Een klein beetje dom, of gewoon een Waalse politieker ?

INTERVIEW MAXIME PRÉVOT VOORZITTER CDH

De nieuwe voorzitter van CDH kijkt onmiddellijk over de taalgrens. Hij plant een ronde van Vlaanderen om de clichés te ontkrachten. ‘Er is ook een Wallonië dat het echt goed doet.’ ‘

Wij zijn de tseetseevlieg van de N-VA’

De bovenstaande link brengt je naar een betalend artikel van De Standaard. Ik weiger om een verrader van Vlaanderen en overloper naar het belgicisme financieel te steunen, en dus kan niets in de wereld me ertoe brengen om te betalen voor een artikel in de Standaard. Daarmee bespaar ik je ook de lectuur van het hele artikel dat, als het op het niveau van de titel blijft, toch waardeloos is. En, in ieder geval weet je, dat als een franstalige politieker zich tot de Vlamingen richt, en zeker als hij vriendelijk is, er een voorraad leugens over je wordt uitgestort. Als een Waal tegen je zegt: “Soyons raisonables”, moet je er zelfs niet over nadenken. Het antwoord is evident: neen ! En als een franstalige vriendelijk tegen je is (in een onderhandeling), is het grootste wantrouwen geboden ! Ìk heb genoeg met de franstalige elite die zich cultureel zo superieur voelt, onderhandeld om dat te mogen stellen.

Nu lijkt het niet de bedoeling van die voorzitter van de cdh om vriendelijk te zijn, althans niet tegenover de n-va. Voor mij moet dat ook niet. Maar het grappige is dat hij vooral voor zichzelf niet vriendelijk is, want hij stelt zichzelf voor als een tseetseevlieg.

Wikipedia: Tseetseevlieg is een algemene aanduiding voor een aantal vliegen uit het geslacht Glossina, die zich met bloed voeden. Ze komen voor in Afrika. Hun betekenis is vooral gelegen in hun rol als vector (overbrenger) van verschillende vormen van trypanosomiasis bij mensen en bij vee. Deze parasieten veroorzaken bij de mens de gevreesde slaapziekte, bij vee een ziekte die nagana heet.

Dat vliegbeest lijkt nogal een gedrocht. Ja, dat past echt bij de ongeachte heer Prévot. En het is ook een parasiet die zich met bloed voedt. In deze context dus Vlaams bloed. Duur Vlaams bloed, Voor miljarden euro’s Vlaams bloed. De slaapziekte heeft de parasiet nog niet bij de Vlaming kunnen overbrengen. Blijkbaar is de Vlaming alsnog daarvoor immuun. Maar de vlieg heeft de eigen Waalse bevolking  wel in slaap gewiegd en in de hangmat geïnstalleerd. (Nogmaals: dit is geen verwijt aan de gewone Waalse werkmens, want die heeft in steenkoolmijnen en staalfabrieken bewezen dat hij keihard wil werken !)

En nu wil dat gedrocht in de persoon van Prévot, ook naar Vlaanderen komen. Ik zal proberen in het oog te houden welke verenigingen en belangengroepen dit besmettelijk ongedierte naar hier halen. Want Prévot beweert wel dat hij enkel voor de n-va een tseetseevlieg wil zijn, maar hoe kan je van zo iemand verwachten dat hij niet ook anderen in Vlaanderen aansteekt en in slaap wiegt. Misschien – zeker ! – is dat zijn bedoeling.

Want waarover gaat het voor Prévot ? is hij  begaan met het lot van de Vlamingen ? Natuurlijk niet, hij is zelfs niet begaan met het lot van de gewone Waal in de straat. Hij is begaan met het lot van de vleesgeworden hypocrisie en het vleesgeworden profitariaat in het Koninklijk Paleis van Laken. En met het lot van het belgische grootkapitaal. En voor dat krapuul zou de n-va een bedreiging kunnen zijn in het geval van een duidelijke verkiezingsoverwinning.

Ja, Prévot noemt zichzelf terecht een monsterlijke tseetseevlieg. Van domheid gesproken. Maar pas op: er zijn nog al wat domme mensen die toch sluw en leep zijn en het talent hebben om slimmeren te misleiden. Wie dit soort onheil in Vlaanderen uitnodigt en een forum geeft, is dus gewaarschuwd… en beschuldigd !

 

 

 

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *