Koninklijk geld stinkt

Het laatste nieuws

Koning Filip heeft in 2018 aan ongeveer 750 Belgen een éénmalige financiële gift verleend van gemiddeld 200 euro per dossier. Jaarlijks komt dit bedrag neer op 150.000 euro. De financiële tussenkomsten zijn afkomstig van de vzw Hulpfonds van de Koningin. Dat is vernomen van het koninklijk paleis.

150.000 € dat is veel geld. Maar is het veel in de context van de koninklijke rijkdom ?

Eerst en vooral staat nergens vermeld dat het om geld van de koning of koningin zou gaan. Het fonds heeft officieel de opdracht om fondsen in te zamelen. Dat gaat dus zeker ook over andermans geld. Kijk, zo kan ik het ook ! En als het dan toch over eigen geld zou gaan, zal zo dadelijk blijken dat dat stinkt !

De koninklijke familie heeft geld genoeg. Klik op deze link om daarvan een illustratie te krijgen. HET ECHTE PALEIS VAN FABIOLA

Het heeft uitdrukkelijk in de pers gestaan: in haar testament heeft Fabiola bepaald dat haar hele vermogen naar het fonds zou gaan. Propaganda voor het koningshuis. Maar niemand weet hoe groot dat vermogen nog was, want Fabiola was een genie in het opzetten van allerlei constructies om geld te parkeren waar geen parkeerwachters waren, zoals ook blijkt uit de link hierboven. En, meer nog: via het fonds ontweek ze de erfenisrechten.

Een groot deel van het vermogen van Leopold III, de vader van Boudewijn en Albert, bestond uit aandelen in de ondernemingen van de familie Empain, een van de rijkste families ter wereld, die een geschat vermogen had van 4,5 miljard frank. Leopold III hield een groot gedeelte van diens vermogen aan en was dus veel rijker dan algemeen geweten. Alleen al voor wat het aandeel in de groep Empain betrof, moet Leopold III minsten een half miljard euro gehad hebben.

Tijdens de tweede wereldoorlog financierde die Empain de collaborateur Léon Degrelle, en werkte nauw samen met de Duitse bezetter. Toen Empain in 1978 ontvoerd werd, betaalde Boudewijn 5 miljard frank aan losgeld. Vriendelijke man, die Boudewijn en in mooi gezelschap. Het is dan ook heel normaal dat de Empains barons waren. Bij zijn begrafenis sprak kardinaal Danneels over het geheim van Boudewijn. Ik ken dat geheim: zijn financieel vermogen en zijn vermogen om de heilige uit te hangen. Maar Danneels wilde ook een zaligverklaring van Boudewijn, de heilige. Hoe dwaas kan je zijn. Gelukkig is die Danneels geen paus geworden.

150.000 € is een peulschil voor dit rijk krapuul. Dat dit geld dan ook nog niet uit eigen zak komt, is al helemaal degoutant. En toch zijn er idioten die er in trappen. Wanneer zal die triestige komedie eindelijk stoppen ? Maar natuurlijk, Beke en consoorten hopen ooit minister van staat te worden, en dus moeten ze de koninklijke kont likken. Ook Di Rupo is al op de goede weg.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *