belgië Moet zich toch kunnen verdedigen ?

Het Belang van Limburg

Timmie van Diepen

“Ons land blijft zich gedragen als een eiland waaraan de boze wereld voorbijgaat

Dit artikel is betalend, maar zijn geld niet waard.

Ik kan het heel eenvoudig samenvatten: belgië besteed veel te weinig geld aan zijn leger.

Argumenten daarvoor brengt van Diepen niet, behalve dat er elders in de wereld oorlog wordt gevoerd en andere landen wél meer bijdragen aan de Navo.

De Navo gaat om defensie; om onze minister van defensie; verdediging.

Of wil van Diepen dat wij de Russen gaan aanvallen ?

Daar gaat het om: van Diepen sleept ons mee in een oorlogslogica waarbij ons wordt voorgehouden dat we ons moeten verdedigen, terwijl alles wat er de facto gebeurt een voorbereiding is van een aanval.

Op belgië toegepast: als het om onze veiligheid en verdediging gaat heeft belgië zelfs geen leger nodig.

Ja, in de tijd dat de Hollanders en de Duitsers nog militaire vijanden waren, was dat natuurlijk anders.

Maar sinds de EGKS is opgericht, de Europese Gemeenschap van Kolen en Staal, is de lont uit het Europese kruitvat getrokken want elke laatste wereldoorlog ging om dat Kolen en Staal op de grens van Frankrijk en Duitsland. Dat Kolen en Staal is nu Europees. De vijanden van toen zijn nu bondgenoten geworden. De bedreiging komt nu van buiten Europa.

En die bedreiging geldt niet voor belgië: we zijn omringd door landen die Europa zullen verdedigen. Gaan die landen aan de Russen zeggen: rijd maar even door tot in belgië, want die belgen betalen niet mee ? Gaan ze belgië door de vijand laten bezetten omdat Ludivine Dedonder weigert om geld te vragen voor defensie ? Gaan ze de Russische raketten doorlaten om het Navo hoofdkwartier te bestoken in Brussel ?

Zelfs als wij geen cent bijleggen aan de Navo, kan de Navo niet anders dan ons verdedigen.

Je zou dan kunnen zeggen dat wij de Navo toch moeten helpen ? 

Alsof de Navo het niet kan zonder ons ? 

Als de Navo het niet kan zonder belgië, moeten we al zeker geen geld uitgeven aan defensie, want dan is iedere cent weggesmeten geld. Dan is het veel slimmer om maar dadelijk de nederlaag te erkennen.

Dat zou toch nogal veel mensenlevens sparen. Niet dat die mensenlevens onze “leiders” ook maar een scheet kunnen schelen.

Het enige wat Navolanden zouden kunnen doen is een soort van economische boycot. Maar gezien de ligging van belgië als doorvoerland, noodzakelijk voor de Europese economie, lijkt zo ’n boycot weinig zinvol.

En als de Zwitsers het kunnen zonder problemen met de rest van Europa, waarom wij dan niet ?

Eigenlijk is het niet moeilijk: als belgië de havens van Antwerpen en Zeebrugge en zijn wegennet, spoorlijnen… ter beschikking stelt van de Navo, heeft het meer dan genoeg gedaan. Voor mijn part al te veel, maar ik wil me gematigd opstellen.

En toch wil de triestigste figuur van de belgische pers dat wij miljarden gaan uitgeven aan bommen en granaten, terwijl overal mensen op wachtlijsten staan voor dringende noden en we geen geld hebben voor ons onderwijs, ons openbaar vervoer, het in stand houden van de pensioenen …

Misschien moet van Diepen er voor pleiten om een speciale rijkentaks in te voeren, voorbehouden voor  defensie ?

Neen, dus: belgië moet geen geld uitgeven aan defensie; aan verdediging tegen een bedreiging die er niet is: militaire experten verklaren unisono dat Rusland gewoon militair niet bekwaam is om Europa binnen te vallen.

De enige reële bedreiging vanuit Rusland zijn raketten, drones … en de verdediging daartegen moet al lang gebeurd zijn voor ze belgië bereikt hebben.

En toch worden de budgetten voor defensie overal verhoogd en overal aan de Russische grenzen zware militaire installaties neergepoot, veel meer dan nodig om een aanval van kaduke Russische tanks af te slaan.

Laat ons dus maar stoppen met de Navo leugen te geloven: we bereiden ons niet voor op verdediging, maar op aanval.

Een aanval die zal plaats vinden op het ogenblik dat de Amerikanen zich sterk genoeg wanen om in de Indische Oceaan de oorlog met China te beginnen.

Als je je in die aanvalslogica plaatst, heeft een belgische militaire inbreng natuurlijk wél zin, want na de oorlog zal de buit verdeeld worden naargelang de inbreng. Het gaat dan om zware contracten voor wederopbouw van huizen, wegen, fabrieken …

De belgische cementboeren zullen er wel bij varen.

Of nog: zoals altijd in een oorlog zullen de rijken de winst opstrijken ten koste van de levens van de gewone mensen. Daar dient een oorlog tenslotte voor. Ieder cent belasting die ik betaal voor defensie is eigenlijk bedoeld om na mijn sneuvelen de rijkste belgen nog rijker te maken.

Dat belgië een klein maar gespecialiseerd en goed uitgerust leger zou hebben van goed betaalde beroepsmilitairen lijkt me aanvaardbaar. De Hollanders kan je nooit echt vertrouwen en als het vlaams blok eenzijdig de Vlaamse onafhankelijk zal uitroepen, is een invasie vanuit Frankrijk waarschijnlijk. Maar dan zal Vlaanderen heel weinig hebben aan een belgisch leger.

Ondertussen is het pijnlijk om te zien hoe onze bevolking, gehersenspoeld door mediamisdadigers zoals van Diepen met open ogen naar de afgrond strompelt op weg naar het heldendom voor vorst, voor vrijheid en voor recht (brabançonne). Held, maar dood.

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *