontstaan: mijn collega had het n-woord gebruikt! 

Ik verwees dus naar die anekdote in de klasdiscussie. 

Op een evaluatiegesprek kreeg ik een uitbrander vanjewelste, nog nooit in mijn hele carrière was ik zo op het matje geroepen, zo vernederd.

Er kon geen sprake zijn van een verzoeningsgesprek met de studenten ­– ik kreeg zelfs een contactverbod opgelegd. Ik mocht hen niet aanspreken in de wandelgangen,

Ik mocht hen ook niet mailen om … hen uit te leggen dat ‘negro’ niet eens het n-woord is, zoals een specialist over Congo opmerkte toen ik hem het verhaal vertelde. (“Dat is n****”, voegde hij er fluisterend aan toe.)

Het échte n-woord is NIGGER. (Mijn inbreng).

… als zou ik een misogyn, racistisch, seksueel roofdier zijn dat het vooral op vrouwen van kleur had gemunt. Er zou een dossier in de maak zijn aan mijn onderwijsinstelling om mij te ontslaan.

Weet dat de auteur van dit artikel, Lieven De Cauter een actief antiracist is. Hij lag mede aan de basis van het racisme-proces tegen het vlaams blok.

Voor de rest is commentaar hierbij overbodig.

De woke-waanzin, hier beschreven, gaat over onze toekomstige intelligentsia.

Die intellectuelen blinken uit in een onvoorstelbare domheid. Veel erger nog: ze geven blijk van een misdadige onverdraagzaamheid. Ze verbieden woord en wederwoord. Ze laten zelfstandig denken niet meer toe.

Het zijn de facto autoritairen. Daarin zijn ze even erg als de fascisten en de nazi’s. Ze herinneren aan de inquisitie. Ze cultiveren intolerantie.

Zal ik eens een van hun stokpaardjes van stal halen ?

“We mogen niet tolerant zijn tegen de intoleranten “.

Het wordt tijd dat de VRT een documentaire over hen maakt.

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *