De waanzin van de oorlogslogica

De Standaard

Caroline De Gruyter

De westerse buitengrenzen zijn in gevaar, we staan erbij en kijken ernaar

In Oekraïne, het Midden-Oosten en Taiwan wordt de sterkte van onze westerse buitengrenzen getest, schrijft Caroline De Gruyter. De aftakeling van veel grote rijken begon met het verlies van voorposten, laat dat een waarschuwing zijn.

Het artikel van deze mediamisdadigster is betalend. Geef er geen geld aan uit. Overigens is het ook verloren tijd om De Standaard te lezen. 

Ik voel me verplicht om er toch iets over te zeggen omdat ik in mijn blogs de rotzooi wil ontmaskeren die op ons wordt afgescheten door de reguliere media.

Als jullie mijn blogs lezen zijn jullie veel beter op de hoogte dan met al dat intellectueel benedenmaatse onderkruipend gelul van de Standaard … en Het Nieuwsblad, en Het laatste Nieuws, en de Morgen …

In de titel vind je de kern van haar betoog: we mogen er niet bijstaan en kijken naar de inname van onze voorposten.

Zo’n voorpost is dan Oekraïne.

Dit Carolinamonster weet zeer goed dat tot 2013 Oekraïne een voorpost was van Rusland.

Poetin doet niets anders dan wat Catalina belangrijk vindt: zijn inval is gewoon een poging om een verloren voorpost terug in te nemen.

Maar zo zijn Carolinamonsters: als Poetin hetzelfde doet als wat wij volgens haar zouden moeten doen, is hij de baarlijke duivel. Als wij dat doen zijn we helden.

Ik kots van dat soort schijnheilige leugenachtigheid.

Het wordt ons dagelijks door de strot geramd: als Oekraïne de oorlog verliest en in handen van Poetin valt, is Europa in gevaar. Welnu: tot 2013 wàs Oekraïne in handen van Poetin. Niemand vond toen dat dat een militaire bedreiging voor Europa was.

Wat onze pers ons voorschotelt is gewoon oorlogspropaganda: we worden klaar gestoomd om in naam van onze waarden, vrijheid … de oorlog te aanvaarden en de held gaan uit te hangen.

De reden is duidelijk: de US wil die oorlog. Maar om ons bereid te maken tot onnoemelijk lijden en sterven moeten we er van overtuigd worden dat we ons moeten verdedigen tegen een duivelse aanvaller.

Het spel wordt smerig gespeeld.

Kijk eens naar het verloop in de tijd van de Amerikaanse hulp aan Oekraïne.

Telkens opnieuw zie je dat die hulp ontoereikend is om de oorlog te winnen, maar genoeg om te beletten dat de Russen de oorlog beëindigen door een overwinning. Als de US de helft van de totale hulp dadelijk had geleverd, was Poetin al lang verslagen geweest. 

Ook nu weer zeggen de militaire experten dat die Amerikaanse hulp ontoereikend is.

Er zijn mensen die zich laten overdonderen door een getal zoals 57 miljard dollar. In een oorlog is 57 miljard dollar een borrelnootje. Eén Patriot-raket kost omgerekend 3,7 miljoen euro, de lanceerinstallaties kosten 9,5 miljoen euro per stuk … Dan is 57 miljard dollar niet veel.

Voor wie het nog niet begrepen heeft: die miljarden die niets betekenen in een oorlog zijn onnoemelijk veel geld voor jou en mij. En het zijn jij en ik (hier concreet de Amerikaanse gewone burger) die die betalen. De rijken verdienen er nog aan.

De VS willen niet dat Oekraïne wint want dan is de oorlog gedaan. De Amerikaanse hulp is zorgvuldig gedoseerd om de oorlog te laten duren.

De oorlog in Oekraïne is voor de VS een middel om het Russische leger uit te dunnen. Zowel qua manschappen als qua militaire uitrusting. Ik  kan het niet beter zeggen dan NAVO-chef Jens Stoltenberg: “Oekraïne gebruikt de wapens die door de NAVO-bondgenoten zijn geleverd om de Russische gevechtscapaciteiten te vernietigen …” Als je dat zegt terwijl je weet dat die wapens Oekraïne geen overwinning kunnen bezorgen, moet je je toch afvragen waarvoor die vernietiging van Russische gevechtscapaciteiten dan wél dient ? Toch niet omdat we na Oekraïen een inval van Poetin in Europa moeten vrezen ? Als Poetin zoveel moeite heeft om een klein gebied van Oekraïne te veroveren, hoe zou hij dan Europa kunnen binnenvallen ? Overigens zeggen de militaire experten zelf dat het Russische leger geen bedreiging kàn vormen voor Europa.

Er is slechts één antwoord mogelijk: de Russische gevechtscapaciteit moet zo veel mogelijk vernietigd worden in voorbereiding van de oorlog met China die door de VS wordt voorbereid en waardoor China niet veel meer steun zal krijgen van het gehavende Rusland; zeker als dat Rusland dan ook nog vanuit Europa wordt aangevallen; vanuit onze voorposten. Het Carolinamonster zal dan uitroepen dat de aanval de beste verdediging is, vergetend dat dat ook geldt voor Poetin …

Daaruit blijkt de waanzin van de oorlogslogica. Welke redenering je ook volgt,  het resultaat is vernietiging.

En die vernietiging blijft duren tot er bij een van de partijen niets meer te vernietigen valt.

Ondertussen wordt onze bevolking dag in dag uit door onze media gewoon gemaakt aan die oorlogslogica. Niemand van onze hoofdredacteuren doet een poging om ons te laten nadenken over die oorlogslogica. Hij wordt ons voorgesteld als normaal; niet in vraag te stellen.

Gisteren morgen heb ik mezelf verplicht om toch nog eens op Klara naar de krantencommentaren te luisteren. Ik werd er ziek van.

Elke commentaar was een bijdrage aan de indoctrinatie van de oorlogslogica.

Noteer de namen:

Patrick Van de Perre (Gazet van Antwerpen)

Barbara Debusschere (De morgen)

Peter Mijlemans (Het Nieuwsblad)

Karel Verhoeven (De Standaard)

Guido Cloostermans (Het Belang van Limburg)

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *