Van Michaël Van Droogenbroeck, verlos ons, Heer !

Ik hou wel van “de Ochtend” op Radio 1. Maar ik erger me dood aan een zekere Michaël Van Droogenbroeck, iemand die moet doorgaan voor een interviewer. Ik weet niet  of de man echt intelligent is. Hij studeerde politieke en sociale wetenschappen, een richting die niet garant staat voor intelligentie. In ieder geval blijkt die intelligentie niet uit zijn interviews, want hij maakt voortdurend de vreselijkste fout die een interviewer kan maken: hij stelt een vraag waarop de geïnterviewde juist ervoor al een antwoord heeft gegeven.

Ik vind dat zijn vrouw, de Nieuws presentatrice, Annelies Van Herck, het wél goed doet, en dus wil ik niet dadelijk vragen om Van Droogenbroeck te verwijderen. Maar in ieder geval moet die gast technisch bijgeschoold en gecoacht worden.

Erger nog dan zijn interviewtechniek is het feit dat hij er niet in slaagt om zijn persoonlijke mening en voorkeur buiten spel te zetten. Als hij iemand interviewt met standpunten waar hij niet mee eens is, is dat duidelijk merkbaar. Triestige figuur. 

Aan hetzelfde euvel leiden ook de meisjes Cools en Becks. Programma’s zoals Terzake zijn er niet om propaganda te voeren, of politieke meningen aan te vallen, maar om info te geven. Cools is er enkele weken geleden zelfs in geslaagd om een hele aflevering te vullen met de ene manifeste leugen na de andere, in een poging om Dries Van Langenhove de grond in te boren. Nu is die Dries, voorman van Schild en Vrienden, echt niet mijn idool. Ik haat de ideologie van het Vlaams Blok. En er mogen zeker kritische vragen gesteld worden om de standpunten te verduidelijken, en om iemand die antwoorden ontwijkt, toch er toe te brengen om zijn mening te geven. Maar als je daarbij liegt, hoor je niet thuis in de journalistengilde. Hetzelfde geldt voor de techniek waarbij je de geïnterviewde een bepaald antwoord wil ontlokken door de vraagstelling. Je wil dan dat die mens iets zegt wat hem schaadt. Dat is niet correct. De meisjes Cools en Beck gaan op dat vlak voortdurend in de fout.

Maar ja, de VRT is nu eenmaal een bastion van de politieke correctheid, wat neerkomt op medewerking aan de perverse hersenspoeling, die door al de openbare media, zowel radio, TV, als kranten, op ons wordt losgelaten. Het is zo erg geworden dat zelfs een bewust kritisch lezer, kijker en luisteraar als ik, zichzelf er op betrapt dat hij in de val is getrapt. 

En er is geen hoop.

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *