Geen pardon voor wie geen kinderpardon wil !

De Standaard

Rutten: ‘Met kinderpardon moedig je mensen aan om in de illegaliteit te gaan

Open VLD-voorzitster Gwendolyn Rutten wil geen kinderpardon voor gezinnen met kinderen die al langer dan vijf jaar in ons land verblijven omdat hun asielprocedure lang aansleept. ‘De regels zijn de regels voor iedereen. En daar hoort nu eenmaal een terugkeerbeleid bij’, zei ze dinsdag in ‘De afspraak’ op Canvas.

Ik weet niet of Armenen sympathieke mensen zijn. Allicht niet zo sympathiek als Walen.

Als Francken een mens te veel redt, staat heel het land op zijn kop. Als Het Blok er een te weinig redt, blijft het oorverdovend stil. Hallo belgicistische hypocrieten, Kristof Calvo, Patrick De Wael, Monica De Coninck ?

En neen, justitionele gerechtigheid gaat niet boven menselijkheid. En dus moet er pardon zijn voor dit Armeens gezin.

Natuurlijk is het niet zo simpel. Als die vluchtelingen er geen graten in zien om hier een nieuw leven te beginnen, moeten ze er ook geen graten in zien om in hun thuisland een nieuw leven te beginnen. Als ze er geen graten in zien om hier aan te komen met kinderen die onze taal  niet kennen, moeten ze er ook geen graten in zien om ginder aan te komen met kinderen die de taal niet kennen.

En toch: er is uiteraard de verantwoordelijkheid van die mensen zelf. Daar had ik het over in de bovenstaande alinea. Maar voor die mensen kan je nog begrip hebben. Voor de onmenselijkheid van de belgische staat heb ik géén begrip.

Hoe kan zo ’n toestand van onmenselijkheid ontstaan ? Hoe kan het dat mensen die geen recht hebben op asiel, hier jaren kunnen blijven ? Ik weet niet concreet welke procedures door dit gezin zijn doorlopen. Toch dit:

Allereerst is er de verantwoordelijkheid van de zogezegd goedbedoelende narcisten en dommeriken die vinden dat er hier plaats moet zijn voor de hele wereld. Alsof we nog geen files genoeg hebben. En die narcisten zorgen voor advocaten die eigenlijk te slecht zijn voor de gewone magistratuur. En, of hij het wil of niet, via de belastingen moet iedere belg meebetalen om die advocatelijke rotzooi in leven te houden. Die advocaten beginnen dan een procedureslag die er op gericht is om het gerecht buitenspel te zetten en situaties te creëren waar geen goede kant aan is. Een advocaat die het gerecht buiten spel zet, moet de gevangenis in. Die procedureslag is niét de verantwoordelijkheid van dat gezin, maar van de Gutmenschen, de mensen die aan mentale zelfbevrediging komen doen in het Maximiliaanpark. Zij zijn medeverantwoordelijk. 

Maar hoe kan het dat advocaten een procedure zo lang kunnen laten aanslepen ? Hoe kan het dat een gezin zoveel maal een “neen” kan krijgen als het asiel aanvraagt ? Er is duidelijk iets fout in de gerechtelijke procedure, in het gerechtelijk systeem. Iemand kan na een afwijzing telkens een nieuwe aanvraag indienen. Daarop staat geen maximum. Bij elke nieuwe aanvraag moet er wel ook een nieuw element aangebracht worden, maar dat is gemakkelijk te vinden of te produceren. Zo kan iemand bij de eerste ondervraging vergeten te vermelden dat hij gefolterd is geweest. Als hij zich dat dan herinnert, is dat een nieuwe element ! Ondertussen loopt bij elke aanvraag wel de tijd. Bij elke afwijzing kan er ook beroep aangetekend worden. Tot bij de raad van State.

Dat kan toch niet ? De politieke verantwoordelijke daarvoor is minister Geens. Hij moet dus ontslag nemen. Of krijgen. Zo nodig samen met het ganse parlement dat geen goede justitiewetten wil stemmen.

En dan is er nog het feit dat dit gezin na afwijzing van de aanvraag is ondergedoken in de illegaliteit. Als de informatie juist is: gedurende vijf jaar. Ondertussen hebben die mensen ergens gewoond, en gingen hun kinderen naar school. Hoe kan het dat die mensen dan zo lang onder de radar bleven, of dat niemand daar iets aan deed ? Gedurende vijf jaar !

Ik ben voor een strikt beleid op gebied van migratie. We moeten hier zo weinig mogelijk mensen binnenhalen of binnenlaten. Maar wie uit, bijvoorbeeld, oorlogsgebied komt, en dus recht heeft op asiel, moet hier ook zo goed en menselijk mogelijk opgevangen worden. En dan moeten die mensen zo snel mogelijk terug naar hun thuisland. Maar als door de omstandigheden ginder die terugkeer te lang onmogelijk is, hebben ze recht om hier te blijven. Ondertussen is het de plicht van de belgische staat om de procedures zo snel mogelijk te laten verlopen.

En het liegsel Rutten ?  Welnu, als de belgische staat zijn plicht doet, de misdadige advocaten uitschakelt, en de hele asielprocedure, beroep inbegrepen, op laat ons zeggen, één jaar afhandelt, moedigt men de mensen niet aan om in de illegaliteit te gaan, creëert men geen aanzuigeffect en is een kinderpardon nergens voor nodig. Maar natuurlijk, het liegsel moet Het Blok steunen. Want dat is streng maar rechtvaardig. Zegt het zelf. Over menselijkheid gaat het nu even niet. Nu ja, het zijn dan ook liberalen.

 

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *