70.000 nuttige idioten en 1 meisje, zot van glorie

Ik heb het dikwijls over nuttige idioten. Op dit ogenblik probeer ik een database aan te leggen met namen van dat soort volk. Kan iemand me a.u.b. zoveel mogelijk namen bezorgen van deelnemers aan de klimaatmars ?

Is het al iemand opgevallen dat de toon van het meisje Anuna steeds agressiever wordt ? Ik heb eerder al aangegeven dat ze niet zo onschuldig is als ze er uit ziet. En nu begint haar succes als volksmenner haar naar het hoofd te stijgen. Overigens vind ik het zeer  beangstigend dat een kind op die leeftijd al zoveel genialiteit als volksmenner ten toon spreidt, vooral omdat ze zich ook laat manipuleren door hogere machten.

In een vorige blog heb ik haar al gesuggereerd om haar pijlen niet enkel op de belgische overheid te richten. Tenslotte zijn de middelen van die overheid beperkt en, bijvoorbeeld, het afschaffen van bedrijfswagens, zal slechts een druppel op een hete plaat blijken. Natuurlijk kunnen alle beetjes helpen, maar het is toch dwaas om enkel aan die kleine beetjes te werken, als je ook grote happen kan nemen.

Ik suggereerde Anuna dus om ook aandacht te schenken aan de grote vervuilers op onze aarde. Ik dacht dan, ook weer bij wijze van voorbeeld, aan de Shell Company die niet enkel een grote vervuiler is, maar ook een wangedrocht met een eigen privéleger dat in Afrika duizenden mensen in de miserie stort. In de strijd tegen de Shell zou het zeer nuttig kunnen zijn om ook Nederlandse jongeren te mobiliseren, want de hoofdaandeelhouder van de Shell is het Hollandse koningshuis. Dat kan toch niet doof blijven voor de kreten van de eigen jongeren, en dus ingrijpen om van de Shell een propere firma te maken met respect voor de mensenrechten ? Eigenlijk had dat koningshuis dat al lang moeten doen. Maar ja, het hoort tot het DNA van een koning dat de centen belangrijker zijn dan de mensen.

Maar dat terrein van de grote vervuilers wordt door de nuttige idioten niet bezet. Waarom niet ? Eigenlijk is er op dat domein veel meer en gemakkelijker mogelijkheid tot rechtstreekse actie. Wat dacht je van een boycot ? Niets zo gemakkelijk als dat, en veel efficiënter dan het gevecht om een windmolen meer waartegen een buurtcomité actie voert tot bij de Raad van State. Maar neen, het gaat enkel over de belgische politiek. In verkiezingstijd ? Mag ik dat raar vinden ? Als het klimaat hét thema van de volgende verkiezingen wordt, betekent dat honderd procent zeker een enorme stemmenwinst voor groen. Als er in belgië één politieke familie is (buiten de onbetekenende PVDA) die het unitaire belgië in het vaandel draagt, is het die van de groenen, de Vlaamse partij die voortdurend optreedt in samenwerking met het franstalige ecolo, terwijl ze beiden recent nog hebben verklaard die samenwerking te willen opdrijven.

Een verkiezingsoverwinning van de groenen betekent een nederlaag voor de gedoodverfde winnaar, de n-va. En daarmee is het vaderland dan weer gered, en kan de fascistische leuze “Eendracht maakt macht” weer ongegeneerd worden gekreten.

Niet enkel de groenen voeren de eendracht met franstalige partijen op. Ook de grote cd&v hypocriet Wouter Beke heeft al gezegd dat de MR aansluit bij het ideeëngoed van de cd&v. De linkervleugel, beweging. net, zal het graag horen, maar die is even van geen tel. Herinner je het Arco debacle. De vld valt in dit spel uit de boot wegens geen franstalige tegenhanger als de cd&v de MR al heeft ingepalmd. Maar de vld is al volop de groenen aan het opvrijen, en hoopt op hun elan te kunnen meesurfen. De socialisten spelen niet meer mee. Het is duidelijk dat de unitaire rangen zich sluiten en dat alle mogelijke middelen goed zijn om de n-va van een verkiezingsoverwinning te houden, en dat in een mate die niet meer normaal is, vergeleken bij andere verkiezingen, waar de eenheid van het onland niet zo urgent op het spel stond. Bij die middelen dus ook het klimaatthema. En in Anuna heeft het unitaire belgische krapuul, de koning op kop, het ideale middel gevonden om het spel in zijn voordeel te beïnvloeden. Het meisje mag zich al opmaken voor een koninklijke medaille.

Eigenlijk is dat een vorm van verkiezingsfraude, manipulatie van de kiezer, waarin ook de media een perverse rol spelen.

Maar in belgië laten 70.000 idioten zich daar aan vangen, en worden zo nuttig, niet voor de strijd tegen de klimaatopwarming, maar voor de belangen van het belgische grootkapitaal. 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *